DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Πώς παγώνω ντομάτες για το χειμώνα, ένα χρήσιμο τέχνασμα
Οι έμπειρες νοικοκυρές χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους συντήρησης λαχανικών, συμπεριλαμβανομένης της κατάψυξης. Αλλά τα διαφορετικά λαχανικά μετά την απόψυξη συμπεριφέρονται διαφορετικά. Προσπάθησα με αυτόν τον τρόπο να κρατήσω τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, αλλά μετά από την απόψυξη μοιάζουν με κουρέλια και δεν έχουν γεύση. Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια έχω ενεργήσει διαφορετικά.

Αγορά


Αγοράζω ντομάτες του τελευταίου βαθμού ωριμότητας στην αγορά (τους αποκαλώ "pimped").
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Οι πωλητές δίνουν αυτή τη γοητεία για τις πένες, προσπαθώντας να ξεφορτωθούν ταχύτερα, γιατί σε μια μέρα το προϊόν αυτό δεν θα είναι πλέον προϊόν. Η θέα που έχουν, φυσικά, δεν είναι ελκυστική, αλλά δεν ενδιαφέρομαι τόσο για την ομορφιά όσο και για την τιμή τους, αλλά πόσο γούστο. Αυτή τη στιγμή η ντομάτα είναι όσο πιο νόστιμη γίνεται.

Προετοιμασία


Πλέω τα λαχανικά, κόψω τα μέρη που έχουν υποστεί βλάβη (κυρίως μαύρο), κόβονται στα μισά.
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Τρίβω σε ένα χοντρό τρίφτη για να χωρίσω τη σάρκα από τη φλούδα.
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Εδώ, κάθε ερωμένη μπορεί να ενεργήσει με τον δικό της τρόπο. Γιαγιά μου, για παράδειγμα, βραστές ντομάτες, και στη συνέχεια τρίβονται μέσω ενός κόσκινου ή σουρωτήρι. Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, μπορείτε να απαλλαγείτε όχι μόνο από τη φλούδα, αλλά και από τους σπόρους. Αλλά αυτή η διαδικασία διαρκεί πολύ χρόνο. Σπόροι απολύτως δεν με ενοχλεί, γι 'αυτό προτιμώ τη μέθοδο μου.

Μαγειρική


Ρίξτε το προκύπτον υγρό σε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα, βράστε και μαγειρέψτε για μια ώρα και μισή, για να εξατμιστεί η περίσσεια υγρασίας (περίπου τα δύο τρίτα).
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Δεν το έκανα νωρίτερα, αλλά έβαζα αμέσως την ντομάτα σε πλαστικά δοχεία και την έστειλα στην κατάψυξη. Αλλά δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα μετά την απόψυξη: μεγάλη ποσότητα νερού και πολύ μικρή ποσότητα ξηρής ύλης. Δεν υπάρχει πολύς χώρος στο κελί, οπότε δεν θέλω πραγματικά να σώσω νερό.
Οι ειδικοί λένε ότι περισσότερες βιταμίνες αποθηκεύονται σε κατεψυγμένα λαχανικά παρά σε θερμικά επεξεργασμένα. Ως εκ τούτου, κάθε γυναίκα θα αποφασίσει για τον εαυτό της: μαγειρέψτε ή μη.
Όταν μαγειρεύετε μια ντομάτα, είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνετε: πρέπει να παραμείνει υγρό. Δεδομένου ότι μαγειρεύω κυρίως πιάτα χωρίς την προσθήκη επιπλέον λιπών, η βάση τομάτας τους επιτρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον εν μέρει. Σερβίρει τέλεια λαχανικά και δεν καίγεται.

Συσκευασία και κατάψυξη


Βάζω την ψυχρή μάζα ντομάτας σε δοχεία πλαστικών πλαστικών τροφίμων. Δεν πρέπει να γεμίζουν μέχρι το χείλος (όλοι έχουν διδάξει τη φυσική).
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Το προϊόν που συσκευάζεται έτσι αποστέλλεται για πάγωμα.
Η μέθοδος της κατάψυξης ντομάτας

Τέλος


Και τέλος, μπορείτε να φανταστείτε λίγο. Εάν έχετε μεγάλα προβλήματα με την αγορά λαχανικών το χειμώνα, τότε μπορείτε να προσθέσετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στην ακατέργαστη μορφή τους (ανά λίτρο έτοιμης ντομάτας - ένα καρότο, ένα κρεμμύδι και ένα πιπέρι (όλα μεσαίου μεγέθους)). Αλλά δεν το κάνω αυτό, γιατί τα κρεμμύδια και τα καρότα είναι πάντα διαθέσιμα φρέσκα στη χειμερινή περίοδο (και πάλι, υπάρχουν περισσότερες βιταμίνες στα φρέσκα) και παγώνω ξεχωριστά το πιπέρι. Με την ευκαιρία, το πιπέρι για την κατάψυξη είναι καλύτερα να πάρει κόκκινο, ζουμερό, γλυκό, αλλά άγευστο.
Το μόνο συμπλήρωμα που δεν θα παρατήσω είναι τα χόρτα. Το καλοκαίρι, είναι πολύ φθηνότερο από ό, τι το χειμώνα. Προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό (ό, τι θέλετε) στην ντομάτα όταν σβήνετε τη θερμότητα και ανακατεύετε τα πάντα. Κατά τη διάρκεια της ψύξης, η βάση απορροφά το άρωμα. Αυτή η μέθοδος διατήρησης των χόρτων, κατά τη γνώμη μου, είναι η πιο αποτελεσματική, διότι όταν ξήρανση, αλάτισμα ή κατάψυξη, το γρασίδι χάνει τις αρωματικές της ιδιότητες.
Αυτό είναι όλο. Καλή διασκέδαση στην κουζίνα σας!
Σχόλια (6)
 1. Επισκέπτης Ιρίνα
  #1 Επισκέπτης Ιρίνα Οι επισκέπτες 8 Αυγούστου 2019 08:10
  2
  Για να μην χάνετε πολύ αέριο, βράζετε το χυμό για 20 λεπτά, στη συνέχεια το διπλώστε σε ένα κόσκινο που καλύπτεται με δύο στρώσεις γάζας ή υφάσματος και κόψτε το χυμό (όπως το τυρί cottage). Ρυθμίστε την πυκνότητα σας. Χρησιμοποιήστε χυμό για τη διατήρηση της τομάτας αντί για το νερό για να το διατηρήσετε, είναι δυνατόν χωρίς την προσθήκη ξίδι.
 2. Λιουμμίλα
  #2 Λιουμμίλα Οι επισκέπτες 9 Αυγούστου 2019 08:24
  7
  Ανακαλύψτε την Αμερική !!! Έχουμε κλείσει αυτή την ντομάτα έτσι όλη τη ζωή μας για το χειμώνα. Και γιατί να παγώσει; Καταβυθίζεται σε καπάκια σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια από το χυμό και στο υπόγειο.
 3. Επισκέπτης Γιούρι
  #3 Επισκέπτης Γιούρι Οι επισκέπτες 9 Αυγούστου 2019 09:44
  10
  Αυτό είναι παγωμένο πάστα ντομάτας, αλλά πώς ακριβώς καταψύχουν οι ντομάτες; Είναι απαραίτητο να γράψω ουσιαστικά.
  1. quay16
   #4 quay16 Οι επισκέπτες 13 Αυγούστου 2019 5:53 μ.μ.
   0
   Αλλά τι είναι δύσκολο, πλύνετε, στεγνώστε και παγώστε, αλλά θα σας πω τη γνώμη μου: οι ντομάτες στο χυμό τους σε γυάλινα βάζα είναι ασύγκριτες με τις παγωμένες. Αλλά πάστα ντομάτας μπορεί να παγώσει - είναι βολικό να προσθέσετε σε σούπες και μπορς.
   1. Επισκέπτης Γιούρι
    #5 Επισκέπτης Γιούρι Οι επισκέπτες 14 Αυγούστου 2019 10:09 μ.μ.
    0
    Λοιπόν, πάλι, περίπου το ίδιο, δώστε μια συνταγή για το πώς να παγώσει τις ντομάτες με ελάχιστες απώλειες!
 4. Μαρία
  #6 Μαρία Οι επισκέπτες 15 Αυγούστου 2019 16:28
  0
  Η συμβουλή είναι δωρεάν - ρίξτε τις τυλιγμένες ντομάτες σε μια σακκούλα ζάχαρης 5-10 χιλιογράμμων, βάλτε το ραβδί στο στυλό, κρεμάστε το στις καρέκλες ή στο μπάνιο, μην ξεχάσετε να βάλετε ένα μπολ στο πάτωμα και, την επόμενη μέρα, μια υπέροχη παχιά ουσία. Δεν είναι απαραίτητο να εξατμιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων