Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Käsintehty omenapastatille
Syksyllä omenat kypsyvät kotipuutarhoissa. Jotkut kotiäidit kasvavat puolivillisiä pieniä hedelmiä, toiset - suuria, mutta hapan vihreitä hedelmiä. Edessämme on kysymys siitä, miten käsitellä tämä valtava määrä omenoita, jotka eivät ole aina makeita ja maukkaita syömään käsittelemättä. Kun hillo häiritsee, ja emäntä kyllästyy leikkaamiseen, siementen ja ytimien poistamiseen, omena marshmallow tulee pelastamaan. Tämä jälkiruoka voittaa sydämesi!
Käsintehty omenapastatille

Jos olet käynyt Moskovan lähellä olevassa Kolomnan kaupungissa, et voi yrittää muuta kuin kokeilla kuuluisaa käsintehtyä Kolomna-pastillea. Ei vain yllättävän maukasta, mutta myös terveellistä, koska se sisältää omenoiden parhaita aineita: pektiinejä, kuitua, vitamiineja, rautaa. Suosittelemme keittämään jotain hyvin samanlaista kotona.

ainesosat:


  • Omenat: 1 kilo tai 8-10 suurta omenaa. Nettopaino merkitään kuorilla ja aluslangalla.
  • Sokeri: 300 grammaa.
  • Jauhettu sokeri (sirottamiseen).


Vielä hyödyllinen: iso seula, pannu (mieluiten paksu pohja), pergamentti leivontaan.

valmistelu


1 askel. Pese omenat. Pienissä hedelmissä et voi poistaa ydintä, vaan leikata vain neljään osaan, suurina hedelmillä, leikata pois kaikki sivut (kuori, mutta ilman luita). Laita suureen kattilaan, lisää vähän vettä (noin 50 ml), hauduta alhaisella lämmöllä sekoittaen satunnaisesti, kunnes omenamassasta tulee perunamuusia. Se vie noin 20-25 minuuttia raaka-ainepalasten koosta riippuen.
Käsintehty omenapastatille

2 askelta. Kun omenat on pehmennetty ja muutettu homogeeniseksi massaksi, vähennä lämpöä, avaa kansi ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen.
Käsintehty omenapastatille

3 askelta. Poista omenat lämmöltä, laita suureen seulaan ja hiero.
Käsintehty omenapastatille

4 askelta. Lisää sokeri. Et voi lisätä, mutta jos omenat ovat hapanta - se on parempi lisätä.
Käsintehty omenapastatille

5 askelta. Peitä leivinkerros pergamentilla leipomista varten, pergamentin pala tulee olla kiinteä, leveä ja mennä sivuille. Voitele paperi kevyesti kasviöljyllä.
6 askelta. Laita omenamassat (noin 700 g) pergamenttiin, jaa tasainen kerros noin 0,5 cm paksuiseksi.
Käsintehty omenapastatille

7 askelta. Pane uuni, esilämmitetty 70 asteeseen. Keittäminen pastille 6 - 8 tuntia. Jos uunissa on ajastin, se on kytkettävä päälle säännöllisesti. Voit vain määrittää ajan. On parempi olla tekemättä tätä yöllä, koska leivinkerros on käännettävä määräajoin (esimerkiksi joka toinen tunti). Tämä on välttämätöntä, jotta omenamassasi lämpenee tasaisesti kaikista puolista.

Kuinka ymmärtää, että pastilli on valmis?


Pastille on valmis, jos sen paksuus on vähentynyt, konsistenssi on tiivistynyt ja pinnalta tulee useita makean sokeripisaran siirappia. Itse asiassa uunissa kuumentaminen vain vetää ylimääräisen kosteuden tuotteesta. Pinnan tulee olla sileä eikä se pidä kiinni käsissäsi. 70 asteen lämpötilassa ihmisen käsi kestää kosketusta.
Käsintehty omenapastatille

6,5-8 tunnin kuluttua poista pergamentti uunista, jäähdytä hieman. Peitä sileä pinta jauhesokerilla, käännä pastille ja poista pergamentti varovasti siitä. Jos reunat ovat jumissa, leikkaa: ne voidaan myös syödä. Leikkaa suikaleiksi, rullaa rulliksi. Voit kiinnittää hammastikkuilla, ripottele jauhesokerilla kauneuden saavuttamiseksi. Jos jotakin pastillin reunaa ei ole vielä "tarttunut" uuniin, leikkaa se ja lähetä se lämmetämään.
Yhden kilogramman omenoista sain 6 melko paksua rullia (3-4 cm paksu, 5 cm pitkä).Lähtöpaino on noin 300-400 gr. Pergamenttiin kiinnittyvät pastillien reunat voidaan myös erottaa pinnasta ja syödä.

hakemus


Tällainen ainutlaatuinen käsintehty kotitekoinen pastille koristaa mitä tahansa lomapöytää! Kaikella hyödyllisyydellä ja alkuperäisellä maulla se on myös hyvin varastoitu. Kääri se pergamenttiin ja kiinnitä kalvo, laita se kylmään paikkaan, poista se tarvittaessa.
Käsintehty omenapastatille

Käsintehty omenapastatille

Täydellinen pastilli jälkiruokien, kakkujen koristamiseen. Tästä tuotteesta on helppo leikata veitsiä tai kaavaimia.
Vaikka pastille sisältää sokeria, se on edelleen erinomainen jälkiruoka laihtumiseen korkean tiheyden ja ravinnepitoisuuden vuoksi.
Kommentit (1)
  1. Agolyaeva
    #1 Agolyaeva vieraita 22. elokuuta 2017 15:13
    0
    Äskettäin päätti kokeilla tätä reseptiä. Se on uskomattoman maukas ja mikä tärkeintä, luonnollinen. Lapsi oli tuskin revitty tästä kohtelusta.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit