Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Auton akkulaturi
Jokaisella autoilijalla on ennemmin tai myöhemmin akun ongelmia. En paennut tästä kohtalosta. 10 minuutin epäonnistuneiden yritysten käynnistämisen jälkeen hän päätti, että on tarpeen ostaa tai ladata laturi itse. Illalla tehnyt auditoinnin autotallissa ja löytäen sieltä sopivan muuntajan, päätin ladata itse.

muuntaja


Samasta paikasta, tarpeettoman roskan joukosta, löysin myös vanhasta televisiosta jännitesäätimen, joka mielestäni sopii erinomaisesti tapaukseksi.

laturi


Tutkittuaan Internetin laajoja laajuuksia ja todella arvostellen hänen voimaansa, hän valitsi todennäköisesti yksinkertaisimman järjestelmän.

laturi piiri


Tulostettuaan piirin menin naapurin luo, joka rakastaa radioelektroniikkaa. 15 minuutin kuluessa hän kirjoitti minulle tarvittavat tiedot, katkaisi pala folio-piirilevyä ja antoi merkinnän piirustuslevyille. Vietettyään noin tunnin, piirrosin hyväksyttävän levyn (tilavan kotelon asentaminen sallii mitat). En kerro sinulle kuinka myrkyttää hallitus, tästä on paljon tietoa. Vedin luomukseni naapurille, ja hän myrkytti sen minulle. Periaatteessa voit ostaa piirilevyn ja tehdä kaiken sen kanssa, mutta kuten he sanovat lahjakkaalle hevoselle.
Porattuani kaikki tarvittavat reiät ja näyttäen transistorien tapin näyttöruudulla, otin juotin ja noin tunnin kuluttua minulla oli viimeistelty levy.

laturi piiri


Voit ostaa diodisillan markkinoilta, tärkeintä on, että se on suunniteltu vähintään 10 ampeerin virralle. Löysin diodien D 242, niiden ominaisuudet ovat varsin sopivia, ja juotin piirilevylle diodisillan.

diodisilta


Tyristori on asennettava jäähdyttimeen, koska käytön aikana se kuumenee huomattavasti.

laturin tyristori


Erikseen minun on sanottava ampeerimittarista. Hänen täytyi ostaa se myymälästä, josta myyjäkonsultti otti myös šuntin. Päätin muuttaa virtapiiriä vähän ja lisätä kytkimen niin, että akun jännite oli mahdollista mitata. Täällä tarvittiin myös šunttia, mutta jännitettä mitattaessa se ei ole kytketty rinnakkain, vaan sarjaan. Laskentakaava on löydettävissä Internetistä. Lisään, että shunttivastusten hajotusvoimalla on suuri merkitys. Laskelmieni mukaan sen olisi pitänyt olla 2,25 wattia, mutta minulla oli 4 watin sekoitus lämmitetty. En tiedä syytä, minulla ei ole tarpeeksi kokemusta tällaisista asioista, mutta päättänyt, että tarvitsen pohjimmiltaan ampeerimittarin, ei volttimittarin lukemia, mittasin sen. Lisäksi voltmetrimoodissa shuntti kuumenee huomattavasti 30–40 sekunnin ajan. Joten kun olen kerännyt kaiken tarvitsemani ja tarkistanut kaiken jakkaralla, otin asian käsittelyyn. Purettuani stabilisaattorin kokonaan, otin pois sen kaiken täyteaineen.

muuntajat


Kun etuseinä on merkitty, porain reikiä muuttuvalle vastukselle ja kytkimelle, porain sitten reikiä ampeerimittarille pienen halkaisijan omaisella poralla kehän ympärille. Terävät reunat valmis tiedosto.

jäähdytin


Murrannut päätään hiukan muuntajan ja jäähdyttimen sijainnista tyristorilla, hän pysähtyi tähän vaihtoehtoon.

laturi


Ostin pari krokotiilileikettä ja kaikki lataus on valmis. Tämän piirin erityispiirre on, että se toimii vain kuormitettuna, joten älä kiirehti minua pilaamaan, kun olet koonnut laitteen ja et ole löytänyt jännitettä liittimistä voltimetrillä. Riipusta ainakin auton valot johtopäätöksiin ja olet onnellinen.

Autolatauslaite


Ota muuntaja siten, että toisiokäämillä on jännite 20-24 volttia. Zener-diodi D 814. Kaikki muut elementit on merkitty kaaviossa.
Kommentit (6)
 1. Alexander
  #1 Alexander vieraita 22. helmikuuta 2016 12:53
  2
  Hei, ja kuinka asettaa se niin, että pienellä virralla (alle 1 ampeeri) jännite oli 14,4–14,8 volttia
 2. Nicholas
  #2 Nicholas vieraita 25. joulukuuta 2016 15:27
  3
  [b] Aleksanteri [/ b],
  laita elektrolyyttikondensaattori lähtöön!
 3. popvovka
  #3 popvovka Vierailijat 25. helmikuuta 2017 11:40
  2
  Nicholas,
  Joten kerro minulle, miksi elektrolyyttiä on?
  Sanon etukäteen, että sitä ei tarvita siellä ollenkaan ja akulle ei tule mitään!
  Ja vielä, generaattorilla varustetulla autolla on samanlainen virta kuin tällä varauksella.
 4. Eugene
  #4 Eugene vieraita 4. kesäkuuta 2017 09:16
  2
  [b] popvovka [/ b],
  Ei ollenkaan, ampeerimittari ei osoita latausvirtaa oikein tässä piirissä. Etsi huippumittari ja näe ero ...
 5. Vieras Juri
  #5 Vieras Juri vieraita 5. helmikuuta 2018 10:09
  9
  Hyvin kauan sitten "Radio" -lehdessä löysin akun latauspiirin. Tein tämän laitteen ja käytän sitä edelleen. Sitä voidaan kutsua akun latausvirran stabiloijaksi. Virta ei muutu verkon jännitteenvaihteluista tai akun varaustasosta. Hän on aina muuttumaton.
  Tarvitsetko muuntajan, jonka toisiojännite on vähintään 36 volttia. Mitä pienempi toisiojännite, sitä enemmän kondensaattorin kapasitanssia tarvitaan, ts. heidän lukumääränsä. Vähintään 500 voltin jännitteen vaihtovirtakondensaattorit tulisi kytkeä sarjaan muuntajan ALKAKäämin kanssa. Asenna diodisilta toisiokäämiin. Siinä kaikki. Kytke akku toisiopiiriin, mittaa virta ja merkitse se laitteen verkkokytkimeen. Mitä suurempi kapasitanssi, sitä suurempi on tasasuunnattu toisiovirta (ja se tulee aina olemaan riippumaton mistään). Tällä tavalla voit merkitä useita virtaja kytkimestä, jotka haluat. Laturi normaali, lisätty nopeutettua latausta varten ja pieni, noin 1 ampeeri sulfaation poistamiseksi akusta. He lataavat jo ladattua akkua noin tunnin ajan. Voit asentaa volttimittarin laturin ulostuloon akun lataamisen ohjaamiseksi (sen "kiehuvan" ohjaamisen lisäksi). Ampeerimittaria ei tarvita. Sinä mittasit virran käyttöönoton yhteydessä, eikä se enää muutu. Tämä laite ei toimi ilman kuormitusta tai kuormituksen ollessa kunnollinen. Se toimii lähellä oikosulkua tai oikosulkua. Se ei pelkää tätä.
 6. Vieras Victor
  #6 Vieras Victor vieraita 1. huhtikuuta 2019 12:36
  0
  tyhjäkäynti puolisillan ja keskipisteen kaaviosta sillan kuvissa! 24 hyttysen sillalta 25–26 volttia? plus valaistu 32v? 12v acb: llä? Hanhi ostaa markkinoilta, aivojen hänet lihoamaan!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit