Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Korjaa olohuoneen katto
Vapaa-ajallamme ystäväni ja minä harjoitamme asuintilojen sisustusta. Osa-aika tuo paljon rahaa. Mutta se ei ole asia. Pelkkä kyky muuttaa ammattia, unohtaa tietokone ja työskennellä fyysisesti - on paljon arvoinen. Ihmisen on tärkeää tietää, että hänen kätensä kasvavat oikeasta kohdasta.

Joten, lähempänä asiaa. Viikko sitten maaseudulla asuva yksinäinen eläkeläinen kääntyi meihin auttamaan. Hän sanoi, että osa olohuoneen katosta romahti, ihmeellisesti ei murskaamalla häntä. Päätimme auttaa vanhaa miestä ja menimme hänen kanssaan tarkastamaan huone.

Ilmoitettu osoite oli vanha, mutta silti vahva turistitalo, joka oli peitetty ulkopuolella puisella saalalla. Sisällä asiat olivat pahempaa: halkeamia nurkkaan, halkeamia lattiaan, punaiset tahrat katossa, korostaen todistaen katon virtauksesta. Itse katto koostui useista puupalkeista, vuorattu leikkuulaudalla alhaalta. Laudat molemmin puolin päällystettiin paksulla savikerroksella, vaivattiin yhdessä pahojen olkien kanssa.

Isossa olohuoneessa (25 m?) Lattialla makasi pudonnut savikerros. Vuokranantaja selitti, että talvella ullakolla oli lunta. Kevään myötä hän alkoi sulaa vähitellen tyydyttäen savea kosteudella. Tämän seurauksena tapahtui romahdus. No, ehkä, mutta vain siinä tapauksessa, että tarkistimme katon. Hän oli kokonainen. Mutta päätykappaleissa oli suuria aukkoja. Niiden läpi lumi ilmeisesti lentää sinne. Isoisämme iloksi suljimme ongelma-alueet.

Kysymyksiin siitä, kuinka hän näkee uuden enimmäismäärän, vastaus oli: "Kaverit, olemme halpoja ja kauniita." Kosteudenkestävä kipsilevy, jousitusjärjestelmät eivät olleet asiakkaalle edullisia. Tämän seurauksena he sopivat muovista. Tietysti tämä materiaali sopii paremmin toimistoon kuin olohuoneeseen, mutta omistaja, kuten sanotaan, on mestari.

Työkalut ja materiaalit

Tilauksen suorittamiseksi ostimme seuraavat materiaalit:

- OSB-levyt (suuntautunut nauhalevy);
- alumiiniprofiili 60/25 mm;
- ohjausprofiili 25/27 mm;
- profiilin jatkeet;
- suoria suspensioita;
- valkoiset muovipaneelit, joissa kiiltävä pinta;
- kattorakenne;
- liimaa "Moment";
- puuruuvit;
- metalliruuvit.

Ja tässä on luettelo tarvittavista työkaluista:

- johdoton pora;
- hiomakone tai sakset metalleille;
- pyörösaha (OSB: n leikkaamiseksi);
- hydraulinen taso;
- ruletti;
- puusepän mittarasia;
- saha pienillä hampailla;
- asennuspistooli;
- bajonettilapio;
- paksu siima;
- merkki tai lyijykynä.

Korjauksen yksityiskohdat
Ennen kuin aloimme liikkua, teimme selkeän toimintasuunnitelman. Lyhyen aivoriihen seurauksena paperille ilmestyi useita kohtia, jotka osoittivat työn järjestyksen. Tässä he ovat:

- huoneen valmistelu korjattavaksi (vapautus huonekaluja ja muut asiat);
- puhdistetaan kattoon jäänyt savi;
- OSB: n asennus kattolevyille;
- merkintä ja ruuvaaminen ripustuslevyihin;
- kattorakenteen lyöminen;
- nauhojen kokoaminen profiileista;
- ruuvataan muovilevyt siihen;
- sisäkaton asennus.

Ensimmäinen päivä
Olohuoneessa oli paljon asioita. Tunnin vietettiin puhdistukseen. Sitten aloimme poistaa jäljellä olevan saveen katosta. He tekivät tämän bajonettilapilla, ajaen sitä savikerroksen ja saumauslevyjen väliin. Massiiviset kappaleet kaatumassa lattiaan. Huone heti täynnä paksua pölyä. Oli vaikea hengittää. Halusin paeta raikkaaseen ilmaan, mutta työ jatkui. Likainen kaivostyöntekijöinä vuoron jälkeen, saavutimme tavoitteemme: siivoimme katon ja siivoimme huoneen. Nyt oli mahdollista kiinnittää OSB.

Tämä on yksinkertainen asia, mutta vaatii fyysistä voimaa. Levyt ovat raskaita. Pidä niitä pään yli ojennetuissa käsissä, kuten painonnostimen tanko, ei sokeria. Aloitimme tasaisesta kulmasta. Ystäväni piti kiinni, ja minä ruuvain kiinnityslaudoihin. He eivät säästäneet ruuveja (25 kappaletta arkkia kohti). Katto on kaikki sama.

Ruuvattu kolme riviä. Neljännessä levyjen piti olla kooltaan sopivia. Täältä pyörösaha tuli käteväksi. Minuutti - ja arkki sahataan. Upea työkalu. Leikkaa puu ja muut sen perusteella valmistetut materiaalit nopeasti ja tarkasti. Iltaan mennessä OSB: n asennus oli saatu päätökseen.

Poista jäljellä oleva savi katosta

Poista jäljellä oleva savi katosta

Poista jäljellä oleva savi katosta

Korjaa olohuoneen katto


Toinen päivä
Jos katto on tasainen, muovipaneelit voidaan asentaa suoraan OSB-levyihin. Olemme tässä mielessä epäonnisia. Hän putosi voimakkaasti huoneen keskellä. Tämän vian poistamiseksi oli tarpeen asentaa alumiiniprofiilien runko.

Aamulla ensimmäinen asia, jonka tekimme, oli merkinnät: veimme siiman ja merkitsimme paikan, jossa ripustukset kiinnitettiin levyille merkinnällä. Rivien välinen etäisyys (sävelkorkeus) oli 0,5 metriä. Riveissä se oli myös yhtä suuri kuin 0,5 metriä. Tärkein asia tässä liiketoiminnassa on asettaa jousitukset suorassa linjassa. Muutoin myöhemmin on ongelmia profiilien ruuvaamisessa.

Ennen profiilin asentamista oli välttämätöntä lyödä nolla katon kaatumisen alimmassa pisteessä (määritetty visuaalisesti). Hydraulitasolla tämä tehdään yksinkertaisesti. Putken toinen pää asetetaan tähän kohtaan, toinen - vuorotellen jokaiseen seinämään. Kun laitteen nestetaso on tasapainossa, seiniin tehdään merkinnät. Mikään monimutkainen, mutta keskittyminen tässä vaiheessa on välttämätöntä, kuten ilma.

Merkintöjen mukaan ruuvattiin profiiliohjaimet kahdelle vastakkaiselle seinälle, joiden väliin vedimme siiman (jokaisen jousitusrivin alla). Tuloksena oli tasainen kone. Sen jälkeen pääprofiilin leikkeet ruuvattiin kiinni. Siima, joka toimii selkeänä vertailupisteenä, sulki pois virheet. Päivän loppuun mennessä kehys oli asennettu.

Korjaa olohuoneen katto

kiinnitä levyt

kiinnitä levyt

kiinnitä levyt

asennusprofiili

asennusprofiili

asennusprofiili


Kolmas päivä
No, kovaa työtä on tehty. Nyt meidän piti sisustaa huone tyylikkäällä muovilla. Kiinnitys on helppoa. Teimme sen tällä tavalla: räätälöimme PVC-paneelit huoneen koon mukaan leikkaamalla ylimäärän hiomakoneella (voit käyttää myös toimistoveistä) ja ruuvaamme sitten peräkkäin profiiliin itsekelausruuveilla. Siinä kaikki. Yksi varoitus: kunkin uuden paneelin kytkentäpiikki työnnetään edellisen uraan tiukasti, ilman rakoja.

Korjaus oli lähellä valmistumista. Ruuvimeisselit soivat iloisesti duetossa. Olohuone muutettiin kirjaimellisesti silmiemme edessä. Pian muovi ruuvattiin.

Pienet raot seinien ja paneelien välillä peitettiin jalkalistoilla. Se osoittautui kauniisti. Jalkalistat istutettiin liimalle (nestemäiset kynnet). Saavuttaakseen täydellisen ottelun huoneen kulmissa, he käyttivät puusepän mittarasiaa. Tämän yksinkertaisen laitteen avulla voit leikata työkappaleita eri kulmista. Leikkaa sahalla, jolla on hieno hammas ja ilman johdotusta. Yleensä onnistimme tänä päivänä saattamaan tämän projektin päätökseen.

Korjaa olohuoneen katto

Korjaa olohuoneen katto


yhteenveto
Omistaja oli tyytyväinen työhön. Hän melkein purskahti onnellisuuden kyyneleihin, kun teimme hänelle alennuksen. Korjauskustannukset olivat 30 tuhatta ruplaa (20 - materiaali, 10 - maksu). Viemärit puhdistettiin myös ohitettuaan, kaasuvuoto poistettiin, osa putoamisen saven kerroksen revitty sähköjohdotus korvattiin. Sanalla sanoen - hajosi isoisän kanssa ystävällisesti. Siinä kaikki.
Kommentit (2)
 1. Sasha
  #1 Sasha vieraita 12. joulukuuta 2016 23:57
  0
  Profiilia ei kutsuta alumiiniksi, vaan sinkityksi
 2. Vadim
  #2 Vadim vieraita 24. joulukuuta 2017 20:59
  0
  Se voitaisiin tehdä yhden päivän aikana joustavalla katolla, 15 000 PVC-kalvolle, yhden henkilön toimesta ja ilman liitoksia. Mutta tätä varten sinun on pystyttävä venyttämään kattoa. Voin.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit