Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka tein kookosöljyä
En ole koskaan huomannut, että kaupunkimme kaupoissa voit ostaa kookospähkinöitä - ilmeisesti he eivät vain törmänneet minun silmiini.
Käytän aina kookosöljyä saippuan ja voiteiden ainesosana. Tilataan yleensä Internetin kautta, mutta päätti äskettäin yrittää tehdä öljyn itse.
Kookospähkinän hankinta
Kookosöljyn eduista kirjoitetaan paljon, en halua toistaa itseäni.
Ostimme kookospähkinöitä Lentasta, yksi pala maksoi 74 ruplaa, seuraavana päivänä näimme kookospähkinän Magnetissa, 20 ruplaa halvemmalla ...
Internetin suositusten mukaisesti valitsin ostaessasi tummia kookospähkinöitä (muita ei ollut), kurkun tulisi olla selvästi kuultavissa. Pähkinät olivat suunnilleen samankokoisia.
Kuinka avasin kookospähkinän
Kookospähkinän avaamiseen oli paljon tapoja, katselin useita työpajoja, suurin osa niistä on erittäin tylsää ja ylikuormitettu turhilla tiedoilla, mutta osa oli hauskaa. Valitsin tavan, jossa sinun on ensin lävistettävä nämä samat "silmät".
Kuinka tein kookosöljyä

Hän valmisteli keilan, voit käyttää kynnen, vasta sitten tarvitsen vasaran. Päätin leikata sahalla, jotta leikkaus olisi tasainen, sitten kuoresta voit tehdä viileän matkamuiston!
Pähkinät olivat hyvin varustettuja sanomalehdillä, ja ne olivat "karvaisia". Pari kulhoa, sekoitin, sideharso tai seula (pieni), lasi, johon kaadetaan maitoa, ovat myös hyödyllisiä.
Kuinka tein kookosöljyä

Otin herätyksen ja aloin pistäytyä "silmiin", vain yksi antautui, ja rikkoin älyn kärjen - se vain taipui ja putosi (lattialle, ei sisälle). Rikkoutuneella huijauksella hän repi jo reikän niin, että se oli leveämpi, eikä se ollut vaikeaa. Mutterin sisältö kaadetaan melko helposti yhden reiän läpi, mutta kaksi olisi vielä nopeampaa.
Kuinka tein kookosöljyä

Lasissa oleva vesi oli kookospähkinän kanssa, se on suodatettava ennen käyttöä.
Kuinka tein kookosöljyä

En pitänyt kookosmaidon mausta, minusta on vaikea kuvailla sitä, kokeile sitä paremmin itse ...
"Saha, Shura, saha" ...
Kuinka tein kookosöljyä

Sitten hän otti raivausalan, alkoi sahaa suunnilleen keskeltä. Se antautui melko helposti, oli riittävästi romuja, mutta ne eivät lentä ilmassa, kaikki hajoaa. Kesti muutaman minuutin, koska suoristin usein leivän saran niin, että leikkaus osoittautui tasaiseksi.
Pähkinä avaamalla hän näki, että liha oli tahrattu, mikä oli odotettavissa. Puhdistin ruskean pölyn veitsellä, se puhdistaa hyvin. Kookosmaku tuli upea, pidin siitä.
Kuinka tein kookosöljyä

Sellun jalostus
Pisin asia oli saada massa ja kuori iho siitä. Koko öljynvalmistusprosessin valmistuminen kesti noin tunnin.
Kuinka tein kookosöljyä

Hän lähetti puhdistetun massan sekoittimeen, hienonsi sen. Voit halutessasi lopettaa tässä, lisätä massan leivonnaisiin tai syödä oikein. Pidin todella mausta, näyttää siltä, ​​että syöt pähkinää ja hedelmiä samanaikaisesti.
Kuinka tein kookosöljyä

Yksi tapa saada öljyä
Massa on liotettu lämpimään veteen, jätetty hetkeksi. Jotkut kiehuvat, mutta en tehnyt. Sitten hän puristi sen marjakuidun läpi ja puhdisti kulhon syntyneellä nesteellä jääkaapissa.
Kuinka tein kookosöljyä

Jäljelle jäävä massa (vaikka se onkin melko kovaa, mutteri on silti) on kuivattava, ja sitä voidaan käyttää leivonnassa. Tein evästeitä - se osoittautui erittäin maukasta!
Kuinka tein kookosöljyä

Siinä kaikki, päivässä saat rakastetun kulhon. Valkoinen tiheä öljy kelluu pinnalla, se on kiinni ja poistettava astiasta.
Kuinka tein kookosöljyä

Tulos. Oikeasti, öljyä on niin vähän, että sinun on tehtävä noin tusina pähkinää kerrallaan tuottaaksesi huomattavan määrän. Kannattaa ehkä kokeilla muita tapoja. En alkanut heittää pois seisovaa vettä, käytän sitä hiusnaamiona ja vartalovoiteena, se ravitsee hienosti.
Otetaanko kookosöljyä kotona vai ei, sinun on päätettävä, mutta minusta oli mielenkiintoista kokeilla, ehkä toistan sen jotenkin!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit