DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Πακέτο χαρταετού

Το Kite είναι το πρώτο αεροσκάφος που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο. Η εκτόξευση και η πτήση του είναι σε θέση να ενώσει ανθρώπους όλων των ηλικιών και να δώσει μια θάλασσα εντυπώσεων και χαράς. Στην παιδική ηλικία, οι περισσότεροι από εμάς έκαναν ένα χαρταετό από αυτοσχέδια μέσα και σε αυτό το άρθρο θα δείξουμε πώς να φτιάξουμε έναν απλό χαρταετό με τα δικά μας χέρια από μια τσάντα, ραβδιά και νήμα. Η διαδικασία δημιουργίας αυτού του μοντέλου φιδιού θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα. Στην έξοδο, έχουμε ένα πολύ απλό και ελαφρύ σχέδιο φιδιού, το οποίο ακόμη και με έναν ελαφρύ άνεμο γρήγορα και με βεβαιότητα κερδίζει ύψος.

Θα χρειαστεί


Θα χρειαστούμε:
  • - Η συνηθισμένη συσκευασία.
  • -Δύο ραβδιά (χρησιμοποιήσαμε ξηρά ραβδιά καλαμιών).
  • - Νήμα με βελόνες.
  • - Ψαλίδι.

Κάνοντας ένα χαρταετό από μια τσάντα


Πακέτο χαρταετού

Κοντά σε κάθε σώμα νερού ή λίμνης, μπορείτε να βρείτε κοινό καλάμι ή ονομάζεται επίσης καλάμι. Πάρτε μερικά ακόμη ραβδιά ξηρών καλαμιών. Είναι πολύ ελαφρύ και αρκετά ισχυρό ώστε το φίδι να ταιριάζει απόλυτα.
Παίρνουμε το συνηθισμένο πακέτο από το κατάστημα, οποιοδήποτε πακέτο θα κάνει. Το μέγεθος του χαρταετού εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο πλαστικό περιτύλιγμα.
Πακέτο χαρταετού

Και κόψτε το κάτω μέρος και τη μία πλευρά της συσκευασίας.
Πακέτο χαρταετού

Κατόπιν λυγίστε ολόκληρη την πλευρά περίπου κατά το 1/3 της συσκευασίας.
Πακέτο χαρταετού

Μετά την κάμψη, κόψτε την περίσσεια, αρχίστε να κόβετε από την κορυφή σε μια γραμμή υπό όρους προς την άκρη της κομμένης πλευράς του πακέτου και στη συνέχεια από την άκρη μέχρι την ουρά του φιδιού.
Πακέτο χαρταετού

Εφαρμόζουμε ένα ραβδί ή ένα χάρακα σε μια γωνία 90 μοιρών από την άκρη του πτερυγίου στη βάση και κόβουμε την περίσσεια όπως στην εικόνα.
Πακέτο χαρταετού

Στην προκύπτουσα μορφή, ράψτε προσεκτικά τις τσέπες για την κορυφή των φιδιών κατά μήκος της γραμμής, αφήνοντας μια θέση στην αρχή, ώστε να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το ραβδί.
Πακέτο χαρταετού

Από τη λαβή της τσάντας γίνονται 3 ορθογώνια κομμάτια μήκους 5-6 cm και τα χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε το φίδι στα σωστά σημεία.
Πακέτο χαρταετού

Ράψτε το πρώτο ορθογώνιο στο κάτω μέρος του φιδιού όπως στην εικόνα. Αυτός είναι ο τόπος όπου είναι συνδεδεμένο το νήμα για να κρατήσει το φίδι στον αέρα.
Πακέτο χαρταετού

Ράψτε τα άλλα δύο τμήματα στις άκρες των πτερυγίων "P" - εικαστικά, θα εγκατασταθεί ένα ραβδί εδώ για να κρατήσετε τα πτερύγια ανοιχτά.
Πακέτο χαρταετού

Επιλέγουμε το ραβδί του επιθυμητού μήκους και το ισορροπία του και συνδέουμε ένα μικρό βάρος με τη μορφή ενός ραβδιού στη λεπτή πλευρά, κρατήστε το ραβδί στη μέση και μετακινήστε το βάρος με τέτοιο τρόπο ώστε το ραβδί να κρατάει ομοιόμορφα, χωρίς κλίση στις πλευρές.
Πακέτο χαρταετού

Μετά την εξισορρόπηση, βάλαμε ένα ραβδί για τα φτερά.
Πακέτο χαρταετού

Τοποθετούμε επίσης το κεντρικό ραβδί σε μια τσέπη ραμμένη.
Πακέτο χαρταετού

Αναβοσβήνουμε το πάνω μέρος του φιδιού έτσι ώστε το ραβδί να μην πετάει από τη θέση του.
Πακέτο χαρταετού

Από τα υπολείμματα της συσκευασίας κόβουμε τις λωρίδες με πάχος 1 cm στη γεύση σας. Θα φτιάξουμε μια ουρά φιδιού από αυτά και μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ουρά από μια κορδέλα όπως θέλετε.
Πακέτο χαρταετού

Στεγανοποιήστε λωρίδες, ράψτε μαζί με ένα νήμα και ράψτε στο κάτω μέρος του χαρταετού. Πάρτε το μήκος κατά την κρίση σας, έβαλα την ουρά σε απόσταση περίπου 10 cm.
Πακέτο χαρταετού

Συνδέουμε το νήμα στη θέση του, το φίδι μας είναι έτοιμο να πετάξει.
Πακέτο χαρταετού

Αλλά πρέπει να περιμένετε λίγο αεράκι, το φίδι είναι εύκολο να συναρμολογηθεί, καταλαμβάνει λίγο χώρο και ζυγίζει μόνο 24 γραμμάρια. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο χαρτιού από ένα φύλλο κουζίνας ή φιλμ προσκόλλησης ως ένα κιβώτιο για ένα φίδι. Ταιριάζει τέλεια εκεί.
Πακέτο χαρταετού

Πακέτο χαρταετού

Συμπέρασμα


Το φίδι έδειξε τέλεια όταν απογειώθηκε σε ένα μικρό άνεμο, κερδίζει καλά το ύψος, μετατρέποντας σε ένα ρηχό σημείο στον ουρανό. Αυτό το σκάφος είναι εύκολο να κάνει με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε για να πετάξετε ένα φίδι στον ουρανό. Θυμηθείτε ότι η εκτόξευση του χαρταετού πρέπει να γίνει σε ανοικτό χώρο μακριά από δέντρα και ηλεκτρικά καλώδια. Αν φτιάξετε ένα μεγαλύτερο χαρταετό, μπορείτε να ξεκινήσετε μια βιντεοκάμερα στον ουρανό και να κοιτάξετε τον εαυτό σας, καθώς και το γύρω τοπίο από τη θέα του πτηνού.

Βίντεο


Παρακολουθήστε το βίντεο με τη διαδικασία κατασκευής και δοκιμής ενός χαρταετού.
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων