Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Hyytelötty kana" Medusa "
Neljän Medusa-annoksen valmistamiseksi tarvitsemme seuraavia tuotteita:
  • kananrinta - 1 kpl .;
  • porkkanat - 1 kpl .;
  • sipulit (keskipitkä) - 1 kpl;
  • vesi - 5 lasia;
  • valkosipuli - 2 neilikkaa;
  • gelatiini - 30 gr .;
  • mustapippuria herneitä - 6 kpl .;
  • neilikka - 1 kpl;
  • suola maun mukaan.

Keittämistekniikka.


kana lihahyytelö

Aseta kananrinta ja porkkanat syvän astian pohjalle ja täytä kylmällä vedellä. Laitoimme pannun liesiin ja keitetään kiehuvaksi, suolaa. Keittämisen jälkeen ilmoitamme pesty kuorimattoman sipulin pannuun. Sipulikuori antaa valmiin ruuan miellyttävän sävyn. Ennen munintaa sipuli on parempi lävistää monissa paikoissa terävällä veitsellä, joten on parempi antaa liemelle maku. Kiinnitä samaan tarkoitukseen kuivattu neilikka.
Keitä kanaa vähintään 45 minuuttia. Lihan tulee olla pehmeää ja helposti eroteltua luusta, joten tarkistamme ajoittain kanan valmiutta terävällä veitsellä tai haarukalla.
Meduetta valmistettaessa noudatamme yksinkertaista nyrkkisääntöä, jonka mukaan on parempi sulattaa kuin ei sulattaa. Ensin saadaan kyllästetty lieme, joka kompensoi keitetyn lihan maun, toisessa - mauton lieme jäykällä, keittämättömällä kanalla.
Lisää keiton lopussa mustapippuria herneineen. Poistamme kananrinta ja jäähdytä. Lisää keittoastiaan, jossa on liemi, lisää valkosipulinkynsi, raastetaan raastiin ja poista se liesi.
Kun kana jäähtyy ja liemi on kyllästetty mausteiden tuoksulla, on aika tehdä gelatiini. Kaada gelatiini lasilliseen lämmintä lientä ja anna sen paisua.
Jäähdytetty ja infusoitu lieme suodatetaan. Suodatamme liemi gelatiinilla. Sekoitamme yhdessä astiassa, lämmitämme hieman ja syrjään liesi. Maistamme ja suoristamme suolalla.
kana lihahyytelö

Muokattujen muottien alaosassa asetetaan kauniisti hienonnetut keitetyt porkkanat, viipaletta kovaksi keitettyjä munia. Säilykkeet vihreät herneet näyttävät kauniilta valmiin ruuan kohdalla.
kana lihahyytelö

Erota kananrinta luusta, jaa liha kuituiksi. Täytä annostellut muotit lihalla. Täytämme muotit jäähdytetyllä kanaliemillä gelatiinilla.
kana lihahyytelö

Täydellisen jäähdytyksen jälkeen muotit laitetaan jääkaappiin. 2-3 tunnin kuluttua gelatiini kovettuu ja ruokalaji voidaan tarjoilla. Tuoreen tillin ja persiljan oksaa antaa Medusun hyytelöitylle hyytelölle tyylikkään ja juhlallisen ilmeen.
Muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua hallitsemaan nopeasti tämän yksinkertaisen ruuan valmistuksen ja saat hyvän tuloksen ensimmäisestä kokeilusta:
1. Keitä kanaa matalassa kuumassa. Keittämisen jälkeen vähennä lämpö mahdollisimman alhaiseksi kiehumisprosessin ylläpitämiseksi.
2. Tuloksena oleva vaahto on poistettava. Se on vähän, mutta silti se on tehtävä niin, ettei liemellä maistu pilaamaan.
3. Resepti ilmoittaa vaaditun mausteiden vähimmäismäärän. Mikään ei estä sinua lisäämästä jotain omaa, esimerkiksi laakerinlehteä tai sellerilehteä, korianterin siemeniä. Persiljajuuri antaa liemille kauniin ja epätavallisen houkuttelevan maun.
4. Kanan lihahyytelön värivalikoimaa voidaan monipuolistaa lisäämällä ruokavärejä lopulliseen liemeen.
5.Älä lämmitä liemeä liivateineen kiehuvaksi.Se kasvaa varmasti sameaksi, ja meduusan meduusat Medusa menettää kuorensa.
6. ”Medusa” voidaan erottaa helposti astiasta, jos astia on upotettu kuumaan veteen muutaman sekunnin ajan.
kana lihahyytelö

7. Älä epäröi osoittaa mielikuvitusta tarjoilessasi. Voit esimerkiksi koristella suihkeella nestelaimennettua sinappia. Jos kaatat vähän liemi muotin pohjalle ja annat sen kovettua, ja vasta sitten asetat koristeet, saat kauniin 3D-efektin. Ruoka hyötyy vain tästä.
kana lihahyytelö
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit