Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Koti- ja ulkotilojen videovalvontajärjestelmä web-kameran avulla.

Istuen tietokoneella täydellisessä luovassa prosessissa tai pelissä, uskollinen koirani usein häirinnyt minua haukollaan, jouduin repimään viidennen pisteeni suosikkituolistani, menemään pihalle ja katsomaan kuka siellä oli. Osoittautuu, että postimies vain käveli sisään ja pani lehdistön laatikkoon tai lapset juoksivat meluisasti pihan ohi. Yleensä olin huolissani turhaan. Joten idea tuli kurkistaa aidan yli poistamatta silmiään näytöltä yhdellä hiiren napsautuksella.

Tähän asiaan verkkokamera on sopivin. Ensinnäkin halvalla verrattuna muihin CCTV-järjestelmiin, toiseksi, mitään lisälaitteita ei tarvitse asentaa. Kameran mukana toimitettu ohjain on melko hyvä ohjelma, jonka avulla voit kääntää kameraa virtuaalisesti vaaka- ja pystysuunnassa ja jopa kääntää kuvaa. Voit tallentaa videon kiintolevyllesi tai ottaa kuvan. Myös säädettävä kirkkaus, kontrasti ja väri. Mikä auttaa paljon kuvan säätämisessä kadun valaistuksen ja vuorokaudenajan mukaan. Mutta pimeässä kamera on sokea kuin myyrä, mutta tämä asia on korjattavissa, jos asennat katselualueen lisävalaistuksen.

Suurin vaikeus oli kameran johtimen pidentäminen, koska en voinut ostaa niin pitkää USB-kaapelia. Ja myös suojalaatikon valmistuksessa ja videokameran asentamisessa oikeaan paikkaan.

Aloitetaan lanka. Kaapelin pidentämiseksi leikkaa se viileästi puoliksi, kameran ja USB-pistokkeen väliin, poista suojavaippa johtimen molemmista päistä pari senttimetriä. Ja näemme siellä neljä suonia, ja jopa punoksessa. Hurraa! ne ovat erivärisiä, jo vaaleampia. Ja se tarkoittaa, että tarvitsemme viittä halutun pituista johtoa. Muista mitata huolellisesti etäisyys kameran asennuspaikasta tietokoneeseen. Yritä pitää johto mahdollisimman lyhyenä.

En tiedä kuinka paljon punosnäyttö vaikuttaa kuvanlaatuun, mutta sain kymmenen metrin jatkojohdon ilman näyttöä. En havaitse vieraita häiriöitä ja kuvanlaadun heikkenemistä. On suositeltavaa ottaa johdot mahdollisimman ohuiksi, mutta aina erillään. Emaloitu käämi näihin tarkoituksiin ei ole sopiva. Löysin puhelinjohdon, jossa oli kaksikymmentä ohutta värijohtoa. Minun oli leikattava suojavaippa huolellisesti ja poistettava viisi tarvittavaa johtoa. On tietysti hyvä, jos johdot ovat eri värejä, mutta sinulla voi olla myös yksivärisiä ... Vain tässä tapauksessa he tarvitsevat valintaansa, jotta mikään ei sekoitu.

Laitamme kaapelin johtamalla sen reikiin, jotka on porattu kodin seiniin. Ja jo juotamme työpöydällämme USB-pistokkeen vastaavilla ääniteillä ja eristämme huolellisesti kaikki juotospisteet. Voit ottaa sen käyttöön tarkistaaksesi silmukan toimivuuden.

On huomattava, että sisä- ja ulkotiloissa on suuri ero valaistuksessa. Siksi ensimmäisen sisällyttämisen jälkeen voi vaikuttaa siltä, ​​että mikään ei toimi. Ei tarvitse paniikkia, varsinkin jos olet varma, että et ole sekoittanut johtoja. On tarpeen avata asetukset ohjelmassa ja muuttaa kirkkautta tai vaihtaa lippuja. Ohjelma oli englanniksi, en ole siinä vahva, joten toimin pitämällä kiinni, ja menestys tuli.

Kun kuva tulee näkyviin, voit siirtyä eteenpäin. Lopullinen kokoonpano toistetaan sen jälkeen, kun katukamera on asennettu.Verkkokamera on suunniteltu toimimaan sisätiloissa, joten muista suojata se säältä. Voit olla fiksu, mutta tähän käytin pala muovipulloa.Ehkä tämä ei ole esteettisesti miellyttävä, mutta kuten sankari Lelik sanoi, mutta halpa, luotettava ja käytännöllinen. Niille, jotka päättävät seurata tietäni, leikkaa 1,5 litran pullo puoliksi, tarvitsemme puolikkaan pohjalla. Suojakuoren nyrkkeily on selkeä valokuvassa.

Kyllä, ja toinen tärkeä yksityiskohta on aurinko visiiri. Sen on oltava läpinäkymätöntä materiaalia, jotta suora auringonvalo ei missään tapauksessa putoa kameran linssiin. Käytin kumia autokamerasta. Kääritämme kameramme kuminauhalla siten, että linssistä muodostuu neljän sentin huippu, ja asetamme pulloon. Jos kamerateline häiritsee, pullossa olevaa pulloa saa leikata, voit myös ohittaa kaapelin. Kamera on asennettava vain tulevaisuudessa välttämättä alaspäin. Kameran tulisi sijaita havaitun kohteen yläpuolella ja kallistaa ylöspäin pohjan ja linssin ollessa alaspäin. Tämä estää ilmakehän sateiden pääsyn kameraan. Minulla on vankka aita, kaksi metriä korkea. Kamera on asennettu kahden ja puolentoista metrin korkeuteen portista ja 30 cm syvyyteen pihalle. Asennuksen jälkeen ohjelma täytyy hienosäätää uudelleen. Kuva ei todellakaan ole Hollywood, mutta ihmiset ovat melko tunnistettavissa henkilökohtaisesti.

Minulla on ollut tällainen "lelu" jo kaksi vuotta, ja se on toiminut kesäkuumuudessa, mutta maassamme se ei ole koominen, varjossa yli 40 ° C, varsinkin kun kamera roikkuu auringonpaisteessa ja kestää -20 talvisissa pakkasissa!

Juri Yatsenko
Kommentit (5)
 1. NOTFRONT
  #1 NOTFRONT vieraita 31. toukokuuta 2010 19:57
  2
  Kameran herkkyyden lisäämiseksi on tarpeen poistaa IR-suodatin matriisin ja linssin linssin väliin.
 2. Toja
  #2 Toja vieraita 26. marraskuuta 2011 10:24
  0
  Minulla on kamera matkapuhelimesta, jossa kerrotaan, kuinka tehdä näyttö ja tallennuslaite
 3. Saska
  #3 Saska vieraita 3. tammikuuta 2012 16:04
  0
  Ja halusin pitkään tehdä videovalvontajärjestelmän web-kameralla, mutta en onnistunut, koska pitkänomaisen kaapelin takia kamera kieltäytyi tietokoneesta havaitsemasta jostain syystä.
  Mutta en tehnyt sitä niin, että kamera itsessään ei pilaantu, ostin halvimman USB-jatkojohdon 1,5 metriä, katkaisin sen sitten kahtia ja jatkoin johdoilla.
  Jatkojohto osoittautui 6 metriä, ja kameraa ei halunnut havaita, vaikka jatkojohto oli ehdottomasti toimiva; tarkistin sen muiden laitteiden kanssa USB-muistitikulla, se toimi oikein. Ehkä se on itse kamerassa?
 4. NOTFRONT
  #4 NOTFRONT vieraita 3. tammikuuta 2012 16:12
  0
  tarvitset suojatun jatkojohdon! Et voi kasvattaa kaapelia tavallisilla johdoilla. vinkki
 5. Ivan
  #5 Ivan vieraita 16. marraskuuta 2016 14:41
  3
  [b] saska [/ b],
  Kun pidennät verkkokameran johtoa, kamerasta puuttuu yhteensä 5 V yusbi-portista. Nykyään se on merkityksellistä yusbi jatkojohdolla tavallisen kierretyn parin Internet-kaapelin kautta. On mahdollista jatkaa jopa 50 metriä

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit