Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Laatoitus lattialämmityksellä sähkölämmityksellä
Lattianpäällyste on yksi korjaustoimenpiteiden viimeisistä vaiheista. Erityisesti ei ole selkeää viitekehystä, missä järjestyksessä rakennusprosessi suoritetaan, ja onko lattiapäällysteen viimeinen vaihe vai ei. Mutta silti tämä hetki on erittäin tärkeä ja vastuullinen, varsinkin jos keraaminen laatta toimii lattianpäällysteenä. Erityisen huomion arvoinen on, jos se sijoitetaan sähkölämmitteiseen lattiaan, tämän työn suorittamiseen vaaditaan pätevä asiantuntija.
Laatojen asettaminen kaapelisähköiseen lattialämmitykseen sisältää useita tärkeitä vaiheita:
1) Ensinnäkin lämpimään lattiaan on käytettävä erityistä laattaliimaa, joka kestää vähintään 50–60 asteen lämpötilan. Koska kun kytket lämmityselementin ensimmäistä kertaa päälle, termostaatin lämpötila asetetaan maksimille ja voi olla 40-50 astetta. Sinun on oltava varma, että liima kestää sitä.

lämmityselementti

erityinen laattaliima


2) Toiseksi termostaatin lattia-anturin on oltava aallotuksessa. Aallotuksen alla kurista kangas, joka on liimattu liimalla, niin että lämmityskaapelin taso on sama kaikkialla.

lämmityselementti

aallotettu anturi

aallotettu anturi

Laattojen sijoittaminen lämpimästi sähköllä

lämmityskaapelin taso


3) Kolmanneksi, jos lämmitysmattoa käytetään lämpimänä lattiana, monet asiantuntijat suosittelevat sen esikiristämistä ohuella kerrosliimakerroksella. Tämä tehdään niin, että laattojen levitysprosessissa ei vahingoiteta lämmityskaapelia, muuten koko lattia vaurioituu kokonaan. Ja vasta täydellisen kuivauksen jälkeen voit siirtyä seuraavaan työvaiheeseen.

kiristä ohuella kerroksella

kiristä ohuella kerroksella


4) Ennen kuin aloitat laattojen kanssa työskentelyn, on syytä laskea, mistä aloittaa. Jos on kuva, sinun on aloitettava siitä (sen tulisi olla huoneen keskiosassa), jos laatta siirtyy huoneesta toiseen, laatta ei saa olla siirtymässä ja leikkautumassa oviaukon alueella. On suositeltavaa laskea siten, että trimmausta on niin vähän kuin mahdollista ja se sijaitsee kaikkein huomaamatta olevilla paikoilla.
5) Liima, jonka kammi on 7-8 mm, levitetään työpinnalle samoin kuin laattaan. Pyyhi tarvittaessa sen sisäpuoli ensin kostealla liinalla pölyn poistamiseksi (muuten on todennäköistä, että laatta voi nopeasti siirtyä pois, koska se ei ole kunnolla kiinnittynyt). Samanaikaisesti sinun on aina tarkkailtava lattiatasoa poistamalla tarvittaessa ylimääräinen liima ja käytettävä myös ristejä, joilla on puolestaan ​​erikokoisia, jotta etäisyys laattojen välillä pysyisi samana.

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle

levitetään työpinnalle


6) Kun liima on kuivunut, voit aloittaa saumojen sulkemisen. Tätä varten käytetään erityisiä kittejä, joissa on eri värimalleja. Jos tämä tuotantohuone ja kauneus eivät ole niin tärkeitä tai jos taloudelle on rajoituksia, voit käyttää samaa laattaliimaa kuin kittiä. Kaikki saumat on aikaisemmin puhdistettu pölystä veitsellä; tarvittaessa käytetään teollista pölynimuria. Liima levitetään erityisellä joustavalla (kumi) lastalla. 10-20 minuutin kuluttua (huoneilman lämpötilasta riippuen) kaikki ylimääräinen pyyhitään kostealla sienellä (kankaalla). Sen jälkeen käveleminen laatoilla on kielletty, kunnes liitokset ovat kokonaan kuivuneet, vähintään pari tuntia.

upota saumat

upota saumat

upota saumat

upota saumat

embedding saumat

embedding saumat

embedding saumat

embedding saumat

pyyhitään kostealla sienellä

pyyhitään kostealla sienellä


Toinen tärkeä seikka on, että lattialämmitystä ei tule koskaan kytkeä päälle, ennen kuin laattaliima on täysin kuivunut. Jos laattoja asennettaessa karkea tasoite oli täysin kuiva, lattialämmitysjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön aikaisintaan 14-16 päivän kuluttua.Jos ennen tätä taso eristettiin ja kaadettiin, niin kuivausaika pidennetään kuukauteen. Kun lämmitetty lattia kytketään päälle aikaisemmin kuin määritetty aika, laatta voi useimmiten siirtyä pois pohjasta.

Laattojen sijoittaminen lämpimästi sähköllä
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit