Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Lattian valmistelu laattojen asettamiseen
Pinnan esikäsittely.
Ensimmäinen askel missä tahansa viimeistelyssä on työtason valmistelu. Tämä työ on erityisen vastuullista. Itse asiassa esimerkiksi laattojen tehokkaaseen asettamiseen tarvitset täysin tasaisen pinnan.
Monet työskentelevät edelleen vanhanaikaisella tavalla - ottavat pohjaksi kaarevat seinät tai lattiat. Tässä tapauksessa saavutetaan suora taso erilaisten laatta-liimakerrosten ansiosta. Ja joskus se on perusteltua. Perusperustan alustava kohdistaminen tarjoaa kuitenkin kiistattomia etuja:
1. tyhjien tilojen absoluuttinen puuttuminen laattojen alla;
2. munimisprosessin moninkertainen kiihtyminen;
3. Työn laadun vakauttaminen.
Ennen kuin aloitat lattian tasoittamisen, se on puhdistettava huolellisesti liasta, pölystä ja rasvasta ja pohjustettava sitten. Pohjamaalin on tietenkin annettava kuivua.
neuvosto:
Erittäin luotettava pohjamaali on vedellä laimennettu PVA-liima. Se tulisi levittää lattialle yksinkertaisesti kaatamalla läiskät ja levittämällä ne leveällä lastalla.
On tarpeen mainita, että pinnan ihanteellinen tasoitus voidaan saavuttaa vain asentamalla sementti-hiekkakerros ja asettamalla majakat. Yleensä tasoituslaitetta ei kuitenkaan valmisteta alle kahden senttimetrin paksuudella, muuten se on epäluotettava. Ja tämä tarkoittaa epämiellyttävän askeleen ilmeistä väistämättä. Lisäksi, jos pinta ei ole liian kaareva, tasoitetta ei tule laittaa ollenkaan.
neuvosto:
Laatat uskotaan tarvitsevan liimata vain tasolle. Tämä ei kuitenkaan ole kaukana tapauksesta, ja pienellä poikkeamalla voit yleensä unohtaa sen. Muuten, lattian visuaalinen kohdistaminen johtaa pääsääntöisesti lähes ihanteelliseen, tässä suhteessa, tulokseen.
Lisäksi itsestään tasoittuvien seosten käyttöä ei suositella. Loppujen lopuksi ne tasoitetaan neularullalla, joka toistaa kaikki tuberkillit ja syvennykset pinnalla. Joskus tartut päätäsi tällaisen kohdistuksen jälkeen. Vaikka tämä menetelmä sopii hyvin linoleumiin ja joskus laminaattiin.
Luotettavin työkalu on rappaussääntö. Ja mitä pidempi se on, sitä korkeampi työn laatu. Hänen ansiosta tasoituksen aikana käytetyn seoksen kerros on minimaalinen. Ja monissa paikoissa se on käytännössä nolla. Tätä työtä kutsutaan linjaukseksi säännön alaisena, ja sen tarkoitus on kourujen tasoittaminen mäntyjen kanssa (nollia).
neuvosto:
Kuten käytäntö osoittaa, menestynein sekoitus lattian tasoittamiseen on sementtipohjainen laattaliima. Se on kestävä ja tarttuu erinomaisesti. Ja sen joustavuus määrää ohuimpien kerrosten levityksen. Asettelun nopeuttamiseksi on kuitenkin tarpeen lisätä siihen kourallinen mitä tahansa kipseosta. Lisäksi kipsin läsnäolo tekee seoksesta kutistumattoman. Tärkeintä ei ole liioitella sitä, koska tämä heikentää ratkaisua. Konsistenssin tulisi olla kuin paksua kefiriä.

Saavuta tämä seuraavilla toimilla:
1. Kaada huoneen aloituskulmaan seoksen nauha, jonka pituus ja leveys on 30 senttimetriä. Tietysti kerroksen likimääräinen paksuus tulisi jo pitää mielessä;
neuvosto:
Ennen kaatamista on tarpeen ampua pinta säännön avulla ja merkitä mäntätangot siten, että ymmärretään kerrosten paksuus.
Lattian valmistelu laattojen asettamiseen

2. Vedä sitten tätä lätäkköä yleensä ennalta valittuun suuntaan. Venyttämällä seos paikkaan, jossa on tarpeen kaada enemmän, sääntö otetaan käyttöön ja ajaa vastakkaiseen suuntaan;
Lattian valmistelu laattojen asettamiseen

3. Lisää sama seos samaan menetelmään toistamalla edellinen toimenpide muutaman kerran ja poistamalla suurin tyhjyys ja pesuallas.
neuvosto:
Naarmuja ja pieniä kuoria ei tarvitse pelätä. Toinen kerros eliminoi ne. Ja yleensä laattojen asennuksessa pinnan ei tulisi olla sileä, mutta tasainen.
Lattian valmistelu laattojen asettamiseen

4. Seinästä seinään siirtymisen jälkeen on tarpeen siirtyä sivulle niin pitkälle kuin laastisäännön pituus sallii. Ja toista edellinen prosessi;
5. Kohdistamalla koko huone yhteen suuntaan, on tarpeen antaa seoksen tarttua. Komponenttien oikeassa suhteessa sen asetus tapahtuu tunnin sisällä;
Sen jälkeen kaikki toistetaan uudelleen, vain liikesuunta otetaan kohtisuorassa edelliseen nähden;
Työskentelemällä pienessä ja ei monikulmaisessa huoneessa, nämä kaksi seoksen kerrosta kaadetaan ja tasoitetaan vain muutamassa tunnissa ottaen huomioon kovettumisaika;
neuvosto:
Ennen laattojen asettamista lattioiden on kuivuttava lujuuden lisäämiseksi. Kaksitoista tuntia on periaatteessa riittävä. Jatkotyöstö koostuu vain erilaisten roistojen ja ”jyrsijöiden” raapimisesta pinnalta. Tämä tehdään laajalla lastalla ilman paljon vaivaa.
Kaksi kulkua kohtisuorassa suunnassa yleensä riittää. Tuloksen parantamiseksi voit kuitenkin venyttää lattiat uudelleen. Varsinkin jos pohjapinta oli melko epätasainen.
neuvosto:
Monet yrittävät pohjustaa kaikkea. Tehokkain laattojen asennustekniikka eliminoi kuitenkin tarpeen valmistettu pinta pohjata.
Lattian valmistelu laattojen asettamiseen
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit