Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Kaunis naisten paita kevään kaudelle
Kun kevään puoliväli ja kesäkausi ovat lähestymässä, ihmiset vaihtavat asteittain vaatteitaan mieluummin lämpimämpään viileämpään. Huhtikuun puolivälistä alkaen voit tavata hihatonta paitaa käyttäviä ihmisiä (Venäjän eteläosissa). Ja tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka voit tehdä kauniin kesänaisten paidan omilla käsilläsi ja säästää rahaa ostaessasi sitä kaupasta. Samalla voit jopa "antaa uuden elämän" asioille, jotka on tallennettu vaatekaappisiisi, mutta joita ei käytetä.
Työskennelläksesi sinun on otettava: synteettinen sininen kangas (voit ottaa lycran tai kuidun), mittausteippi, vastaavat langat, neula, vaalea läpikuultava sininen kangas (voit ottaa koristeet), samoin kuin helmet, pinsetit, sakset, neulat ja elastisen nauhan.
Työn alkaessa saamme tarvittavat tiedot tulevan paidan koosta ja pituudesta, minkä jälkeen valmistamme kaksi näytettä paperista: näytteen tulevan paidan etupuolelta ja näytteen takapuolelta.
Sen jälkeen meidän on otettava kangas ja saatujen tietojen mukaan leikattu siitä kaksi osaa, joiden yläpuolelle meidän on ommeltava ohuemmasta kankaasta valmistetut reunuskorut tai koristeet.
Ryppyjä voi ostaa erikoiskaupasta tai voit käyttää ompelukonetta ja ommella ne itse ohuesta läpikuultavasta kankaasta. Mutta jos sinulla on jotain kotona - vaatekappale, joka ei löydä itselleen käyttöä, mutta on sääli heittää se pois -, voit viedä sen töihin.
Meidän asiamme osoittautui hameksi mini-mekosta, jota ei käytetty pitkään aikaan, koska se oli liian lyhyt. Mekko piti raikkaana ja oli sääli heittää se pois. Leikkaa pois hienoilla koristeltu mekkohame, päätimme käyttää paidan yläosana:

naisten paita kevään kaudelle


Kun olen leikannut hameen, jätän päälle pienen kangaskappaleen (korvaus) ompelemista varten. Sen jälkeen otamme purukumin, joka on ommeltava varastossa.
Elastisen tulee olla hiukan pidempi kuin pään kehä, jotta valmis paita voidaan kuluttaa kätevästi pään yli.
Ompelen nyt hameen yläosan ottamalla joustavan nauhan sisälle:

naisten paita kevään kaudelle


Voit ommella ompelukoneella, mutta jos sitä ei ole saatavilla tai jos sitä ei ole mahdollista käyttää, voit ommella paidan manuaalisesti.
Sisäpuolelle asetettu kumi on ommeltava päihin. Tämän hoidon jälkeen entinen hame näyttää tältä:

naisten paita kevään kaudelle


Nyt otamme synteettisiä kangas- ja paperinäytteitä.
Lyhennämme paperinäytteet ylhäältä leikatun hameen pituuden mukaan (noin neljäsosa) ja leikkaamme kankaasta kaksi osaa rinnan ja vyötärön koon mukaan näiden näytteiden mukaan. Sen jälkeen merkitsemme alueet, joilla on käsien raot, ja teemme saumoja reunoja pitkin taittamalla lisäys sisäänpäin. Meidän ei tarvitse ommella hihojen yläreunoja yhteen:

naisten paita kevään kaudelle


Sen jälkeen ompelemme ne entisellä hameella kääntämällä sen väärälle puolelle ja muodostamme paidan. Hihojen osien laajentamiseksi tehdään leikkauksia entisen hame alaosan sivuihin ja tehdään niistä saumoja:

naisten paita kevään kaudelle


Seuraavaksi lisäämme kaksi keskipitkää (1,5 cm) nauhaa ohuesta kankaasta. Nämä nauhat on ommeltava huolellisesti paidan pohjaan. Korvauskangas, joka meidän on leikattava ja taitettava useita kertoja ennen ompelemista.

naisten paita kevään kaudelle


Seuraavaksi leikkaan ylimääräisen kudoksen käsien aukkojen alueille jättäen pinta-alaa. Ja sitten taitettuaan päästöosuudet useita kertoja, ompelen ne yhteen.
Kun olet ommellut “raidat” paidan pohjalle ja lyhentänyt hihoja, se näyttää tältä:

naisten paita kevään kaudelle


Kääntämme tuloksena syntyvän paidan sisältäpäin:

naisten paita kevään kaudelle


Nyt leikkaamme ohuesta kankaasta kolme lyhyttä ja yhden pitkän kaistaleen keulan valmistamiseksi.
Kun nauhat on taitettu tarkalleen, sinun on tehtävä niistä saumat: yksi pitkittäinen sauma (pitkä) ja yksi sauma poikki (lyhyt). Jokainen kaistale on myös jätettävä toiselle puolelle, jotta sitä ei ole ommeltu, jotta se kääntyisi väärin:

naisten paita kevään kaudelle


Nauhojen ompelun jälkeen ne on käännettävä sisäpuolelta pinsetteillä:

naisten paita kevään kaudelle


Ompelemme kaksi lyhyttä nauhaa päihin ja vain kärki ompelee yhteen pitkä nauha:

naisten paita kevään kaudelle


Nyt helmihelmistä ja langoista meidän on tehtävä seitsemän rivin neljä helmiä. Tämän luvun on sitova nauhat keskeltä muodostaen keulan:

naisten paita kevään kaudelle


Kun kaikki kangasnauhat on sidottu keskelle helmikoristeella, saamme tällaisen jousen:

naisten paita kevään kaudelle


Jos keulan sivuja ei pidetä “seisomassa” asennossa, ne on ommeltava takana päissä:

naisten paita kevään kaudelle


Kun keulan sivut on ommeltu takaosaan, valmis keula näyttää tältä:

naisten paita kevään kaudelle


Valmiit jouset on ommeltava melkein valmiiksi paitoomme, ja sen jälkeen työ sen kanssa valmistuu:

naisten paita kevään kaudelle


Joten paidemme huolehtii istuvuudestaan:

naisten paita kevään kaudelle

naisten paita kevään kaudelle


Ystävällisin terveisin, Vorobyov Dinara.
Kommentit (1)
  1. IRINA CHERNYAKOVA
    #1 IRINA CHERNYAKOVA vieraita 22. elokuuta 2017 09:54
    0
    Ompelin sellaisen paidan tyttärelleni, käytin vanhaa pitsihameta koristeena ja poimin T-paidan hänen sovittamiseksi. Tyttäreni todella piti puserosta, hän käyttää sitä mieluiten koko kesän.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit