Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Πάσχα καλάθι
Το Πάσχα έρχεται σύντομα, οπότε σήμερα θα φτιάξουμε ένα καλάθι για πασχαλινές απολαύσεις.
Για να φτιάξουμε ένα καλάθι για το Πάσχα με τα χέρια μας, χρειαζόμαστε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:
- να στέκεστε κάτω από ένα γλάστρα,
- ξύλινα σουβλάκια,
- κύκλος αφρού,
- πυκνά νήματα.
- κόλλα PVA,
- γενική κόλλα ·
- ψαλίδι ·
- παχιά σύρμα.
- είδη διακόσμησης: σιζάλ και κορδέλες

Πάσχα καλάθι


Λοιπόν, ας πάμε στη δουλειά.
1. Κόψτε έναν κύκλο από τον αφρό που αντιστοιχεί στη διάμετρο της στάσης μας κάτω από το γλάστρα. Εάν θα φτιάξετε ένα μεγάλο καλάθι ή άλλο σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κύκλους χαρτόνι (πολλά κομμάτια κολλημένα μαζί) αντί για μια στάση για το δοχείο.
2. Στον πυθμένα της βάσης κάτω από το δοχείο λουλουδιών, εφαρμόστε γενική κόλλα και κολλήστε τον κύκλο αφρού. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά.

Πάσχα καλάθι


3. Βγάζουμε ξύλινα σουβλάκια και τα κολλάμε στον κύκλο αφρού στην ίδια απόσταση. Για την αντοχή, μπορεί να εφαρμοστεί μια μικρή γενική κόλλα στις αρθρώσεις μεταξύ των σουβενίρ και του αφρού.

Πάσχα καλάθι


4. Πάρτε το άκρο του νήματος και συνδέστε το με ένα από τα σουβλάκια. Αρχίζουμε να διαμορφώνουμε το καλάθι μας. Τυλίγουμε τα νήματα γύρω από τα σουβλάκια, εναλλάξ να τα παρακάμπτουμε από το μπροστινό μέρος και στη συνέχεια από τη λάθος πλευρά. Έχοντας κάνει μια σειρά, αλλάζουμε τη μεταβλητότητα της δέσμευσης του νήματος. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε ένα πηνίο γύρω από ένα από τα σουβλάκια, και πλεξούδα το επόμενο μετά από την άλλη πλευρά.

Πάσχα καλάθι


5. Όταν το πάνω μέρος του καλαθιού είναι έτοιμο, συνδέστε ένα σπείρωμα γύρω από το σουβλάκι και στερεώστε το επιπλέον με κόλλα. Τώρα πρέπει να διακοσμήσετε το κάτω μέρος του καλαθιού. Εφαρμόζουμε γενική κόλλα στη βάση και το πολυστυρένιο σε ομοιόμορφη συνεχή στρώση και αρχίζουμε να τυλίγουμε με σπειρώματα. Καλύπτουμε ολόκληρη την επιφάνεια του καλαθιού με κόλλα PVA και αφήνουμε να στεγνώσει.

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι


6. Κόψτε 6 ταυτόσημα νήματα επαρκούς μήκους και βγάλτε ένα από αυτά. Με αυτό θα διακοσμήσουμε το πάνω μέρος του καλαθιού.

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι


7. Τώρα πρέπει να φτιάξετε μια λαβή για το καλάθι μας. Παίρνουμε ένα παχύ σύρμα και το τυλίγουμε με σπειρώματα, τα τοποθετούμε περιοδικά με κόλλα. Στερεώστε την τελική λαβή στο καλάθι. Μπορείτε είτε να το ράψετε ή απλά να το κολλήσετε. Το κύριο πράγμα είναι να σιγουρευτεί ότι κρατά αρκετά καλά.

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι


8. Απομένει μόνο να διακοσμήσουμε το καλάθι μας για διακοπές. Θα χρησιμοποιήσω το σιζάλ και μια λευκή φαρδιά κορδέλα για αυτό. Μπορείτε να διακοσμήσετε το καλάθι με ένα πανέμορφο ύφασμα, στο οποίο θα τοποθετηθούν πασχαλινές απολαύσεις, διακοσμητικά λουλούδια, κορδέλες κλπ. Σε γενικές γραμμές, όλα όσα σας αρέσουν. Συμπληρώνουμε τη σύνθεση με τα χαρακτηριστικά του Πάσχα. Έχω αυτό το λαγουδάκι του Πάσχα και τα αυγά σοκολάτας για λίγο γλυκό δόντι.

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι

Πάσχα καλάθι


9. Τώρα το καλάθι μας για το Πάσχα είναι έτοιμο για τις διακοπές.

Πάσχα καλάθι
Σχόλια (1)
  1. tortila08
    #1 tortila08 Οι επισκέπτες 15 Μαρτίου 2015 11:46
    0
    Καλησπέρα Πες μου, πώς έκανες το κάτω μέρος του καλαθιού;

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων