Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuivattu liha kotona
Luonnolliset kotitekoiset lihatuotteet ovat maukkaita, terveellisiä ja taloudellisia. Luonnollinen nykiminen toimii täydellisenä makkaran korvikkeena kaupoissa ja valmistetaan niistä tuotteista, jotka emäntä valitsee perheelleen.

Kuivattu liha kotona


Jos kuivattu liha valmistautuu esimerkiksi tiettyyn lomaan tai tapahtumaan, se on valmistettava uutta vuotta varten, on otettava huomioon, että koko prosessi kestää vähintään 10 päivää.
Kuivaus kotona: kuinka valita liha

Voit kuivata kotisi ja sianlihaa ja naudanlihaa ja jopa kanaa. Parempaa on valita paloja juomaosasta tai kinkusta. Voit ostaa sekä tuoretta lihaa että tuoretta pakastettua. Ottaen huomioon, että sianliha on paljon pehmeämpää ja herkempää kuin naudanliha, on parempi ottaa pala palanen tai vähärasvaista sianlihaa ruhon lanne- tai kohdunkaula-alueelta, jossa lihassa on pieniä taliraudan raitoja, itsekeittäviksi nykimiksi. Tärkein ehto lihaa valittaessa on tuoreus. Vanhentuneet palat eivät sovellu nykimisen keittämiseen.
Tärkeää! Älä valitse paloja, jotka ovat paksemmat kuin neljästä viiteen cm, muuten niiden valmistusaikaa on lisättävä jokaisessa vaiheessa useiksi päiviksi.

Kuivattu sianliha kotona

Yhden kiloa sianlihaa varten tarvitset seuraavan määrän tuotteita:
- suolaa 250 g kuivassa suolaamisessa + 250 g suolavedessä;
- valkosipuli, 5-6 neilikkaa;
- mausteet (laakerinlehdet, herneet, korianterin siemenet, makea paprika, kuuma paprika, jauhettu mustapippuri, rosmariini, salvia) 50 - 60 grammaa.

1. Leikkaa lihapalalla kalvot ja suonet. Pese ja kuivaa.

liha


2. Kaada suolaa pöydälle tai lautaselle ja kasta liha useita kertoja puristamalla sitä tiukasti niin, että liha on tiheässä suolakuoressa.

suolaa

liha

Kuivattu liha kotona


3. Pane astiaan ja lähetä jääkaapissa kolme päivää. Tarkasta liha päivittäin ja tyhjennä neste siitä; jos kaikki suola on liuennut liian aikaisin, se on lisättävä.
4. Kolmen päivän kuluttua keitä litra vettä, laita suola, muutama persiljalehti, viisi-kuusi hernettä pippuria, ripaus korianterin siemeniä.

Kuivattu liha kotona


Jäähdytä suolavesi 35-30 asteeseen ja laske liha siellä.

Kuivattu liha kotona


5. Liota sianlihaa suolavedessä jääkaapissa vielä kolme päivää.
6. Poista liha suolavedellä.

Kuivattu liha kotona


Laita yhdelle aluksella, peitä toinen ja laita kuorma alle hieman kalteva, jotta ylimääräinen neste poistuu.

Kuivattu liha kotona


Lihalevy on parasta asentaa pesualtaan tai kuormalavan päälle tyhjennysnesteen keräämiseksi. Kestää sianlihaa tässä muodossa 3–5 tuntia.
7. Valmista mausteseos lihan leipomiseksi. Sen on sisällettävä valkosipulia, mustapippuria, punaista kuumaa ja makeaa paprikaa, rosmariinia ja (tai) salviaa ja muita yrttejä tarpeen mukaan.

Kuivattu liha kotona


Jauha seos laastilla, murskaa laakerinlehti käsillä.

Kuivattu liha kotona


Monet mausteet antavat paitsi aromin ja aromin nykimiselle, myös niillä on säilöntä- ja aseptisia ominaisuuksia, ne toimivat luonnollisina säilöntäaineina pitäen tuotteen tuoreena.
8. Hauduta sianlihaa runsaasti mausteissa.

Kuivattu liha kotona

Kuivattu liha kotona


9. Aseta liha mausteisiin tiheään kankaaseen.

Kuivattu liha kotona


Monikerroksinen sideharso on myös sopiva, mutta parasta on ottaa pellavakangas tai pyyhe.
10. Kääri liha mahdollisimman tiiviisti kankaaseen.

Kuivattu liha kotona


Lähetä se jääkaappiin. Päivän kuluttua tarkista liha.

Kuivattu liha kotona


Jos leivinseos on pieni, se on lisättävä, korvata tarvittaessa märkä liina kuivalla. Pidä nykiminen jääkaapissa vielä 48 tuntia.
11. Säilytä saatu tuote jääkaapissa kuivassa kankaassa tai ruokapaperissa.

Kuivattu liha kotona


Saatu kuivattu sianliha on erinomainen tuote lihan leikkaamiseen juhlapöydälle. Voit yllättää rakkaitasi ja keitä kuivattua sianlihaa uudenvuoden tai minkä tahansa lomajuhlan aikaan. Arkisin voileivät kuivatulla kotitekoisella sianlihalla auttavat pureskella töissä, auttamaan ja piknikillä.

Kuivattu liha kotona

Kuivattu liha kotona
Kommentit (3)
 1. Victor Filyuk
  #1 Victor Filyuk vieraita 15. toukokuuta 2017 10:32
  3
  Jerkkujen kustannuksella se on siistiä. Yritän tehdä sen. Kiitos paljon. Aina kävin suurella mielenkiinnolla omalla kädellä DIY-sivustolla. KIITOS.
 2. Irven
  #2 Irven vieraita 30. huhtikuuta 2018 06:36
  1
  Teen siitä paljon yksinkertaisempaa ja nopeampaa kuin 2 kertaa. Periaate on sama kuin kuivattu särki. Suola lihaa 2-3 tunniksi (kylmässä paikassa), leikkaa se sitten 1-2 cm paksuiksi paloiksi ja naru narulla. Sitten joko auringossa tai pakastimessa - molemmat poistavat lihan ylimääräisen kosteuden (älä peitä !!) . Maun lisäksi - mitä kauemmin se roikkuu auringossa tai on pakastimessa, sitä kuivempaa se on (voit tuoda sen leivänmurmiin).
  1. RENAT GAREEV
   #3 RENAT GAREEV vieraita 19. kesäkuuta 2018 12:53
   0
   Kerro minulle suolaamisen mittasuhteet? Kuinka suolaa särmää, en vain tiedä ...

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit