Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Halvat koristetiilet
Ennemmin tai myöhemmin missä tahansa asunnossa on aika korjata. Rakennusliikkeet tarjoavat hallussaan valtavan määrän viimeistelymateriaaleja. Myynti mukaan lukien on koristeellisia tiilejä jokaiseen makuun. Vasta nyt hinta heille "puree". Budjettikorjauksissa tämä vaihtoehto ei todellakaan sovellu. Mitä tehdä, jos haluat tehdä asunnosta mielenkiintoisen ja tyylikkään pienellä rahalla, onko mahdollista valmistaa halpoja koristetiilejä omin käsin?

Venäläiset käsityöläiset ovat fiktio fiktioon. On tapa sisustaa sisustus "tiili" viimeistelyllä tavallisella kipsilaastilla. Se osoittautuu erittäin edullisesti ja hyvin omaperäiseksi. Lisäksi tiilien koko, muoto ja rakenne voidaan tehdä mistä tahansa. Tällä yksinkertaisella tekniikalla voit maskata täydellisesti ulkonevat palkit, suunnitella tyylikkäästi oviaukot, piilottaa kuoppia ja seinävaurioita.

Työtä varten tarvitset:
- kipsilaasti;
- vesi;
- lastalla;
- lastalla;
- sauva;
- rätit.

Ensin on päätettävä, mikä seinäosa koristellaan ja mikä muoto ja koko tarvitsevat tiilet. Ensimmäinen kerta on kokeilla pienellä pinnalla.

Valmistetaan seinä laastin levittämiseen.

Ennen seinän koristamista kotitekoisilla koristetiileillä tehdään vakiotöitä pinnan valmistelemiseksi kipsilaastan levittämistä varten. Seinä vapautetaan vanhasta pintakäsittelystä (taustakuva, maali, laatat jne.), Kaikki kuorivat fragmentit poistetaan. Pintaa ei tarvitse tasoittaa, koska tiilet peittävät hyvin jopa merkittävän seinien karheuden. Tärkeintä on, että seinä on puhdas ja kuiva. Puhdistuksen jälkeen pinta kyllästetään pohjamaalilla.

Pääteos.

Kipsilaasti laimennetaan ei liian jyrkän taikinan konsistenssiksi. Työ suoritetaan pieninä osina, noin 0,5 neliömetriä. m. Seinälle levitetään lastalla 1 cm paksua kipsikerrosta, pinta tasoitetaan hieman lastalla (on tärkeää, ettet liioittele sitä, koska kivirakenteen tulee olla hieman epätasainen). Sen jälkeen alkaa työn luova osa - sauvan avulla levitetään “tiilemäinen” piirustus. Tätä varten piirretään kaksi ensimmäistä vaakasuoraa viivaa, jotka osoittavat sarjan tiilet. Sitten pystysuorissa viivoissa tämä rivi jaetaan yksittäisiksi tiileiksi.

Tangon paksuus valitaan riippuen siitä, mikä etäisyys tiilien välillä on suunniteltu. Jos rako on suuri, voit piirtää omalla sormella.
Kun olet piirtänyt yhden fragmentin, siirry seuraavaan kohtaan ja kaikki edellä kuvatut vaiheet toistetaan.

Tiilet viimeistelyvaiheessa.

Kun kaikki tarvittavat tiilet on maalattu, anna kipsi kuivua. "Tiilet" kuivat alueet käsitellään ensin lastalla. Tämän työkalun avulla suuret epäsäännöllisyydet poistetaan ja saumat puhdistetaan. Sitten koko pinta puhdistetaan intensiivisesti rievulla (tai tavallisella puuvillahansikkaalla), joten pieni karheus tasoitetaan.
Jää vain peittää tiilet kipsilaastarille suunnitellulla pohjamaalilla ja maalata valmis tiiliseinä halutulla värillä.

Luonnollisemman vaikutelman saamiseksi sinun on käytettävä maalia useissa sävyissä. Ensin pääväri levitetään koko pintaan, sitten lisätään tummemman tai vaaleamman sävyn vedot kuivalla harjalla.

Teemme itse koristetiilet

tee-se-itse-koriste-tiili

koristeellinen tiiliseinä

punainen tiili


Kauppatiilet ovat tietysti hyviä, ne näyttävät kalliilta ja tyylikkäiltä. Mutta tässä kuvatulla menetelmällä on täysi oikeus olemassaoloon. Loppujen lopuksi se mahdollistaa erittäin edullisten materiaalien avulla saavuttavan mielenkiintoisen koristeellisen vaikutuksen. Se vie vain vähän harjoittelua, ja todellinen tiiliseinä ilahduttaa omistajia jopa "turistiluokan" asunnossa.
Kommentit (1)
  1. ygeek
    #1 ygeek vieraita 28. marraskuuta 2013 23:21
    3
    Luonnollisemman ulkonäön saavuttamiseksi suosittelen, että ennen kitin levittämistä levitetään “tiilien alla” olevien lattojen ruudukko, kitti pannaan päälle ja kun se vähän kuivuu, poista ritilä, kävelleet verkon ympäri veitsellä .... “tiili” kuivaamisen ja käsittelyn jälkeen käydä urien läpi kittiä ruisku, laitetaan se makeisiin tai pussiin tai vielä paremmin betonilaastilla luonnollisia fluffia varten.

    PS. vieraat olivat yllättyneitä saatuaan selville, että seinäni ei ollut oikeasta tiilestä :)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit