Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Moniväriset perhoset rintakoruina tai hiusneulaina, jotka on brodeerattu helmillä, helmillä ja kantolla, peitettynä erilaisilla kuvioilla, ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja. Tällaisen koristeen luominen omilla käsillä ei ole vaikeaa, varsinkin jos sinulla on jo kokemusta kirjonnasta. Työn tekemiseksi sinun on varauduttava etukäteen:
- kirjonnan perusta;
- usean värin ja erikokoiset helmet;
- korjaus;
- vahvat kaproni- tai polyesterilangat;
- sakset;
- helmineula;
- merkki;
- akryylimaali;
- harja;
- paksu pahvi;
- väärä puoli;
- rintakorun pin;
- liimaa.

Luonnoksen voi piirtää suoraan kirjonnan pohjalta, mutta se kannattaa tehdä vain, jos työtä ei tehdä ensimmäistä kertaa ja ennen sitä ei ollut ongelmia. Muutaman ensimmäisen kerran on edullista laittaa kuva ensin paperille tai kuvaajapaperille ja kopioida sitten sitten jäljityspaperilla. Kun olet leikannut siluetin ja tarkistanut symmetrian, on tarpeen leikata yksi ja sama muoto muusta paksusta pahvista. Tämä pahvi asetetaan rintakorun sisään ja antaa sille tarvittavan jäykkyyden.

helmillä koi rintakoru


Merkitsimen avulla ääriviivat siirretään kirjonnan perustaan. Perustana voit käyttää mitä tahansa haalistumatonta kangasta, mutta kantta käsitellessä on tärkeää, että pohja ei ole fleecy. Kirjontaan perinteisesti käytetyssä huovassa on liikaa paalua, joka tarttuu teoksessa olevaan kiinnikkeeseen, kääntää sen ja monimutkaistaa prosessia. Siksi tähän rintakoruun käytettiin kolmeen kerrokseen liimattua kaksoisrullaa. Jotta valkoinen kangas ei loistu helmien läpi, se tulisi maalata halutulla värillä käyttämällä kankaalle erityisiä akryylimaaleja.

helmillä koi rintakoru


Kankaan kuivumisen jälkeen levitetään kuvioiden muoto. Ensimmäinen askel on ommella kiinnittimeen, koska sen asentaminen vaatii vapaata tilaa.

helmillä koi rintakoru


Sitten sinun on ommeltava erivärisiä helmiä lähellä korin reunoja, sisältä tai ulkopuolelta, suunnitellusta kuviosta riippuen.

helmillä koi rintakoru


Helmiä voi olla useampia kuin yksi; eriväriset värit antavat hyvän tuloksen.

helmillä koi rintakoru


Suuret helmet kiharoiden väliin ommellaan samaan aikaan.

helmillä koi rintakoru


Kun olet päättänyt yhden siipin kirjonnan, siirry seuraavaan, mutta voit kiristää niitä samalla, jos se on helpompaa.

helmillä koi rintakoru


Kun kaikki siipien kiharat ja kuviot ovat kirjailtu, täytä tausta valituilla päävärin pienillä helmillä.

helmillä koi rintakoru


Viimeiseksi koiran takaosa ja vatsa ovat brodeerattuja.

helmillä koi rintakoru


Tämä työjärjestys on kätevämpi, koska sen avulla voit tehdä siipistä symmetrisemmän. Muotoa pitkin leikattu kirjonta saumoilla on yhdistetty rintakorun väärälle puolelle valmistettuun kankaaseen asettamalla pahvi keskelle siten, että rintakoru pitää muodonsa. Rintakoru on kiinnitettävä väärälle puolelle tekemällä leikkauksia kankaaseen ja kiinnittämällä se lisäksi useilla lankapistoilla kankaan sovittamiseksi.

helmillä koi rintakoru


Rintakorua kootessa on suositeltavaa liimata pahvi kankaan väärälle puolelle, jotta sen tuhoaminen kitkalta kulumisen aikana on hitaampaa. Pahvia ei tulisi liimata kirjontaan sisäpuolelta. Jopa tihein pohja paikoissa, joissa neula läpäisee, antaa liiman kulkea eteenpäin, ja kirjonta on erittäin helppo pilata.Ennakkoon tarkistamatta helmien kestävyys voi muuttaa väriä kosketuksesta liiman kanssa, sama voi tapahtua korin kanssa, hopeapinnoite kärsii usein.
Valmiista rintakoruista voi tulla takin, huivin tai pussin koriste, mutta on syytä muistaa, että kosteuden kosketus on usein tupsuille toivottavaa. Päällysvaatteita käytettäessä sinun on suojauduttava sateelta ja voimakkaalta lumimyrskyltä.

helmillä koi rintakoru
Kommentit (1)
  1. ale
    #1 ale vieraita 29. kesäkuuta 2015 klo 8:21
    0
    Kiitos! hymy

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit