Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Korjaa kuulokeliitin
Hyvin usein kuulokkeet katkaisevat johdon pistokkeen lähellä.

Kuulokepistokkeen korjaus


Yritetään korjata tämä vika itse. Tätä varten tarvitsemme liimaa, tavallista lankarullaa, pala kutisteputkea ja sähköteippiä.

pala kutisteputkea ja sähköteippiä


On suositeltavaa käyttää liimaa, joka on tarkoitettu kankaan sitomiseen. Mutta minulla oli vain Monolith käsillä. Johtavaa liimaa ei missään tapauksessa saa käyttää. Tarvitset työkaluista juotosraudan, jolla on ohut kärki, flux, juote, lankaleikkurit, terävä veitsi, sytytin ja testeri.
Aloita leikkaamalla johto pistokkeesta ja poistamalla suojakotelo parilla pihdillä.

katkaise johto pistokkeesta


Poista jäljellä oleva juote varovasti käyttämällä juotinta ja tarkista pistokkeen oikosulku. Pistokessamme on kolme nastaa. Se on yleinen, vasen ja oikea
kanava.

Poista jäljellä oleva juote


Testerin, kun nämä koskettimet valitaan yhdessä, tulisi osoittaa ääretön vastus. Jos näin ei ole, joko "tatt" roikkuu tinasta tai eriste on sulanut. "Snot" voidaan yrittää poistaa juotosraudalla tai viilalla. Toisessa tapauksessa pistoketta ei todennäköisesti voida korjata. Täytyy etsiä toinen. Mutta meidän tapauksessamme kaikki on hyvin ja jatkamme työtä.
Poistamme eristyksen huolellisesti johdosta.

Poista eristys


Kolme moniväristä johtoa kulkee siitä pistokkeeseen. Sininen, vihreä ja kultainen (punos). Kultainen on yleinen lanka. Loput kaksi ovat kuulokkeiden vasen ja oikea kanava.

vasen ja oikea kanava


Työt on tehtävä huolellisesti. Jokainen langan ydin on erittäin ohut ja hauras. Johdot ovat myös silkkiä eristettyjä. Johtimien päät on tinattava (peitetty tinalla). Puhdista suonet terävällä veitsellä silkkieristeestä ja kierrä toisiinsa. Voit yrittää polttaa eristystä hiukan kevyemmällä liekillä ja poistaa sen kiiltäväksi.

polta eristys vähän

polta eristys vähän


Tinatuksen jälkeen mittaamme vasemman ja oikean kanavan vastus yhteiseen johtoon nähden. Meidän tapauksessamme se oli noin 50 ohmia.

mitata vastus


Nyt on kaikkein työläin prosessi. Tämä on johtimien juottaminen pistokkeeseen.
Ennen juottamista, älä unohda laittaa lämpö kutistuvaa putkea johtimeen.
On suositeltavaa kiinnittää pistoke jollain tavalla. Esimerkiksi paikassa tai minkä tahansa muun puristimen avulla. Käytin POS-61-juotteena ja hartsialkoholiliuosta fluxina. Johtimissa ennen juottamista on käytettävä pieniä kambiiseja, jotka on valmistettu minkä tahansa ohuen langan eristyksestä.

juotosjohdot pistokkeeseen


Juottamme nopeasti ja tarkasti, jotta lanka ei poltu eikä sulaa eristeitä. Jos tippa juotea ei makaa siististi, se voidaan korjata tiedostolla. Juottamisen jälkeen suoritamme kontrollimittauksen vastus. Jos se osuu aiemmin tapahtuneeseen, työ tehdään onnistuneesti. Muuten sinun on tehtävä työ uudelleen. Seuraavaksi, juottopaikkaan, tippuu vähän liimaa, estämättä sen pääsemästä pistokeen koskettimiin ja anna kuivua.

anna kuivua


Kääri sen jälkeen juotospaikka pienellä vaivalla ja sido se solmuun. Suoritamme vastusmittausten mittauksen. Kyllästämme sitten kääritty lanka liimalla ja annamme sen kuivua hyvin.

kääri lanka


Jälleen kerran vastusmittaus.
Viimeinen kosketus on lämpö kutisteletkun asettaminen paikoilleen. On suositeltavaa lämmittää putki puhalluskuivaimella. Jos ei, voit kokeilla sytyttimen liekkiä.

kutistuva asennus


Teemme tämän nopeasti, jotta lanka ja juotos eivät vaurioidu. Lämpökuristuvan putken puuttuessa on mahdollista levittää eristysnauha tai teippi.
Kaikkien näiden hankalien manipulointien jälkeen suoritamme viimeisen vastusmittauksen vastustuksesta ja iloitsemme (tai olemme järkyttyneitä) tuloksesta.

juotosrauta vähimmäistaidot


Haluan huomata, että työ on erittäin vaivalloista. Vaatii vähimmäisosaamisen juotosraudalla ja se ei välttämättä toimi ensimmäisen kerran.
Tällä tavoin monien kuulokkeiden toiminnallisuus palautettiin. Voit myös palauttaa erilaisten laitteiden virtalähteiden ja laturien johdot. Viimeksi mainitussa tapauksessa sinun täytyy juottaa "+" ja "-" oikein.
Kommentit (5)
 1. Alexander.
  #1 Alexander. vieraita 30. kesäkuuta 2015 15:29
  0
  Kiitos paljon. Auttoi paljon. joukko kuulokkeita kasataan. Nyt korjaan sen.
 2. Oleg
  #2 Oleg vieraita 23. joulukuuta 2015 00:23
  12
  Kiitos poltti kuulokkeet yhdessä iPadin kanssa.
 3. Nicholas
  #3 Nicholas vieraita 29. joulukuuta 2015 14:12
  18
  Oleg kädet vain väärästä kohdasta kasvavat täällä ja polttivat kaiken
 4. Bahtishat
  #4 Bahtishat vieraita 25. syyskuuta 2016 17:29
  0
  Voidaanko juomaraudan sijasta käyttää jotain muuta, minulla ei vain ole juotosrautaa
 5. Dmitry
  #5 Dmitry vieraita 6. marraskuuta 2016 12:34
  1
  Voit ostaa juotosraudan, se maksaa 150-200 ruplaa. Joskus kalliimpaa.
  Monista myymälöistä voit ostaa tavallisen kuulokeliittimen; on mukavampaa juottaa se.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit