Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Lumihiutale improvisoiduista materiaaleista
Ikkunan ulkopuolella lumi pyörii. Kadun valkoisen vaipan takia se on kirkkaasti kirkastettu. Taivas ei enää näytä niin harmaalta, mutta tunnelma on synkkä. Talvi on tullut - on aika varautua uuteen vuoteen ja jouluun.
Ei paperityötä talvella missään. Lapset veistävät harjakattoisia lumihiutaleita, kuvia - kuvioiden tai kellojen kuvioita, kiinnittävät värikkäitä seppeleitä. Kotitekoiset koristeet koristavat päiväkotihuoneita tai kodin huoneita. Kiiltävästä hopealangasta saadaan lainkaan upeita koriste-elementtejä, kuten tähtiä, lumihiutaleita tai palloja. Käsityön kiistaton etu improvisoiduista materiaaleista on, että ne pitävät muodonsa hyvin.
Tänään tarjoamme valmistaa jopa 15 cm kokoisen lumihiutaleen. Työtä varten tarvitset:
- hopealanka tai sininen
- muovikuppi jogurttia
- sakset.
Jos hopealanka perustuu lankaan, joka ei pidä kiinni, kannattaa myös valmistaa liima tai nitoja reunojen kiinnittämiseksi kappaletyö.
Käsintehty lumihiutale

Meillä ei ole johtoa, josta lumihiutalekehys kehystää, joten päätimme kokeilla jogurttilaseja. Minun on sanottava, onnistuneesti.
Joten aseistamme itsemme saksilla. Ensimmäisen vaiheen tehtävä on poistaa lasin kova yläosa ja leikata muovista kahdeksan sädettä, joista neljä kahdella haaralla. Älä kosketa pohjaa.
Käsintehty lumihiutale

Kuvassa näkyy selvästi toimenpiteiden oikean suorituksen tulos.
Käsintehty lumihiutale

Tuloksena meidän pitäisi saada sellainen käsityökehys - pyöreä keskusta, jossa säteitä on 8 kappaletta.
Käsintehty lumihiutale

Sitten otamme hopealanka käsissämme ja kääritään muoviosat spiraaliin. On parempi aloittaa työ veneen pohjasta (ympyrästä) siirtymällä vähitellen ensimmäisen säteen yläosaan ja sitten takaisin keskelle.
Käsintehty lumihiutale

Seuraavassa vaiheessa siirrymme toiseen säteen.
Käsintehty lumihiutale

On huomattava, että muovisten hopeakenkäsuuntaan ja -taajuuteen ei ole merkitystä. Tärkeintä on, että rivit sopivat tiukasti toisiinsa.
Käsintehty lumihiutale

Tarvittaessa hopealanka voidaan taivuttaa ja kiinnittää säteiden yläosaan nitojalla. Toistan kuitenkin, että nauhan ytimessä on pehmeä lanka, joka pitää täydellisesti taivutuspaikat ilman lisäkiinnikkeitä.
Käsintehty lumihiutale

Yhden lumihiutaleen valmistamiseksi tarvitsimme yhden nauhan tinselin, jonka pituus oli 3 m ilman jälkiä.
Käsintehty lumihiutale

Käsintehty lumihiutale

Työn päättyi käsityön keskelle. Ja jälleen kerran, meidän ei tarvinnut käyttää liimaa. Piilotimme hopealangan reunan yhden säteen alle.
Käsintehty lumihiutale

Tapahtuman tiivistelmäksi - muovikupista ja hopealangasta valmistettiin suuri kahdeksan terävä lumihiutale.
Käsintehty lumihiutale

Tällaista koristelua ei voida käyttää joulukuusileluksi (tuotteen koko on liian suuri). Mutta lumihiutaleen ripustaminen seinälle on oikea päätös.
On aika jättää hyvästit. Toivotamme teille kaikille tuoreita uudenvuoden ideoita, luovuutta ja luovaa inspiraatiota!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit