Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Το χειμώνα, όπως και σε καμία άλλη εποχή του χρόνου, οποιαδήποτε πράσινα αντικείμενα παρακαλώ το μάτι. Ειδικά αν αυτά τα αντικείμενα μοιάζουν με ένα ζεστό καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, η κόρη μου με ζήτησε να αγοράσω ένα δέντρο μπονσάι. Φυσικά, δεν συμφωνώ. Εκτός από το γεγονός ότι ένα πραγματικό δέντρο μπονσάι ενηλίκων είναι απείρως δαπανηρό, ούτε ούτε εγώ ούτε αυτή ξέρει πώς να φροντίσει αυτό το ασυνήθιστο φυτό. Φυσικά, μπορείτε να βρείτε άρθρα στο Διαδίκτυο σχετικά με την καλλιέργεια και τη φροντίδα αυτών των νάνων δέντρων, αλλά νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει ελάχιστα.
DIY δέντρο μπονσάι

Χωρίς πρακτικές δεξιότητες, το εργοστάσιο θα είναι συνεχώς άρρωστο και θα χάσει τις αλεπούδες. Εξάλλου, η φροντίδα για το μπονσάι, στην πατρίδα των φυτών αυτών, στη Νοτιοανατολική Ασία, είναι ένα ολόκληρο δόγμα, ακόμα και ένας τρόπος ζωής. Έχω ήδη δει αυτό, με τους φίλους - όπως και όλα έγιναν σωστά. Διατηρήθηκε η επιθυμητή θερμοκρασία, καθαρίστηκε, τροφοδοτήθηκε με ειδικά λιπάσματα για αυτό το είδος, και αγόρασε ακόμη και ένα μικρό υγραντήρα ατμού ειδικά γι 'αυτόν, αλλά το δέντρο ήταν συνεχώς άρρωστο, φαλακρό και ακρωτηριασμένο. Καθαρή επιχείρηση, για οποιαδήποτε άνθηση και ομιλία δεν μπορούσε να πάει. Νομίζω ότι, δυστυχώς, αυτά τα όμορφα φυτά δεν είναι απλώς φυσικά ικανά να αναπτυχθούν πλήρως και να ευχάριστα στο μάτι στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη μας, όπου ζω. Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μην ρίξω πολλά χρήματα στον άνεμο, αλλά να προσπαθήσω να κάνω κάτι παρόμοιο, μόνο άψυχο. Τεχνητό. Το οποίο δεν είναι τόσο απαιτητικό και ιδιότροπο. Αφού παρακολούθησα αρκετά μικρά βίντεο σχετικά με αυτά τα δέντρα στο Διαδίκτυο και τα μελέτησα οπτικά, κατέβηκα στην επιχείρηση.

Θα χρειαστεί


 • Σύρμα (πάχους 1mm και μήκους 2 μέτρων).
 • Κόλλα PVA.
 • Σκόνη καπνού.
 • Αφρώδες σφουγγάρι.
 • Χρώματα ακουαρέλας ή γκουάς.
 • Ένα σκάφος με χαμηλές πλευρές.
 • Άμμος ή γη.
 • Universal κόλλα (μπορείτε να "Στιγμή").

Εργαλείο που χρειάζεται:
 • Πένσες (2 τεμάχια).
 • Παξιμάδια ή ψαλίδια (για κοπή σύρματος).
 • Τρίτο χέρι από το κιτ συγκόλλησης.
 • Βούρτσα κόλλας.

Κάνοντας δέντρο μπονσάι


Πρώτα, ετοιμάστε το καλώδιο.
DIY δέντρο μπονσάι

Είναι καλύτερα, αν είναι δυνατόν, να το ισιώσει, έτσι ώστε να είναι πιο βολικό να το διπλώσετε στο μέλλον. Και θα το προσθέσουμε με βάση την επιθυμητή ανάπτυξη του δέντρου. Για παράδειγμα, επέλεξα 15 εκ. Μετρούμε 15 εκατοστά από την αρχή του σύρματος και το λυγίζουμε 180 μοίρες. Συνεχίζουμε να λυγίζουμε μέχρι να τελειώσει το καλώδιο. Αποδεικνύεται έτσι:
DIY δέντρο μπονσάι

Τώρα σφίγγουμε το ένα άκρο του πηνίου με πένσες και με τα δεύτερα πηχάκια παίρνουμε το άλλο άκρο του πηνίου και στρίβουμε το πηνίο σε μια δέσμη.
DIY δέντρο μπονσάι

Δεν είναι πολύ σφιχτό. Για να μπορείτε να δημιουργήσετε δύο ή τρεις φλέβες σε ξεχωριστά κλαδιά. Πρώτον, στηρίζουμε στη μέση τα πιο πυκνά κλαδιά - τρεις έως τέσσερις φλέβες σύρματος.
DIY δέντρο μπονσάι

Τους περιστρέφουμε ώστε να μην καταρρέουν.
DIY δέντρο μπονσάι

Δαγκώνουμε τα λυγισμένα άκρα από τις κορυφές τους και διαιρούμε τα κλαδιά που προκύπτουν σε διάφορους κλάδους σε όλο το μήκος.
DIY δέντρο μπονσάι

DIY δέντρο μπονσάι

Σε γενικές γραμμές, αυτοσχεδιάζουμε, συνδέστε με αυτή την καλωδίωση οποιαδήποτε μορφή δέντρου που σας αρέσει. Μπορείτε να δώσετε τη μορφή ενός λεπτού πεύκου, ή ενός σφενδάμου.
DIY δέντρο μπονσάι

Με τα κλαδιά τελικά, τώρα ας φροντίσουμε τις ρίζες. Εκεί, κατ 'αρχήν, όλα είναι ακριβώς τα ίδια, μόνο οι κλάδοι είναι πολύ μικρότεροι. Θα πρέπει να πάρετε κάτι σαν αυτό:
DIY δέντρο μπονσάι

Ο "σκελετός" του δέντρου που λάβαμε, τώρα είναι απαραίτητο να το καλύψουμε με "φλοιό" και "φύλλα". Για να προσομοιώσω το φλοιό, χρησιμοποίησα σκόνη καπνού, την οποία είχα από το καλοκαίρι, μετά την καταπολέμηση της αφίδας του κήπου. Επίσης, πωλείται σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού. Θα χρειαστείτε επίσης κόλλα PVA.
DIY δέντρο μπονσάι

Βουρτσίστε την κόλλα σε ολόκληρη την επιφάνεια του μελλοντικού δέντρου και αμέσως το πασπαλίζετε με σκόνη καπνού.
DIY δέντρο μπονσάι

Μόλις, φυσικά, δεν αρκεί. Μετά την ξήρανση της κόλλας (20-30 λεπτά), επαναλάβετε τη διαδικασία 3-4 φορές. Μέχρι να εξαφανιστεί όλο το ορατό σύρμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του κορμού και των κλαδιών κάτω από το φλοιό. Το βάζουμε πιο κοντά στο θερμαντικό σώμα (όπου είναι θερμότερο) και αφήνουμε να στεγνώσει μέχρι το επόμενο πρωί.Εν τω μεταξύ, το δέντρο στεγνώνει, μπορείτε να κάνετε το φύλλωμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λεπτή (όσο το δυνατόν μικρότερη!) Δάσκαλε ένα σφουγγάρι αφρού.
DIY δέντρο μπονσάι

Μην κόβετε με ψαλίδι, δηλαδή, κόβετε σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε το σχήμα των τεμαχίων να είναι ακούσιο και ποικίλο. Όσο πιο μαγευτικό θέλετε το στέμμα ενός δέντρου, τόσο περισσότερο χρειάζεται να σηκώσετε σφουγγάρια. Ρίξτε τα σπασμένα κομμάτια σε ένα μπολ ή ένα μικρό μπολ, αραιώστε με μια ακουαρέλα ή γκουάς, ένα παχύ πράσινο συμπύκνωμα (περίπου μια κουταλιά της σούπας), ρίξτε το σε ένα μπολ με σπασμένο σφουγγάρι και ανακατέψτε καλά με ένα ραβδί, κουτάλι ή χέρια.
DIY δέντρο μπονσάι

Όταν ο σπόγγος είναι ομοιόμορφα χρωματισμένος, χύστε τον πάνω σε κάποια καθαρή επιφάνεια και αφήστε τον να στεγνώσει μέχρι το πρωί.
DIY δέντρο μπονσάι

Τώρα είναι η στροφή των πιάτων στα οποία το δέντρο θα "μεγαλώσει". Συνιστάται να είναι στρογγυλό ή οβάλ δοχείο με χαμηλές πλευρές. Ρίχνουμε τη γη μέσα σε αυτήν, την υγρανίζουμε, σχηματίζουμε μια διόγκωση στη μέση, όπως ένα λόφο.
DIY δέντρο μπονσάι

Ρίξτε πάνω από όλο αυτό το θέμα από πάνω από 3-4 κουταλιές της σούπας. κουταλιές της κόλλας PVA και να εξαπλωθεί σε όλο το έδαφος, έτσι ώστε στο μέλλον το ανάχωμα δεν γαϊδάρου και δεν χάνει σχήμα. Ψεκάστε ξηρή άμμο στην κορυφή (μπορείτε να αναμειγνύεται με ψιλοκομμένα ξηρά φύλλα), και επίσης να τεθεί σε ένα ζεστό μέρος μέχρι το πρωί.
DIY δέντρο μπονσάι

DIY δέντρο μπονσάι

Το πρωί ελέγξουμε το δέντρο έτσι ώστε να μην υπάρχει γυμνό σύρμα αριστερά πάνω του.
DIY δέντρο μπονσάι

Εάν όλα είναι ωραία, το δοκιμάζουμε στα τελικά πιάτα με το έδαφος και σημειώνουμε τις ρίζες που ξεχωρίζουν εκεί που θα είναι στο μέλλον.
DIY δέντρο μπονσάι

DIY δέντρο μπονσάι

Στη συνέχεια, όλα είναι απλά - καλύπτουμε τις κορυφές των κλάδων (1,5-2 cm) με γενική κόλλα και κολλάμε γύρω από τα σημεία που καλύπτονται με κόλλα, με χρωματισμένα θρυμματισμένα σφουγγάρια.
DIY δέντρο μπονσάι

DIY δέντρο μπονσάι

DIY δέντρο μπονσάι

Περιμένουμε 10-15 λεπτά μέχρι να τοποθετηθούν τα συγκολλητικά και ορίστε το δέντρο στο σημειωμένο σημείο. Αυτό είναι πιθανώς όλα. Σε μερικές ημέρες, η γη επικαλυμμένη με κόλλα θα μετατραπεί σε μια κρούστα, και θα αρπάξει σφιχτά τις ρίζες του δέντρου. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές πέτρες κάτω από το δέντρο (ή κοντά σε αυτό).
DIY δέντρο μπονσάι

Κατά τη γνώμη μου, το έργο που έχει γίνει αξίζει την προσπάθεια και το χρόνο που δαπανάται - από την πλευρά το δέντρο φαίνεται πολύ ζωντανό και φυσικό. Μπορείτε να το διακρίνετε από το παρόν μόνο μετά από προσεκτικότερη εξέταση. Σε γενικές γραμμές, η κόρη πήρε αυτό που ήθελε, και απέφυγα τα απόβλητα, και την ταλαιπωρία της φροντίδας για το ιδιότροπο ζωντανό δέντρο.
DIY δέντρο μπονσάι

Δείτε το βίντεο
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων