Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
DIY-ääniohjaus

Hei ystävät. Tänään haluan kertoa ja näyttää sinulle kotitekoisen tuotteeni, joka käyttää ääniohjausta. Itse asiassa se on äänenhallinnalla varustettu kytkin. Tämän kotitekoisen tuotteen ominaisuus on, että tämä laite ei vain voi hallita kuormaa äänikomennolla, vaan voi myös vastata aiemmin flash-kortille tallennetuilla äänikomennoilla.
Ulkonäöltään laite osoittautui niin käsittämättömäksi. Tämä on minun vikani, mutta en ole asettanut itselleni tavoitetta tehdä siitä kaunis, se oli vain laiskuutta. Itse asiassa samasta syystä nosin esille minimimäärän laitteita tämän laitteen ohjaamiseksi, joista etupaneelissa on vain transponderin äänenvoimakkuuden säätönuppi ja flash-kortin vastaanotin, jotka ensin myös halusivat työntää sisälle.
Mitä tämä kytkin voi tehdä? Se voi sammuttaa 3 kuormaa toisistaan ​​riippumatta. Se toimii seuraavasta: katkaisijassa organisoin kohonneen immuniteetin toivotulta kytkemiseltä. Tämä ilmaistaan ​​tosiasiassa, että halutun kuorman sammuttamiseksi sinun on ensin käännettävä laitteeseen.
Valittaaksesi sinun on sanottava "Arduino". Kutsusin sitä, koska tämän laitteen sydän on äänimoduuli, josta tutustumme myöhemmin, joka oli tarkoitettu ensisijaisesti Arduinon suunnittelijalle. En ole koskaan tavannut Arduinoa ja sen moduuleja ei käytetä tässä laitteessa.
Käännymme kytkimeen “Arduino”, jos kytkin vastaa “Kuuntele”, sano seuraavaksi kolmesta nimeämästä komennosta: “Lamppu”, “Garland”, “Valo”. Kun komento on hyväksytty, laite kytkee kytketyn laitteen tilan päinvastaiseen: jos lamppu palaa, se sammuttaa sen, jos se ei pala, se kytkee sen päälle. Ja hän vastaa esimerkiksi: "Lamppu on pois päältä" tai "Lamppu on päällä" ...
Yksinkertaisesti sanottuna vuoropuhelu kytkimen kanssa koostuu seuraavista:
- Arduino.
- Kuuntelen.
- Valo.
- Käynnistä valo.
Tietenkin, moduuli oli mahdollista ohjelmoida erityisillä komennoilla: “Kytke valo päälle”, “Sammuta valo”, mutta päätin antaa yhden komennon kytkeä päälle ja pois päältä.
Minut tallentavat kaikki vastaukset flash-kortille. Nämä ovat tavallisia WAV-tiedostoja. Tekstin lukee englanninkielinen käännössivusto. Se voi olla mikä tahansa muu ohjelma, joka pystyy lukemaan tekstiä. Tai yleensä sinä tai sukulaisesi voit kirjoittaa nämä vastaukset ...
En tiedä onko tämä plus tai miinus, mutta tämä laite on herkkä äänen ääneen. Toisin sanoen hän tunnisti vaimoni, kunnes äänitin hänen äänensä erikseen moduuliin. Ja vastasin hänelle muita vastauksia: nainen vastaa minulle ja mies vastaa hänelle. Hienoa, eikö niin?)
No, siirrytään vihdoin jatkamaan tämän laitteen testaamista. Yhdistämme verkkoon, kytke yksi kuorma.
Kestää 5 sekuntia, kunnes moduuli käynnistyy, kun ohjain kääntyy moduulin suuntaan, kun soitin alustaa USB-muistitikun ja siinä olevat tiedostot ...
Katso video prosessin alla ...
Tämä kytkin toimii näin. Katsotaanpa nyt katkaisijan täyttöä. Poista yläkansi. Soittimen ensimmäinen lauta vahvistimella. Juuri hän toistaa USB-muistitikulle tallennetut vastaukset. Taulut hallitaan UART-protokollalla. Komennot lähettää toisella levyllä oleva ohjain, johon palaamme vähän myöhemmin. Seuraavaksi kolmas kortti - virtalähde virtakytkimillä tehdään lukukaudella. Koko piiri on galvaanisesti eristetty jännitteellä. Ohjain hallitsee myös levyä.Virtalähde tuottaa 5 volttia stabiloitua jännitettä. Virtakytkimet kestävät noin 200 watin kuormituksen kanavaa kohti. Siirrytään nyt toiseen tauluun. Siinä on ohjain, joka ohjaa kaikkea, ja äänikomentojen tunnistusmoduuli.
Tarkastelemme moduulin toimintaa, kytkemistä ja konfigurointia seuraavassa videossa. Ja nyt selitän ohjaimen toimintaa, joka tehdään atmega8: lla. Komennon tunnistava moduuli antaa komennon ohjaimelle UART: n kautta, komento käsitellyt ohjaimet kytkevät kuorman päälle tai pois päältä ja lähettävät komennon äänimoduulille äänivasteen toistamiseksi. Kaikki näyttää olevan yksinkertaista).
Haluan sanoa, että kun tein tätä kotitekoista tuotetta, en asetanut itselleni tehtävää tehdä vakava laite, pikemminkin lelu.
Seuraavassa videossa tarkastelemme suoraan itse moduulia, joten tilaa kanava, jotta et menetäisi, jos tämä materiaali tietysti kiinnostaa sinua.
Rakensin tämän kytkimen muutama vuosi sitten version V2 moduulille. Mutta seuraavassa videossa harkitsemme uudempaa versiota V3: sta. Harkitsemme myös 2 tyyppistä työtä tämän moduulin kanssa: yksinkertainen - tämä on, jos et omista ohjelmointia ja täysi - tämä on, jos voit ohjelmoida mikro-ohjaimet.Äänentunnistusmoduuli V3 - #
Äänentunnistusmoduuli (puhe) V2 - #

Toivottavasti nautit videosta tästä aiheesta. Kiitos tämän videon katselusta. Jos pidit siitä, pidä siitä, joten tiedän, että välität siitä. Tilaa kanava, kunnes tapaamme taas.

Pidätkö laitteista, jotka käyttävät ääniohjausta rajapinnassaan?


Kommentit (3)
 1. Toke
  #1 Toke vieraita 6. maaliskuuta 2017 klo 10:22
  0
  Onko mahdollista liittää täysi kortti soittimen ja triakkien sekä soittimen ja PSU-piirin kytkemistä varten?
 2. Aleksanteri Levshunov
  #2 Aleksanteri Levshunov vieraita 29. marraskuuta 2018 21:22
  0
  Hyvää iltapäivää
  Pidin ääniohjauksesta, tärkeä kohta on ääniohjauksen aktivointi!
  Tältä osin minulla on kysymys: Onko Beeline-digitaalisen digisovittimen kaukosäätimen ohjaamiseen samanlainen kehitys?
  Selitän miksi kiinnostuin. Vaimoni on ryhmän 1 vammainen, kädet ja jalat eivät toimi, eikä hän voi liikkua. Samalla tietoisuus ja puhe ovat säilyneet. Kun lähden töihin, kytken jonkin kanavan hänen luokseen ja hän odottaa ennen saapumistani. Samanaikaisesti, kun en ole toisella kanavalla, voidaan lähettää toinen hänelle kiinnostava ohjelma, mutta hän ei voi vaihtaa. Etuliite tallentaa, jos mahdollista, mutta hän voi katsoa, kun tulen kotiin ja vaihdan nauhoitusnäkymää. Täältä tulen kotiin ja hän pyytää minua kytkemään päälle tai toiseen, mutta hänellä ei ole aikaa nähdä kaikkea.
  Olisi hienoa, jos hän voisi ohjata kaukosäädintä itse. Olemassa olevat äänikonsolit eivät ohjaa konsolia ja vaativat manuaalisen aktivoinnin.
  Alexander
  1. Vieras Sergey
   #3 Vieras Sergey vieraita 12. joulukuuta 2018 11:54
   0
   Hei, Alexander! Mikään ei ole mahdotonta. Kirjoita minulle postitse, keksimme jotain.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit