Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Puutalon perustan korjaus
Vanhat puutalot menevät uusille omistajille eri tilanteissa. Ne voivat siirtyä omistukseen perinnöllä, jotkut kansalaiset hankkivat tietoisesti halpoja asuntoja kesäasuntoa varten. Sekä niillä että muilla on myöhemmin samat ongelmat. Puutalot vaativat ajan kuluessa tai puutteellisen hoidon vuoksi suuria korjauksia. Ensinnäkin on tarpeen kiinnittää perusta, eristää seinät, korjata katto, vaihtaa ikkunat ja ovet. Ja sen jälkeen voit siirtyä sisäiseen työhön. Perustus on minkä tahansa rakenteen perusta, joten puutalon palauttaminen alkaa useimmiten siitä. Korjaustyöt tulee suorittaa lämpimällä ja kuivalla säällä.
Yleinen pohjavaurio.
Maastosta ja rakennuskaudesta riippuen on olemassa erityyppisiä säätiöitä.
Vanhimmat talot seisovat tavallisilla kivillä, joiden väliset raot on peitetty sementti-hiekkalaastilla. Ajan myötä esiintyy useita halkeamia, jotka lisääntyvät vuosittain, jos omistajat eivät ole suorittaneet oikea-aikaista huoltoa.
Monoliittiset säätiöt korvasivat kiviperustukset vähän myöhemmin. Esivanhemmat tekivät ne kuitenkin ottamatta huomioon maaperän pakkassyvyyttä ja ilman vahvistuskehystä. Siksi talon kulmat usein katoavat, ja juuressa ilmenee leveitä halkeamia.
puutalon perustan korjaus

Mikä tahansa näistä säätiöistä voidaan korjata yksin, kuluttamalla materiaaleja ja omistamalla vapaa-aika ammattiin.
Halkeamien ja rakojen poistaminen alustassa
Talon pohjan lujuuden palauttamiseksi sinun on ensin mietittävä seuraavia vaiheita koko rakenteen korjaamiseksi. Se on yksi asia, jos tarvitset vain kosmeettista päivitystä ulkonäköysi (rappaus, maalaus). Tässä tapauksessa voit käyttää vahvistavaa verkkoa ja kipsiä perustan palauttamiseen. Mutta jos aiot lämmittää talon, korista seinät sivuraidella tai helpotuskipsillä, sinun on lisättävä pohjan paksuutta. Tällaisten korjausten tekniikka näyttää erilaiselta.
puutalon perustan korjaus

Ensinnäkin heikentäminen tehdään vanhan säätiön pohjalta. Tämä on tarpeen uuden betonikerroksen tarttuvuuden lisäämiseksi vanhaan.
Seuraavaksi suoritetaan perustuksen osien vahvistaminen halkeamilla. Tätä varten reikään porataan reikiä rei'ittimellä, johon tukkeutuvat raudoitusosat, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus 150-200 mm. Niiden tulisi ulkonea noin 3–5 cm.
Erilliset terästapit on kytkettävä neulalankaan.
Seuraava korjausvaihe on muottien asennus. Puurakenteen ja betonialustan välinen etäisyys valitaan ottaen huomioon seinien leveyden kasvu. Muotti on kiinnitettävä tukevasti ulkopuolelta rekvisiitta, ja puiset väliseinät on asennettu sisälle leveyden vahvistamiseksi.
puutalon perustan korjaus

Nopein työvaihe on sementti-hiekaseoksen kaataminen muottiin. Betonin valmistuksen nopeuttamiseksi tarvitaan betonisekoitin, ja sinun on työskenneltävä lapiolla varustettujen rakennusseosten kanssa.
puutalon perustan korjaus

Sellaisella yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tavalla voit palauttaa 2-3-metriset osat murtuneesta perustuksesta.
Betonialustan täydellinen vaihto
Kivisäätiön samoin kuin silloin, kun kulmat lakkaavat täydellisesti hajottamasta suuria betoniosia, perustus on vaihdettava kokonaan. Tämä työ on tehtävä vaiheittain turvaamalla seuraava kaavio.
Ensinnäkin yhden kulman alapuolelta on poistettava kivet tai betonipala. Tätä varten valitaan tietty maakerros, vanhan perustan jäännökset poistetaan.Tässä vaiheessa voit nostaa logi-kentän kaventuvaa nurkkaa tunkilla.
puutalon perustan korjaus

Jos maaperä on löysä, on tarpeen asentaa sisempi muotti ja kiinnittää se. Tontin pituus on rajoitettu 2-3 metriin.
Teräsvahviste tai sauvoja käyttämällä tehdään vahvistuskehys. Sen tulisi ylittää kunnostetun alueen rajat, jotta vahvistushihna on mahdollista sitoa yhdeksi metallirakenteeksi.
puutalon perustan korjaus

Yksittäiset tangot on kytketty toisiinsa neulalangalla.
puutalon perustan korjaus

Tämän jälkeen voit jatkaa ulkoisen muotin asennusta. Puurakenteen kiinnittämiseksi käytetään sisäisiä tukijalkoja ja ulkoisia tukia.
puutalon perustan korjaus

Vanhan perustan kivet laitetaan muotin alaosaan ja betoni kaadetaan.
puutalon perustan korjaus

On tärkeää tiivistää betoniseos huolellisesti suurten ilmahuokosten poistamiseksi. Vanhojen betonipalojen murskaaminen on parasta tehdä raskaalla kelkka vasaralla.
Päivän kuluttua muotti voidaan järjestää toiselle alueelle, jolle sisäinen lankun seinä on esiasennettu ja lujitettu vahvikekehys.
puutalon perustan korjaus

Kun koko talon kehän ympärillä oleva perusta on palautettu, voit ryhtyä sen suunnitteluun tai korjaamaan seinät. Nyt talon perustaksi et voi pelätä.
puutalon perustan korjaus
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit