Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Digitaalinen tehomittari
Hei kaikki! Tänään tulemme tutustumaan tällaiseen hankalaan laitteeseen, nimeltään wattimittari. Laite on sisäänrakennettu ja sitä voidaan integroida laitteeseen tai käyttää suoraan ilman asennusta. Wattimittari on suunniteltu mittaamaan siihen kytketyn kulutetun laitteen aktiivista tehoa.
tehomittari

tehomittari

tehomittari

tehomittari

tehomittari

Mitä tämä malli voi käyttää, paitsi tehon mittaamiseen:
1. Mittaa parametrit: jännite, virta, aktiivinen teho, energian määrä.
2. Ilmoittaa ylikuormituksesta (kynnysarvo ylitetty, vilkkuva taustavalo) osoittaen, että laite on ylittänyt käyttäjän asettamat parametrit (voit asettaa tehon kynnysarvon).
3. Tallenna tiedot pysyvään muistiin ja nollaa ne tarvittaessa.
Haluan korostaa, että laite mittaa itse asiassa vain aktiivista tehoa, kuten mikä tahansa kotiisi asennettu sähkömittari. Reaktiivista tehoa ei oteta huomioon. Reaktiivisen tehon tuottavat kapasitiiviset ja induktiiviset kuormat.

Aktiivisen tehon laskennan ominaisuudet.


Aktiivinen teho lasketaan seuraavasti: P = U * I * COS, missä COS on tehokerroin.
Puhtaasti resistiivisillä kuormituksilla (kuten hehkulamput, lämmityselementit jne.) Tehokerroin on yleensä lähellä yhtä. Induktiivisissa ja kapasitiivisissa kuormissa tehokerroin voi olla arvo välillä 0 - 1.
Virtamittaria ohjataan yhdellä painikkeella.

1. Taustavalon hallinta.


Lyhyt painikkeen painallus kytkee taustavalon päälle tai pois päältä. Taustavalon tila säilyy, kun virta katkaistaan, ts. Se tallennetaan haihtumattomaan muistiin.

2. Kynnystehon asettaminen.


Paina painiketta ja pidä sitä painettuna noin 3 sekuntia, kunnes “SET CLR” ilmestyy näytölle. Numero, jota voidaan muuttaa, alkaa vilkkua. Sitten voit muuttaa arvoa painamalla lyhyesti näppäintä. Palataksesi alkuperäiseen tilaan, pidä painiketta painettuna yli 5 sekuntia.

3. Palauta energialukemat.


Pidä painiketta painettuna yli viiden sekunnin ajan, kunnes energianumero alkaa vilkkua näytöllä. Lyhyt painikkeen painallus palauttaa energia-arvon uudelleen. Asetuksen jälkeen voit palata alkutilaan pitämällä painiketta painettuna yli 5 sekuntia.
Mittauselementti sijaitsee tehomittarin sisällä, ylimääräisiä sekoituksia ja muuntajia ei tarvita. Laite ei myöskään vaadi lisävirtaa. Piiri laitteen käynnistämiseksi löytyy wattimittarin takaa. LOAD osoittaa kytketyn kuorman.
tehomittari

tehomittari

tehomittari

Laitteen lukemat näytetään nestekidematriisin avulla, sillä on erittäin tyylikäs ulkoasu. Matriisissa on sininen LED-taustavalo.
Laite on tarkka, taloudellinen, siinä on suuri kaksirivinen näyttö. Se on erittäin kätevä seurata verkkolukemia ja kytkettyjen laitteiden kuluttamaa energiaa. Uskomattoman helppo kytkeä ja asentaa.
Aliexpressin avoimissa tiloissa on myös samanlainen malli sähkömittarista. Virtamittari virtamuuntajalla. Edellä käsitellyssä mallissa sekoitus on rakennettu koteloon ja maksimimittausvirta on enintään 20 A. Virtamuuntajalla varustetussa mallissa mittausmuuntaja itse sijaitsee kotelon ulkopuolella eikä sillä ole suoraa yhteyttä.Riittää, että kulkee johto sen läpi, jossa virta on mitattava. Tämän wattimittarin version etuna on suurempi kuormitusvirta 100A asti, mikä voi olla hyödyllinen.
No, miinuksista - hiukan korkeampi hinta.
tehomittari

Wattimittarin tekniset tiedot.


• Mittausjännite: AC 80 ~ 260 V
• Taajuus: 45 - 65 Hz
• Mittaustarkkuus: 1,0 astetta
• Mittausvirta: AC 0 ~ 20 A
• Mittausteho: 0 ~ 22 kW
• energianmittausalue: 0 - 9999 kWh
• Käyttölämpötila: -10 ° C ~ 65 ° C
• Työkosteus: 35 - 85% RH
• Koko: 90x50x25 mm (pyöristetyt arvot. Tarkat arvot, katso alla oleva kuva).
tehomittari

Toimituksen sisältö:


Wattimetri - 1 kpl.
Manuaalinen (englanniksi ja kiinaksi) - 1 kpl.Wattmeter 20A (shuntti) - #
Wattmeter 100A (muuntaja) - #

Mitä mieltä olet: mitä verkkoparametria tulisi seurata ensin?


Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit