DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Κατά την κατασκευή διαμερισμάτων σε ένα νέο σπίτι, ήρθε με μια ιδέα να επεκταθεί ο χώρος - αυτό είναι να τοποθετήσετε ένα ενυδρείο στον τοίχο.

Ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο


Στην αρχή, έβλεπα να φτιάξω το διαμέρισμα της κουζίνας από το διάδρομο μια συμπαγή κατασκευή πάχους 12 εκατοστών, με μια πόρτα. Αλλά ήθελα να πάρω ένα ελαφρύ και πρωτότυπο διαμέρισμα. Πρώτον, αύξησα το άνοιγμα στην κουζίνα στα 2 μέτρα περίπου και στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω μια εξειδικευμένη θέση για το ενυδρείο. Έκανα την τοποθέτηση του τοίχου από συνδυασμένα υλικά. Χρειαζόμουν όχι μόνο μεταλλικά προφίλ τοίχων, αλλά μια σανίδα και μοριοσανίδες. Πρώτα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθος της θέσης. Τα σύγχρονα ενυδρεία έχουν ένα κανονικό μέγεθος και είναι κατασκευασμένα από παραγγελία. Οι τυποποιημένες είναι μάλλον μικρές και ευρείες. Με εντολή, θα παράγουν οποιοδήποτε μέγεθος και χωρητικότητα, και η τιμή θα είναι αρκετά επαρκής. Προχώρησα από τέτοιες πτυχές: εμφάνιση, ευκολία καθαρισμού και αξιοπιστία του σχεδίου. Η εμφάνιση του ενυδρείου βελτιώνεται, με βάση το μεγάλο μήκος και το ύψος, αλλά η ευκολία καθαρισμού και φιλτραρίσματος θα χαθεί. Ως εκ τούτου, το ύψος πρέπει να γίνει το πολύ 0,65-0,7 μέτρα, μήκος περίπου 1-1,5 μέτρα, και πλάτος 0,25-0,4. Επιλέξαμε τις ακόλουθες διαστάσεις μήκους / ύψους / πλάτους - 1,05 m / 0,68 / 0,25 μέτρα. Η συμβουλή μου είναι να αυξήσετε το μήκος και το πλάτος και να αποκτήσετε χωρητικότητα περίπου 300 λίτρων, το ενυδρείο θα φανεί πιο εντυπωσιακό και οι κάτοικοί του θα είναι πιο άνετα να ζουν σε αυτό.


Ενυδρείο στον τοίχο


Μόλις αποφασίσουμε για τις διαστάσεις της δεξαμενής, τοποθετούμε το τείχος εντελώς. Κάτω και πάνω χρησιμοποιούσα τους συνήθεις οδηγούς για το προφίλ με τη μορφή του γράμματος "P", πλάτους 30 χιλιοστών. Αφού τα εξασφάλισα μεταξύ τους στο βάθος της μελλοντικής εξειδικευμένης θέσης για να πάρω πάχος τοιχώματος 25 εκατοστών και λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση γυψοσανίδας, αυτό είναι ακόμα μείον 2-2,5 εκατοστά. Ο τοίχος θα πρέπει να στερεώνεται πλευρικά σε μερικές θέσεις για να αποφευχθεί η εκτροπή από πολύ βάρος, επειδή είναι περίπου 350 κιλά.
Δίπλα στην κόγχη, δεν είχα χρησιμοποιήσει ένα συνηθισμένο μεταλλικό προφίλ, αλλά ένα κομμένο σανίδωμα, μετά το οποίο τυλίλωσα το προκύπτον άνοιγμα μοριοσανίδων. Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι ο χώρος όπου είναι τοποθετημένο το ενυδρείο πρέπει να είναι αξιόπιστα εξοπλισμένος, για την ενίσχυση χρησιμοποιούσα ένα συνεχές κιβώτιο με μια σανίδα τοίχου κάτω από τον πυθμένα του ενυδρείου. Το κάτω τεμάχιο μοριοσανίδων πρέπει να ελεγχθεί με ένα επίπεδο, και από την πλευρά είναι καλύτερα να αφήνετε κενά περίπου ένα εκατοστό. Για την αξιοπιστία και την αποφυγή των στροφών από την κάμψη της βάσης, κατά την εγκατάσταση του ενυδρείου, έβαλα πλαστικό αφρού από τα πάνελ οροφής πάχους περίπου ενός εκατοστού κάτω από τον πυθμένα του. Το νερό χύθηκε ήπια με ένα σωλήνα, παρακολουθώντας συνεχώς την μετατόπιση του σώματος του ενυδρείου.
Ο στόχος μου ήταν να εξασφαλίσω καθαρισμό και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ενυδρείο. Δεδομένου ότι ήθελα να ενσωματώσω τη λίμνη στον τοίχο από την πλευρά του διαδρόμου και της κουζίνας, αποφάσισα να αφήσω πρόσβαση από το διάδρομο για καθαρισμό, τη σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών και τη διατροφή των ψαριών.

Ενυδρείο στον τοίχο


Στο μέλλον, δεν έκανα καμίνια, αλλά απλά κρέμασα μια εικόνα αντί για το άνοιγμα.

Ενυδρείο στον τοίχο


Γυψοσανίδα κολλημένη με ταπετσαρία, έτσι έκλεισα το υπάρχον χάσμα μεταξύ του σώματος και του τοίχου με τη βοήθεια μιας συνηθισμένης πλαστικής γωνίας. Κόλλησα διακοσμητικό πηνίο από πέτρα "Φιδάκι" και κοχύλια στη γωνία.

Ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο


Ως εναλλακτική κίνηση, υπάρχει μια πιο δαπανηρή, η οποία είναι η χρήση διακοσμητικής πέτρας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει την περίμετρο του ενυδρείου. Έχω ακόμα τη συνηθισμένη επένδυση πόρτας, την οποία πλαισίωσα το ενυδρείο από το διάδρομο.

Ενυδρείο στον τοίχο


Η εγκατάσταση φωτισμού και φιλτραρίσματος εξαρτάται μόνο από τη φαντασία, αφού η ηλεκτρική καλωδίωση συνδέεται με μια κλειστή θέση.

Ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο

Ενυδρείο στον τοίχο


Το αποτέλεσμα της εγκατάστασης είναι μια όμορφη θέα, η επίδραση της παρουσίας των κατοίκων, η ελαφρότητα και η διαφάνεια, ο πρόσθετος φωτισμός του διαδρόμου και η κουζίνα στο σκοτάδι.
Σχόλια (5)
 1. Έντουαρντ
  #1 Έντουαρντ Οι επισκέπτες 4 Ιανουαρίου 2014 11:23
  1
  Κορυφαία τάξη!
 2. alexander
  #2 alexander Οι επισκέπτες 20 Σεπτεμβρίου 2015 00:55
  1
  Η σύζυγός μου και εγώ αναθεωρήσαμε πολλά πράγματα, αλλά αυτό είναι το καλύτερο !! Ευχαριστώ !!!
 3. Βικτώρια
  #3 Βικτώρια Οι επισκέπτες 3 Οκτωβρίου 2015 15:38
  0
  Πολύ ωραίο, αλλά πώς να το πλύνετε ???
 4. Olya
  #4 Olya Οι επισκέπτες 12 Ιανουαρίου 2017 14:02
  1
  Είστε ένας σπουδαίος άνθρωπος, τώρα με τον σύζυγό μου θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο)
 5. Βλαντιμίρ
  #5 Βλαντιμίρ Οι επισκέπτες 24 Ιανουαρίου 2017 21:54
  1
  Olya [/ b], ευχαριστώ. Έχω εφαρμόσει πολλές ιδέες, υπάρχουν περίπου 8, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος να γράψουμε άρθρα τώρα.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων