Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.


Kengän tehokkaaseen kuivaamiseen tarvitaan jatkuvaa lämpimämpää ja siten vähemmän kosteaa ilmaa kuin ympäröivä ilma. Tämän periaatteen mukaan ehdotettu kuivain toimii, jonka kaavio on esitetty kuviossa 3. 1. Vastuksia R1 - R12 käytetään lämmityselementteinä. Tuuletin puhaltaa ne, ja lämmitetty ilma tulee kenkiin ilmakanavien kautta.


Syöttöjännite puhaltimen tasavirtamoottoriin M1 syötetään tasasuuntaajasillan VD1-VD4 kautta, niin että laitteeseen voidaan saada virtaa sekä tasavirran että vaihtovirran lähteestä (jälkimmäisessä tapauksessa kondensaattori C1 tasoittaa tasasuuntaisen jännitteen aaltoilua).


Kuivain koostuu rakenteellisesti lämmityskammiosta ja kahdesta kenkiin työnnetystä ilmaputkesta. Lämmityskammio on valmistettu muovisesta kytkentärasiasta, jonka koko on 100x100x35 mm ja joka on suunniteltu sähköjohdotuksia varten. Kantta on leikattu reikä, jonka halkaisija on 70 mm, ja tietokoneen virransyöttöyksiköstä (kuva 2) kiinnitetään tuuletin ulkopuolelta ja kaksinapaisella instrumenttipistokkeella virtalähteen kytkemistä varten. Tuuletin on asennettu siten, että se pumppaa ilmaa laatikkoon. Muut elementit on asennettu kannen takapuolelle (kuva 3): vastukset R1 - R12 - puhaltimen reiän yläpuolelle (ilman puhaltamiseksi) ja diodit VD1 - VD4, kondensaattori C1 ja vastus R13 - kannen seinän viereen (sen jälkeen kun laite on tarkistettu niiden suorituskyky tulisi mieluiten kiinnittää kuumasulaliimalla).


Ilmakanavien aukot leikataan kotelon sivuseinämään. On kätevää käyttää muovisia (vahvistamattomia) vesiputkia, joiden sisähalkaisija on 19 mm. Ne voidaan helposti käsitellä yksinkertaisilla työkaluilla ja kuumennettaessa ne voivat deformoitua (taipua). Leikkaa kaksi halutun pituista aihiota. kummankin toisessa päässä terävällä veitsellä tehdään leikkaus noin puoleen halkaisijasta ja noin 60 mm: n etäisyydelle toisistaan, porataan kaksi reikää ruuvien kiinnittämistä varten.


Sen jälkeen, kun poratut samat reiät laatikon pohjaan, ilmakanavat kiinnitetään siihen ruuveilla ja muttereilla МЗ (kuva 4). Niiden vastakkaiset päät kuumentamisen jälkeen kaasu- (tai sähkö) uunilla voidaan taivuttaa haluttuun kulmaan. Parempana ja tasaisempana ilmanpoistona on suositeltavaa porata useita reikiä, joiden halkaisija on 4 ... 5 mm putken seinämiin. Kuivaimen ulkonäkö työasennossa on esitetty kuvassa. 5.

Kuivaimessa voit käyttää vastuksia C2-23, MLT, joiden haihtunut teho on 2 W, ja oksidikondensaattoria K50-35 tai vastaavaa; diodit - mikä tahansa pienikokoinen tasasuuntaaja, jonka tasavirta on vähintään 200 mA ja käänteinen jännite on vähintään 50 V (voidaan käyttää valmiita tasasuuntaajalohkoja, esimerkiksi KTs407A). Virtalähde, kuten mainittiin, tasa- tai vaihtovirta, jonka lähtöjännite on 12 ... 14 V, kuormitusvirralla vähintään 3,5 A. Soveltuu esimerkiksi virtalähteeseen henkilökohtaisesta tietokoneesta tai asteittaiseen (220/12 V) muuntajaan halogeenilampuille . Puhaltimen nopeutta säädellään valittamalla vastus R13 (sitä ei pitäisi asettaa j niin korkealle kuin mahdollista, koska tämä johtaa syötetyn ilman lämpötilan laskuun).


Laitteen lisäkehitys voi olla kuivausprosessin automatisointi, esimerkiksi lämpötilansäätöjärjestelmän tai ajastimen käyttöönotto, joka sammuttaa kuivaimen tietyn ajan kuluttua.


Lähde: Radio 9`2008
Kommentit (2)
 1. mielitietty
  #1 mielitietty vieraita 26. lokakuuta 2014 11:46
  2
  Yritin sen. Ilmanpaine on pieni poistoaukossa. Vastus on suuri: Ilma puhalletaan sekä alas että tuulettimen takaa.
 2. 1
  #2 1 vieraita 6. maaliskuuta 2018 13:11
  1
  kengät, riittää, kun ajaa vain ilma pois ja kuivaa huoneilmaisimiin. Kuuma ilma - et voi:
  1. Sienet jne.
  2. Liima eroaa, ihohalkeilee jne.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit