Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Lautasliina, jossa brodeeratut ruusut
kirjonta nauhat - tämä on yksi omaperäisimmistä ja mielenkiintoisimmista käsityötyypeistä. Tällaisella kirjonnalla koristelut tuotteet näyttävät erittäin rikkailta ja ensi silmäyksellä vaikeilta. Tämä vaikutelma on kuitenkin harhaanjohtava. Kerron sinulle salaisuuden luoda tällainen tyylikäs lautasliina.

Lautasliina-aineet


Materiaalit, joita työssä tarvitaan:
1. Pala gabardiinia, akvamariinia, 20 cm x 20 cm.
2. Brodeeratut langat, "hammaslanka", vihreää (sama kuin ohut nauha).
3. Langat ompeluun vaaleanpunaisella ja valkoisella polyesterillä.
4. Satiini- tai silkkinauhat: vaaleanpunainen ja vihreä 6 mm leveä, vihreä, erivärinen - 10 mm.
5. Pienet valkoisen ja kullanväriset helmet.
6. Kukkot-paljetit ovat vaaleankeltaisia ​​ja valkoisia.
7. Sakset, vanteet ja neulat: 1 ompeluun pienellä silmällä, 2 nauhoille, joissa on tylppä pää ja suuret korvat (silmän pituuden on vastattava nauhojen leveyttä).

luonnospiirros


Aloitamme luomalla kuvan luonnos. Seuraavaksi siirrä se kankaalle yksinkertaisella lyijykynällä, kaavamaisesti käyttämällä viivoja ja pisteitä. Lautasliinan reunat leikataan kiharasaksilla - tämä suojaa kangasta sirpumiselta.

vanne kangas


Jotta työ olisi siistiä, vedämme kankaan vanteen. Brodeeraamme lankoilla ”lanka” langoilla, joissa on sauma ”neulan takana”.

perustaa perusta


Jos haluat luoda ruusuja, sinun on löydettävä perusta. Ota tämä varten langat ommellaksesi samanväriset kuin ruusun nauha ja aloita sävyjen kirjonta. Ompele yksi lanka ei ole tiukka. Salamamme jokaisen säteen kahdesti. Yhdelle ruusulle ommellaan 5 sädettä. Kirjoitamme perustan kolmelle ruusulle.

Kirjoitamme perustan kolmelle ruusulle

Keittäminen vaaleanpunainen nauha


Valmistelemme vaaleanpunaisen nauhan, joka on noin 40 cm pitkä (jokaiselle ruusulle), leikataan toinen pää tasaisesti ja toinen 45 ° kulmassa, jotta neulat on helppo siirtää silmään.

lanka neulat silmään

Kiinnitä teippi neulaan


Kiinnitämme nauhan neulaan.

Litteän solmun tekeminen

Taivuta nauhan pää kahdesti


Litteän solmun tekeminen. Taivuta tämä teipin tasainen pää kahdesti ja lävistä se neulalla keskeltä. Venytämme nauhaa solmun läpi.

Aloita ruusun kirjonta


Aloitamme broderoida ruusua - hämähäkkiverkkoa. Tuomme teipin etupuolelle ja kelaamme sen pohjalle yhden säteen kautta.

kääri se pohjaan

muodostaen keskellä


Ensin vedämme nauhaa enemmän muodostaen keskiosan, sitten heikomman. Ohjaa teippiä säteiden alle, kierrä sitä hiukan, jotta saat samanlaisen elävän kukan kanssa. Kun säteet ovat täynnä, poistamme nauhan sisäpuolelta. Samalla tavalla me brodeeraamme muita ruusuja.

Nauhan kuljettaminen säteiden alle

kirjonta muita ruusuja


Oksien päissä on vaaleanpunainen nauha, brodeerattu silmut ommel "kiinnitys silmukka". Tee tämä näyttämällä nauha etupuolella ojan pohjassa. Tartu kankaalla neulalla silmukan pituuteen, kierrä teippi neulalla ja laske se alas, suoristamalla se varovasti. Pidä nauhasta muodostettu silmukka sormella ja vedä neula ulos kankaasta, vierittämällä sitä hiukan (tämä auttaa neulan lähellä olevaa sakeutumista kulkemaan kankaan läpi).

kirjonta oksat vaaleanpunaisella nauhalla

Tartu kankaan pituuteen


Pienellä suoralla ommella tuomme teipin ulos sisälle ja leikaamme sen jäljelle 1,5 - 2 cm. Kaikki sisäpuolelta tulevat "hännät" on oltava helmassa taittamalla ensin leikattu reuna.

vedä neula ulos kankaasta

kirjonta esitteitä oksa


Kun kukat ovat valmiita, kirjota lehdet oksaan 6 mm nauhalla ja suora ommel. Suoristamme suuren neulan avulla teipin, muodostaen lehden, ja varmista, että teippiä ei ole vääntynyt sisäpuolelta. Brodeeraamme lehdet alhaalta ylöspäin eteneen silmuun.

etenee kohti alkuunsa

nauhaommel


Ompelemme rintamerkit silmukoissa sauman “nauhapistoilla”.

Lautasliina ruusuineen


Kirjoitamme leveämpää neulaa toisella sävyllä varustetusta, 10 mm leveästä vihreästä nauhasta suuremman neulan avulla pareittain ruusujen läheisyydessä pareittain ”nauhaommel” -saumalla.

Poista vanne kehästä. Asetamme paljetin kukat, kiinnitämme ne kankaaseen kultaisten helmien avulla. Ja viimeinen kosketus - ompelemme valkoiset helmet oksien lehtien akseliin ruudukkokuviolla.

ruusuja lautasliinoihin

Lautasliina, jossa brodeeratut ruusut
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit