Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Mandariinihyytelö
Tiesitkö, että hyytelö on erittäin ravitseva ja korkeakalorinen ruokalaji, koska sen koostumuksessa on tärkkelystä. Venäläisten vanhojen perinteiden mukaan tätä juomaa on aina pidetty paitsi erittäin hyödyllisenä myös ravitsevana jälkiruokaruuana. Varsinkin jos keität sen tiheydessä kuin hyytelössä, jossa lusikka seisoo. Yritä esimerkiksi valmistaa mandariini appelsiineja ja näet itsellesi sen ainutlaatuisuuden.
Mandariinin hyytelö

Nämä hedelmät, joissa on runsaasti C-vitamiinia, eivät vain täytä juomaa hyödyllisillä aineilla, mutta antavat myös sille erityisen maun ja erittäin mukavan värin. Sensaatioiden jännityksen vuoksi voit lisätä siihen myös vähän sitruunahappoa, täyttämällä sen hieman hapanmaalla.
Voit keittää mandariinihyytelöä uudenvuoden lomapäivinä, jolloin tätä sitrushedelmien edustajaa on yleensä läsnä suurina määrinä melkein jokaisessa talossa (varsinkin kun siellä on lapsia). Tämän terveellisen juoman tekeminen on muuten hieno tapa käyttää hapan tai päinvastoin täysin mautonta mandariinia. Älä tuhlaa hyvää.
Joten, jotta voit valmistaa vähän enemmän kuin puolitoista litraa ei kovin paksua juomaa, tarvitset seuraavat ainesosat:
• 500 g tuoreita sitrushedelmiä;
• 150 g sokerihiekkaa;
• 50 g perunaa (myös maissi tekee) tärkkelystä;
• 2 g sitruunahappoa (voidaan korvata vastapuristetulla sitruunamehulla).
Mandariinin hyytelö

Jos haluat paksua juomaa, lisää tärkkelyksen määrää 50%.
Minkään hyytelön (sekä tuoreiden että jäädytettyjen tuotteiden) kypsennysaika on enintään puoli tuntia.
Keittämismenetelmä on niin yksinkertainen, että jokainen lapsi, joka pystyy käsittelemään liesiä, pystyy käsittelemään sitä.
Joten kohtaan.
Poista kuori mandariineista, jaa viipaleiksi ja aseta sideharsoon, taita vähintään kahdesti, purista mehu sitrushedelmistä.
Mandariinin hyytelö

Voit murskata ensin suoraan marjakuoren kautta mehukkaista hedelmistä tavallisella työntäjällä (sillä, jota käytät perunamuusin valmistukseen), ja purista sitten vain. Saat noin lasillisen mehua. Kaada litra ja puoli vettä pannuun, keitä se, heitä se puristimeen, keitä seitsemän minuuttia.
Mandariinin hyytelö

Voit halutessasi laittaa kuoren puristimien kanssa tietysti sen jälkeen, kun olet huuhdellut sen huolellisesti. Siivilöi ja purista pannun sisältö, lisää sokeri, mehu ja sitruunahappo tuloksena olevaan mandariiniliemiin, sekoita ja laita kuumaan lämpötilaan.
Mandariinin hyytelö

Kun se on keitetty puutteellisessa lasillisessa kylmässä vedessä, laimenna tärkkelys ja kaada se kattilaan ohut virta sekoittaen samalla vispilla.
Mandariinin hyytelö

Mandariinin hyytelö

Heti kun paksuuntunut liete kiehuu, sammuta pannu, hyytelö on valmis. Kaada rohkeasti laseihin ja nauti sen mandariinin mausta.
Mandariinin hyytelö

Mandariinin hyytelö

Pidä kiva juoma!
Kommentit (1)
  1. Mira
    #1 Mira vieraita 10. elokuuta 2017 12:13
    0
    En ole hyytelö-fani, mutta isoäitini on todellinen fani. Aluksi se oli vähän pelottavaa, ajattelin, että en voisi tehdä sitä ja pilaan vain aineosia, mutta keittotapa on niin helppo, että tein kaiken hyvin nopeasti ja ilman sattumia.
    Totta puhuen, pidän siitä todella, mandariinien tuoksusta ja kevyestä sitruunan mausta sanalla sanoen - MMM! Päätin jopa laittaa hyytelön pakastimeen ja tein näin hyvän jäätelön!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit