Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Hei rakkaat lukijat. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, minkä tyyppisiä veneitä voit tehdä, jos kerät riittävästi tulitikkurasioita, jos sinulla on kädessä sopivia muovi- ja pahvilevyjä ja jos talossasi on muutama pilaantunut laserlevy. Tästä kaikesta voit saada esimerkiksi sellaisen laatikon helmiin:

Helmi helmiä


Työskennellämme hänen kanssaan tarvitsi seuraavia materiaaleja ja työkaluja:
- kolme muovi- tai pahvilevyä;
- itseliimautuva kalvo (kuten PVC-kalvo) sininen;
- Sakset, pihdit;
- Tyhjät tulitikkurasiat (24 - 48 kpl.);
- polymeeriliima ja PVA-liima;
- Neljä CD-levyä, joiden pinta on harmaa ja vihreä;
- Muovilevy peilipinnalla;
- läpinäkyvä muovilevy;
- Yksi DVD-levy, jonka pinta on violetti.

Työtä valmisteltaessa keräsimme 24 tyhjää tulitikkulaatikkoa (kahdessa 12 kappaleen rivissä):

Helmi helmiä


Seuraavaksi otamme yhden muovilevyn ja yhden pahvin, ja piirrämme ja leikkaamme sellaiset luvut neliön pinta-alasta, joka koostuu 12 tiiviisti koottuja ottelulaatikoista:

Helmi helmiä


Jokaisessa kuvassa sivujen leveyden tulisi olla yhtä suuri kuin tulitikkurasioiden sivujen leveys. Aiomme tehdä kaksi riviä näistä laatikoista (ylempi ja alempi).
Yhden tulitikun laatikon leveys on 1,1 cm ja kahden - 2,2 cm. Siksi meidän tulee tehdä kaikkien kuvioiden 2,2 - 2,3 cm leveät sivut (leveyden sallitaan tehdä 1 mm suuremmiksi), ja sen jälkeen meidän tulisi liimata sivut ylhäältä ja alhaalta tällä tavalla (tulitikkuvalmistustyypin mukaan) box):

Helmi helmiä


Liimaamisen jälkeen liiman on annettava kuivua. Meidän pitäisi saada kaksi näistä laatikoista:

Helmi helmiä


Suurten kuparikäämien avulla voit tarttua usein kuorinta-alueisiin. Tässä tapauksessa on parempi liimata joko polymeeri tai pikaliima:

Helmi helmiä


Sitten otamme arkin hopeanvärisellä peilipinnalla ja leikkaamme siitä neliön:

Helmi helmiä


Yksi muovisista laatikoista, jotka meillä oli, ei ollut veneen kokoisia, ja ne piti korvata toisella, isommalla. Meidän on varmistettava, että yksi laatikoista mahtuu hienosti toiseen pienempään laatikkoon. Ilman tätä ei ole mahdollista sulkea ja avata valmis laatikko. Kun teimme toisen laatikon suurempana, teimme sen:

Helmi helmiä


Meidän on kiinnitettävä leikattu neliö peilipinnalla tuloksena olevan laatikon takapuolelle (takapuolelle). Ja sen jälkeen meidän on avattava tämä "laatikko" ja asetettava 12 sen sisällä olevista 24 tyhjästä ottelulaatikosta, kiinnitettävä loput 12 toiseen pahvi- tai muovilevyyn ja asetettava ne tämän rivin päälle:

Helmi helmiä


Liiman kuivumisen jälkeen arkki, jossa on laatikoiden solut, voidaan laittaa laatikkoon alakerroksen päälle:

Helmi helmiä


Seuraavaksi meidän on liimattava pahvista leikattu neliömäinen arkki laatikon muoviseen yläosaan ja piirrettävä sille lyijykynällä kirjoitus "biser". Voit halutessasi lisätä useita muita piirroksia tai kuvia:

Helmi helmiä


Nyt otamme lankaleikkurit ja viisi CD-levyä, jotka meidän on leikattava mielivaltaisen (erilaisen) kokoisiksi hiukkasiksi:

Helmi helmiä


Niiden kanssa meidän on liimattava laatikon kannen pahvipinta. Tämä työn osa ei ole aivan yksinkertainen: monilla CD-levyillä on kyky murenea leikkaamisen jälkeen osiksi, joista ne on liimattava. Laserlevyt ovat liian kovia saksille ja sakset voivat tulla tylsiksi, joten on parempi käyttää nippejä. Pahville kootun kuvan mukaan sinun on tehtävä sopiva kuva hiukkasista CD-levyiltä. Laatikon kannen sivureunat voidaan päällystää itseliimautuvalla sinisellä kalvolla, kuten PVC-kalvolla:

Helmi helmiä


Kuuden päivän kuluttua valmistuimme kannen liimaamisen kanssa ja sen jälkeen liimme sen sivut ja sisäpuolen sinisellä kalvolla:

Helmi helmiä


Helmi helmiä


Sen jälkeen kaikki - arkku on valmis:

Helmi helmiä


Se voi tallentaa erilaisen valikoiman helmiä:

Helmi helmiä
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit