Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Levitämme kylpyhuone laatat
Keraamiset laatat ovat suosittuja ja arvostettuja monissa maailman maissa niiden käytännöllisyyden, uskomattoman monenlaisten värien ja kokojen sekä monien muiden syiden vuoksi.
On aika päivittää laatta kylpyhuoneessa. Tätä varten seinät ja lattia on valmisteltava jatkotöitä varten. Aluksi puretaan vanha laatta, puhdistetaan seinät vanhasta maalista, kipsiä tai kitistä, joka on poistunut muurauksesta. Sitten kaikki pinnoitetut pinnat pohjustetaan (mieluiten betonin avulla koskettamalla). Jatkamme laatikoiden asentamista laatikoille, jotka sulkevat vesi- ja viemäriputket. On erittäin tärkeää unohtaa valmistella tarkastusluukkujen paikat paikoille, joihin mittarit asennetaan.
Levitämme kylpyhuone laatat

Sen jälkeen kun olemme sulkineet kehykset GCR: llä (parempi kosteudenkestävä, ilmeisistä syistä). GCR riittää käsittelemään syvällä tunkeutuvalla maaperällä. Kun valmistelutyö on valmis, siirrymme suoraan laattojen asettamiseen.
Ensimmäinen asia, jonka teemme, on lattian ja seinien merkitseminen. Jokaiselle seinälle piirrämme pystysuoran viivan tiukasti keskeltä määrittääksesi, millainen verhous nurkassa on. Tämä määrittelee miten laatta voidaan asettaa: linjasta eri suuntiin tai ohittaen sen laatan keskelle. Saman mallin mukaan merkitsemme lattiaan.
Levitämme kylpyhuone laatat

Erittäin tärkeä kohta: lattialaattoja asennettaessa liima levitetään lovetulla lastalla sekä pohjaan että laattaan. Tässä tapauksessa laattojen alla olevat tyhjät tilat eivät ole sallittuja. Työ tehdään ristien ja kiilajen avulla, jälkimmäiset auttavat tasoittamaan laattojen koon eroja. Lattia on asetettu yhdelle vaakatasolle.
Levitämme kylpyhuone laatat

Liimattaessa laattoja seinille, on erittäin tärkeää asettaa ensimmäinen rivi tasaisesti - tämä on avain kauniiseen ja tasaiseen jatkoon tulevaisuudessa.
Levitämme kylpyhuone laatat

Ulkoiset kulmat on sisustettu muovillä kulmilla. Ylimmän rivin laattojen alla olevat tyhjät tilat eivät myöskään ole sallittuja, koska Kun asennat profiileja kattoon, pääset tyhjään tilaan.
Levitämme kylpyhuone laatat

Injektointi tehdään seuraavana päivänä työn päätyttyä niin, että liima on kuivunut. Muutoin sävytetty laasti ei kuivaa tasaisesti eikä ole tasainen.
Levitämme kylpyhuone laatat

Seokset (liima ja laasti) valmistetaan tiukasti pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Ura levitetään kumilla lastalla, 10 minuutin kuluttua se pestään vinosti kostutetulla sienellä. 30–40 minuutin kuluttua laatta pyyhitään kuivalla pehmeällä kankaalla, ja kaikki saumat hierotaan myös kankaalla kuoppien ja nielujen poistamiseksi.
Levitämme kylpyhuone laatat

Tämän pakollisen toimenpiteen jälkeen saadaan sileät, kauniit ja mikä tärkeintä, tiukka saumat. Sisäiset kulmat eivät sisällä laastia, ne sinetöidään seuraavana päivänä terveyssilikonilla laastin väriin tai muuhun oman harkintasi mukaan.
Levitämme kylpyhuone laatat

Näiden yksinkertaisten sääntöjen mukaisesti olet tyytyväinen uuteen kylpyhuoneeseen pitkään.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit