DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Νερό, ξύδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στη σκουριά - μοιράζομαι την προσωπική μου εμπειρία στον καθαρισμό των πλυντηρίων πιάτων
Οι διακοπές "γλιστρούν απαρατήρητες". Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι που τα χέρια όλο το χρόνο απλά δεν φτάνουν.
Έχω εξετάσει το πλυντήριο πιάτων μου για πολύ καιρό. Είναι μέταλλο, αγοράστηκε σε κατάστημα οικονομικής θέσης. Η ποιότητα είναι κατάλληλη. Δεδομένου ότι ο ξηραντήρας είναι συνεχώς σε επαφή με την υγρασία, μετά από λίγο το εσωτερικό στοιχείο μας καλύφθηκε με μια δυσάρεστη κόκκινη επικάλυψη. Προσπάθησα να το πλύνω με νερό και με ένα πλύσιμο, αλλά ποιο είναι το σημείο: η επίστρωση αυξήθηκε μόνο και η χαλαρή σκουριά εμφανίστηκε. Στην εικόνα υπάρχει μόνο ένα κομμάτι του πλέγματος, για να μπορέσουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς φαινόταν.
Υδατικό ξίδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στη σκουριά

Μια φορά κι έναν καιρό στο Διαδίκτυο διάβασα ότι σε αυτή την περίπτωση, η υδατική-οξική σύνθεση μπορεί να βοηθήσει καλά με το υπεροξείδιο του υδρογόνου, στο οποίο το επεξεργασμένο αντικείμενο είναι εντελώς βυθισμένο. Για μια τέτοια διαδικασία απαιτούνται τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Στο σπίτι μας για να βγάλουμε από τη δράση ένα πολύ αναγκαίο πράγμα για δώδεκα ώρες είναι μια καταστροφή. Έτσι επέστρεψαν σε διακοπές, αφού περίμεναν μέχρις ότου όλοι ήταν διάσπαρτοι.

Τι χρειάστηκα


Δεν είχα θυμηθεί την ακριβή αναλογία της συνταγής, αλλά το έκανα με τον τρόπο αυτό: Έριξα μισό λίτρο μπουκάλι ξύδι και μισό μπουκάλι των 100 ml με υπεροξείδιο τριών τοις εκατό σε πέντε λίτρα νερού (ήταν συσκευασμένο σε φαρμακεία σε αυτό το δοχείο). Η λύση ήταν σε μια ευρεία λεκάνη, όπου έβαλε την σκουριασμένη "ομορφιά" της. Δεδομένου ότι μόνο το κατώτερο τμήμα της σχάρας υπέστη ζημιά, μια τέτοια ποσότητα υγρού ήταν επαρκής.

Καθαρισμός


Έχουν περάσει 12 ώρες. Αφού έβγαλα το στεγνωτήριο από τη λεκάνη, ήμουν πολύ αναστατωμένος: όλη η σκουριά ήταν στη θέση του. Από την απογοήτευση πήρε ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα ήταν πολύ εύκολα πλυμένα, μόνο στη διασταύρωση των κλαδιών που έπρεπε να βουρτσίζω λίγο με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Η διαδικασία χρειάστηκε δεκαπέντε λεπτά (όχι περισσότερα). Δικαστής για τον εαυτό σας πόσο μεγάλη αποδείχθηκε. Φυσικά, αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε σπάνιες μικρές μαύρες κουκίδες σε εκείνες τις θέσεις όπου υπήρχε χαλαρή διάβρωση. Ίσως πρέπει να αναζητήσετε κάποια άλλη αποτελεσματική θεραπεία.
Υδατικό ξίδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στη σκουριά

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι ο "βοηθός" μας βρήκε μια δεύτερη ζωή και θα εξυπηρετήσει τους δασκάλους του λίγο περισσότερο (πριν από την επόμενη εκκαθάριση).
Υδατικό ξίδι και υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στη σκουριά

Με την ευκαιρία, η ίδια λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Σε αυτό, κατάφερα να πλένω ένα ράφι του ίδιου μετάλλου, το κάτω μέρος ενός γαλβανισμένου κάδου και μεταλλικά μέρη του μίξερ.

Ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα είναι χρήσιμη σε κάποιον.
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων