Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Hyvät emäntäet, kuinka usein tutkitte tuotteiden koostumusta, jota käytät astioiden puhdistukseen, pesemiseen ja pesemiseen? No? Mutta tämä on turhaa. Lue tarvittaessa etiketin tiedot. Mutta oli aika, jolloin isoäidimme ja isoäidit pesivat ja pesivat keittiövälineitä vain kotitalous saippualla. Mutta he olivat paljon terveellisempiä kuin me. Eikö olekin? Loppujen lopuksi tällainen saippua ei sisällä melkein mitään kemiallisia lisäaineita, jotka on täytetty maustettuilla ja monivärisillä wc-saippuoilla. Lisäksi se torjuu hyvin ja torjuu bakteereja erittäin menestyksekkäästi. Ja miksi emme, modernit kotiäidit, pidä huolta terveydestämme emmekä tee omaa pesuainetta astianpesuun tämän "tiilen" perusteella, joka on ulkonäöltään vanhanaikainen ja jolla on erittäin epämiellyttävä haju. Esimerkiksi, jos haluat valmistaa yksinkertaisen geelin astianpesuun, tarvitset vain kolmanneksen tunnista.

Kodinpesuaineet


Ja tämän idean toteuttamiseksi joitain hienostuneita, niukkoja tai kalliita komponentteja ei tarvita. Vain melko edullisia ja halpoja työkaluja. Seurauksena on kotitekoinen geeli, joka ei vain puhdista astioita hyvin, hajottaa helposti rasvat, vaan myös selviytyy hyvin lian pinnasta.
Geelin valmistamiseksi tarvitset vain 4 komponenttia:
• 25 g pyykkisaippuaa;
• 40 ml. glyseroli;
• 500 ml. vesi;
• 15 ml. vodkaa.

tarvitsee


Kotitekoisen geelin valmistusprosessi on hyvin yksinkertainen:
Kaada vesi ämpäriin, sytytä tuli ja kiehauta.

kiehauta


Sillä välin leikkaa oikea määrä grammaa suuresta saippuapalkista ja raasta tämä pieni palkki raastimella, jolla on pienet solut.

hieroa

raastaa


Laita saippualasut tilavaan ämpäri ja täytä puolella keitetyllä vedellä. Sekoittamalla huolellisesti ja kaatamalla vähitellen jäljellä olevaan veteen, saat saippuakoostumus lastujen täydelliseen liukenemiseen.

viimeistele saippuakoostumus


Voit nopeuttaa prosessia käyttämällä höyrysaunaa. Anna saippualiuosta viiden minuutin ajan jäähtyä, lisää sitten loput kaksi komponenttia (glyseriini ja vodka).

loput kaksi komponenttia


Sekoita uudelleen huolellisesti - saadaan homogeeninen saippuamassa, joka täydellisen jäähdytyksen jälkeen voidaan kaataa sopivaan astiaan käytettäväksi.

pestään pois lämpimällä vedellä


Aluksi tuloksena oleva koostumus osoittautuu nestemäiseksi, mutta älä huoli, koska se jäähtyy, sakenee ja saa aikaan geelin konsistenssin. Käyttötarkoituksessa käytettäessä se muodostaa runsaan vaahdon, joka pestään helposti lämpimällä vedellä.

Kodinpesuaineet


Ehkä toisin kuin kaupasta ostettuja tuotteita, joista yhden pisaran riittää oletettavasti likaisten astioiden vuoristoon, kotigeelin kulutus on hiukan enemmän. Mutta kun ajatellaan, että voit valmistaa 6 litraa geeliä 300 gramman painoisesta saippuan sauvasta, kodin astianpesuaine on paljon taloudellisempaa, eikä se ole niin haitallista terveydelle kuin sen teollisuuskumppanit.

Kodinpesuaineet


Ota askel kohti terveyttä!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit