Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka tarkistaa käynnistyskondensaattori
Mieti kuinka kiertopumpun käynnistyskondensaattori tarkistetaan. Tällä periaatteella tutkitaan mahdolliset käynnistyskondensaattorit.
Asynkronista moottoria pyöritetään pumputurbiinin kanssa. Ankkurin käynnistämiseksi sinun on luotava vaihesiirto laukaisun alkuvaiheessa. Tämä toiminto saavutetaan apukäämiin sijoitetulla kondensaattorilla.
Toimintaperiaate.
Kondensaattori koostuu kahdesta metallilevystä, jotka on sijoitettu yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden ja kytketty toisiinsa dielektrisellä tiivisteellä. Mitä suurempi on levyn pinta-ala, sitä suurempi on sen kapasiteetti, joka mitataan mikrofaadeissa, pikofaradeissa jne. Kun kondensaattorin koskettimiin kohdistetaan positiivinen jännite, tämä energia kertyy levyjen väliin, ja kun negatiivinen jännite ilmestyy, se siirretään piiriin. Koska vaihtojännite koostuu jatkuvasti muuttuvista negatiivisista ja positiivisista varauksista kondensaattorin vuoksi, värähtelyt ovat kohdistettu positiivisen jännitteen puolelle. Tämä auttaa luomaan induktiomoottorin toiminnan alkuvaiheessa magneettikentän, joka kiertää ankkuria.
Oireita.
Jos kondensaattorin kapasitanssi rikkoutuu tai häviää yli ± 15% sen nimellisarvosta, ensimmäisessä versiossa kiertovesipumppu ei käynnisty, toisessa tapauksessa moottori pyörii äärettömästi.
Kondensaattoritarkistus.
Kondensaattoreiden testaamiseen on useita tapoja. Turvallinen tapa - varmentamiseen käytetään erityistä kondensaattorien tarkistuslaitetta tai ohmmimetriä, ja vaarallinen menetelmä on, että johtopäätökset sen suorituskyvystä tehdään purkaamalla ladattu kondensaattori. Rikkoutuneella kondensaattorilla on myös ulkoisia ominaisia ​​toimintahäiriön oireita: elektrolyytin vuoto, turvonnut runko. Kondensaattorin kapasitanssin mittaaminen erityisellä laitteella ei ole vaikeaa. Jotta voit tehdä tämän, sinun on vain kytkettävä se päälle ja asetettava vipu suuremmaksi kuin tarkistettu nimellisarvo. Kosketa anturia koskettimiin. Vertaa sitten saatua arvoa tapauksen määriteltyihin tietoihin.
Kuinka tarkistaa käynnistyskondensaattori

Jos poikkeamat ovat pienet (± 15%), osa on käyttökelpoinen, jos arvot puuttuvat tai ovat sallitun alueen alapuolella, käynnistyskondensaattori on vaihdettava. Emme pidä vaarallisena menetelmänä, koska se rikkoo turvavarotoimia kondensaattoreiden kanssa työskennellessä.
Olkaamme pidettävä epäsuoraa menetelmää tallennuslaitteen tilan määrittämiseksi ohmmimittarilla.
Kondensaattorin suorituskyvyn tutkimus ohmmeterillä.
Käynnistyskondensaattorin suorituskyvyn testaaminen:
1. Irrota sen koskettimet moottorista.
2. Joidenkin kiertovesipumppujen mittauksen helpottamiseksi ulkopeite ja navat on irrotettava.
Kuinka tarkistaa käynnistyskondensaattori

3. Ennen tarkistusta purka kondensaattori, sulje sen kosketimet esimerkiksi ruuvitaltalla, jolla on litteä profiili.
4. Käännä yleismittari 2000 kilohomin vastustestausasentoon.
5. Tarkista havainnot mekaanisten vaurioiden, hapettumisen varalta. Huono yhteys vaikuttaa haitallisesti mittaustarkkuuteen.
6. Kytke virtausmittari kondensaattorijohtoihin ja seuraa numeroita.Jos arvot alkavat muuttua tällä tavalla: 1 ... 10 ... 102 ... 159 ... 1, kondensaattori toimii. Numerot voivat olla erilaisia, tärkeintä on, että muuttuu luvusta 1 arvoon. Jos laitteen arvot eivät muutu (numero 1 syttyy näytöissä) tai nolla näkyy näytössä, osa on viallinen. Tarkistaaksesi uudelleen, kondensaattori tulisi purkaa ja toistaa vaihe 5 uudelleen.
Kuinka tarkistaa käynnistyskondensaattori

Toimitettu menetelmä ei salli kondensaattorin kapasitanssin mittaamista kokonaan, mutta paljastaa sen tilan ilman erityistä laitetta.
Kommentit (8)
 1. Aleksanteri Solodovnikov
  #1 Aleksanteri Solodovnikov vieraita 3. maaliskuuta 2017 06:26
  1
  Mielenkiintoinen artikkeli
 2. Vasya
  #2 Vasya vieraita 5. joulukuuta 2017 klo 8:17.
  3
  Kondensaattorin kapasitanssin mittaaminen erityisellä laitteella ei ole vaikeaa. Jotta voit tehdä tämän, sinun on vain kytkettävä se päälle ja asetettava vipu suuremmaksi kuin tarkistettu nimellisarvo. Kosketa anturia koskettimiin.

  mikä laite? aseta vipu ?? mitä mitä mitä? kirjoittaa oikeammin ja ymmärrettävämmin
  1. Vieras Sergey
   #3 Vieras Sergey vieraita 3. toukokuuta 2018 20:53
   1
   Tätä laitetta kutsuttiin aiemmin testaajaksi. Nyt, kuten artikkelissa olevassa valokuvassa - yleismittari (se mittaa useita arvoja, yleensä suoraa ja vaihtuvaa jännitettä, virranvoimakkuutta, resistanssia, eri polaarisuuden transistorien terveystarkastuksia ja K-vahvistuksen mittausta, kalliimmat mallit voivat mitata kapasitanssia ja induktanssia).
   Mittausta varten mittaustyypin kytkin (tekstissä - “vipu”) asetetaan mitatun arvon mukaisesti MAKSIMIUM-rajaan. Jos lukemat ovat liian pieniä, mittausrajaa pienennetään.
 3. Roomalainen Serov
  #4 Roomalainen Serov Vierailijat 25. syyskuuta 2018 19:12
  0
  Nyt on tarpeeksi edullisia testaajia, jotka voivat mitata kondensaattorin kapasitanssia. Tällä hetkellä määrittelin vain, että aloitussovelluksen kapasiteetti on 21 nanofaradia seitsemän mikrofaradin sijasta. Ja se rakastaa minua. Koska käämit ovat kokonaisia ​​ja pumppu, vaikka voin silti korjata sen. Ja sitten kallis ja harvinainen malli (kelluksen tyypin vuoksi).
 4. Denis
  #5 Denis vieraita 7. joulukuuta 2018 18:43
  1
  ja jos 0,1 mF: n Conder, mitattuna 2000 kΩ: n yleismittarilla, antaa parillisen luvun 497 eikä liiku, niin toimiiko se vai ei?
 5. Vieras Vladimir
  #6 Vieras Vladimir vieraita 15. helmikuuta 2019 00:54
  0
  Siten voit tarkistaa vain kondensaattorivuodon. Kapasitanssin mittaaminen mittaamatta sen sisäistä vastusta (ESR) ei anna myöntävää vastausta kondensaattorin hyvästä. Varmistaaksesi, että kondensaattori (1 μF: stä) ei lisää ESR: tä, kapasitanssin mittaamisen jälkeen, kytke virta se on kytketty sarjaan 220 voltin verkkoon 40 watin hehkulampun kanssa.Jos lamppu paistaa, kondensaattori on hyvä.
 6. Vieras Alexander
  #7 Vieras Alexander vieraita 21. helmikuuta 2019 klo 9:12
  0
  "Koska vaihtojännite koostuu jatkuvasti muuttuvista negatiivisista ja positiivisista varauksista kondensaattorin vuoksi, värähtelyt ovat kohdistettu positiivisen jännitteen puolelle. Tämä auttaa luomaan asynkronisen moottorin alkuvaiheessa magneettikentän, joka kiertää ankkuria." - Hän itse keksi tai vähensi. missä? No, hölynpölyä!
 7. Jackson
  #8 Jackson vieraita 13. elokuuta 2019 15:50
  0
  Kun tarkistat kondensaattoria yleismittarilla, sinun on laskettava täyden latauksen kesto. 30 mF: n kondensaattorilla tämän ajan tulisi olla vähintään 50 sekuntia. Muuten kaatopaikka Conder.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit