Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Ompelemme vauvan paidan äidin puserosta
Luultavasti jokaisen naisen vaatekaapissa on yksi tai useampia asioita, joita ei tunnu kuluneilta, mutta on harmi heittää niitä ulos. Ja joskus heillä on paikka kaapissa yli yhden vuoden. Kun vauva ilmestyy perheeseen, näille asioille voidaan antaa toinen elämä, nimittäin muuttaa ne söpöiksi lasten asioiksi.
Esimerkiksi klassisesta puuvillapuserosta, jonka koko on 44, äiti, jolla on vähän kokemusta räätälöinnistä ja ompelemisesta pari iltaa, voi ommella helposti paidan 75–80 cm pitkälle pojalle (noin 1 vuosi 3 kuukautta).
paita vauvalle

Ensin pusero on valmisteltava leikkaamista varten - avaa varovasti, pese ja silitä.
Sitten voit alkaa paljastaa paidan yksityiskohdat. Kuvio voidaan kopioida lasten vaatteiden ompelulehdestä tai tulostaa, ladata Internetistä.
Klassisen paidan tulisi sisältää seuraavat yksityiskohdat:
1. Hylly, 2 osaa. Leikkasimme pois puseron hyllyt.
paita vauvalle

2.Takaisin, 2 osaa. Leikkasimme ulos takaa, jossa on keskimääräinen sauma.
paita vauvalle

3. Hiha, 2 osaa. Leikkaus hihoista.
paita vauvalle

4. Puseron jäännöksistä leikatut hihansuut ja kiinnityshihnat, 2 osaa molemmat. Kaulus, 1 kpl. Piirrimme sen puseron kauluksesta.
paita vauvalle

Kaikki leikkauksen yksityiskohdat on leikattava lisäämällä korvauksia 1 cm leveille saumoille.
Sitten voit aloittaa paidan kokoamisen.
Ensin tulisi ommella ja pilkata takaosan keskosauma. Saumavara on silitettävä mihin tahansa suuntaan.
paita vauvalle

Sitten sinun täytyy ommella, pilkata ja silittää paidan olka- ja sivusaumat selän puolelle, toisin sanoen ommella hyllyt taakse.
paita vauvalle

Seuraavaksi sinun on valmistettava kaulus, - jauhaa sen päät.
paita vauvalle

Tämän jälkeen kauluksen kulmissa olevat saumavara on kaiverrettu, kaulus itse on käännettävä pintaan ja silitettävä. Kauluksen päissä ja lähteessä tulisi antaa viimeistelyviiva. Ylä- ja alakaulus tulee pyyhkiä yhdessä käsikäyttöisten lisäompeleiden kanssa alempia leikkauksia pitkin (tässä muodossa kaulus ommellaan sopivasti kaulaan).
paita vauvalle

Kiinnitetyt leikatut nauhat on kopioitava liinalla kankaalle tai neulottua (pääkankaan ominaisuuksista riippuen). Hihnan yhden pitkittäisosan tulee olla pilvinen.
paita vauvalle

Seuraavaksi kaulus on kiinnitettävä paidan kaulaa pitkin ja hihnat - sivun leikkausta pitkin.
paita vauvalle

Sitten sinun täytyy hioa kaulus paidan kaulaan kääntämällä samalla hyllyjä koristeilla.
paita vauvalle

Leikkauksen jälkeen tapit ja kaulusosien kierteet voidaan poistaa. Kauluksen ompelemissauman on oltava overcast. Lankut tulee ruuvata irti kasvoista ja silittää paidan väärälle puolelle. Seuraavassa vaiheessa sinun on annettava maaliviiva sälejä pitkin ja samalla paidan pohjaa pitkin. Hihansuut on myös kopioitava liimapadolla. Sitten jokainen mansetti on koneistettava lyhyiltä sivuilta.
paita vauvalle

Sitten hihansuut on käännettävä kasvoille, silitettävä ja ommeltava hihojen pohjaa pitkin, käärittämällä ne linjan alkuun ja loppuun hihan alasauman kanssa (ne on pyyhkäistävä etukäteen). Mansetin kiinnitysvaiheessa oleva holkki on asetettava pohjalle 3-kertaisesti takaa kohti.
paita vauvalle

Mansettien kiinnityssaumojen on myös oltava pilviä.
paita vauvalle

Seuraavaksi jauhaa ja silitä holkin alasauma.
paita vauvalle

Hiha on kierrettävä, pyyhkäistävä ja ommeltava sitten paidan kädensijaan. Tämän jälkeen ompelulangat on poistettava, ylimääräinen saumavara ja silitettävä ruuvaamalla se hihan sivuun.
Säleissä ja hihansuissa on merkitä ja ommeltava ompelukoneen suorat silmukat sekä ommeltava napit käsin.
Valmiit paidat tulee silittää varovasti.
paita vauvalle
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit