DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Αιώνιος φακός στο παιδί
Αιώνιος φακός στο Kinder

Έχοντας ένα πολύ ενεργητικό σκυλί που τρέχει χωρίς σπάσιμο για την μπάλα, αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε κάνοντας μια τέτοια συσκευή για να κρατήσουμε κάποια ενέργεια από το τζόκινγκ. Θα φτιάξουμε ένα μπρελόκ στο λαιμό με LED. Το πρωί σε μια βόλτα θα χρεωθεί και το βράδυ θα ανάψει και θα γίνει χρήσιμο gadget, αφού έχουμε ένα μαύρο σκυλί και είναι εντελώς αόρατο στα σκοτεινά βράδια.

Θα χρειαστούμε


 • - Οποιοδήποτε LED (χρησιμοποιήσαμε 3-χρώματα με ένα τσιπ μέσα, λιώνει ομαλά με διαφορετικά χρώματα).
 • - Θήκη για το μπρελόκ (χρησιμοποιήσαμε ένα κουτί από το παιδί).
 • - Οποιοσδήποτε παλαιός μηχανισμός από ένα παλιό ρολόι.
 • - Λίγο μαγνήτες νεοδυμίου.
 • - Ένα δαχτυλίδι από μια δέσμη των κλειδιών?
 • - γέφυρα δίοδος.
 • - Διακόπτης κλπ.

Κάνοντας ένα αιώνιο φακό στο παιδί


Αιώνιος φακός στο Kinder

Παίρνουμε μαγνήτες νεοδυμίου από κουτιά με μαγνητικούς συνδετήρες, μπορείτε επίσης να τα πάρετε από παλιά ακουστικά, από ηχεία και τηλέφωνα που δεν εργάζονται.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Συλλέξαμε μια μικρή στοίβα με 8 μικρούς μαγνήτες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη περίπου, όπως στην εικόνα.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Κάνουμε μια μικρή κυλινδρική βάση από χαρτί, όπου οι μαγνήτες θα περάσουν ελεύθερα, και θα εγκαταστήσουμε επίσης δύο ροδέλες χαρτιού στον κύλινδρο, για την ευκολία της περιέλιξης του πηνίου. Για αντοχή, εμποτίστε καλά τη δομή του χαρτιού με επιχρίσματα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Θα πάρουμε ένα καλώδιο για την εκκαθάριση ενός πηνίου από παλιά φτηνά κινεζικά ρολόγια.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Πρέπει να βγούμε από 500 σε 1000 στροφές. Για ευκολία, θα χρησιμοποιήσουμε ένα κατσαβίδι, με το οποίο καταφέραμε σε λίγα λεπτά.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Μετά την περιέλιξη για να προστατεύσετε το πηνίο, πρέπει να μονώνετε προσεκτικά με ηλεκτρική ταινία.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Συνδέουμε δύο μικρά σύρματα χαλκού στους ακροδέκτες του πηνίου, αυτό θα είναι το σημείο όπου το πηνίο συνδέεται με το κύκλωμα.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Τοποθετούμε τα σύρματα χαλκού κατά μήκος της βάσης με ηλεκτρική ταινία, ενώ τα σύρματα αυτά συνδέονται με αυτά. Απομονώνουμε τη θέση συγκόλλησης με ζεστή κόλλα και ταυτόχρονα το στερεώνουμε στο σώμα.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Βάζουμε τους μαγνήτες μέσα στο πηνίο και σφραγίζουμε και στις δύο πλευρές με βύσματα χαρτιού.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Θα φτιάξουμε το σημείο πρόσδεσης του μπρελόκ από ένα κλιπ χαρτιού, θα στρίψουμε το βρόχο και θα το στερεώσουμε στο παιδί. Στο εσωτερικό, ανοίγουμε τις κεραίες του βρόχου γύρω και έτσι ώστε να μην βγαίνει και να το στερεώσετε με ζεστή κόλλα.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Στην άλλη πλευρά του παιδιού, τρυπήστε με δύο μικρές οπές για τα πόδια του LED, εφαρμόστε θερμοκολλημένη κόλλα και κολλήστε το LED στο παιδί, τοποθετώντας το στη θέση του.

Σχέδιο


Αιώνιος φακός στο Kinder

Το ηλεκτρικό κύκλωμα είναι απλό, η ουσία της δουλειάς του είναι ότι όταν ο σκύλος τρέχει, η αλυσίδα του κλειδιού στο λαιμό θα ταρακουνήσει, πράγμα που θα οδηγήσει στην ανακίνηση των μαγνητών στο πηνίο. Οι μαγνήτες αναπήδησης θα περάσουν κατά μήκος της περιέλιξης, που θα δημιουργήσει πιτσιλιές μικρών ποσοτήτων εναλλασσόμενου ηλεκτρισμού. Στη συνέχεια, οι εκρήξεις θα ευθυγραμμιστούν με μια γέφυρα δίοδος και θα επαναφορτιστεί η μπαταρία Li-PO. Όταν έρθει το βράδυ, ενεργοποιούμε τον διακόπτη και η συσσωρευμένη ηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτήσει τη λυχνία LED.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Συνδέστε τη γέφυρα δίοδος στο πηνίο και την μπαταρία.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Τοποθετούμε το διακόπτη στη θέση του και συνδέουμε τα πάντα μαζί. Ελέγξτε, όλα είναι ενεργοποιημένα.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Συνδέουμε το πηνίο με ασφάλεια μέσα στη θήκη, ώστε να μην κολλάει μέσα στο παιδί.
Αιώνιος φακός στο Kinder

Το μπρελόκ λάμπει φωτεινά και το σκυλί είναι ορατό από μακριά, έχουμε επίσης μια τριών χρωμάτων LED με μικροτσίπ μέσα.Το μπρελόκ αλλάζει σταδιακά το χρώμα του, φαίνεται πολύ όμορφο.

Συμπέρασμα


Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του keychain, παρατηρήσαμε ένα πρόβλημα, δυστυχώς την παραγόμενη ενέργεια του πηνίου, δεν έχουμε αρκετό για να φορτίσουμε μια μπαταρία ιόντων λιθίου, κάποια ποσότητα ηλεκτρισμού διαχέεται επίσης στη γέφυρα ανορθωτή και για να διορθώσουμε τα πάντα, πρέπει να επαναλάβουμε το κύκλωμα. Αντί των συνηθισμένων διόδων στον ανορθωτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δίοδοι Schottky, για παράδειγμα, ss14, και αντί να χρησιμοποιήσετε μια μπαταρία ένα ιονιστή, αυτό θα καταστήσει δυνατή τη συσσώρευση ακόμη και μικρών φορτίων από το πηνίο. Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε έναν αυτόνομο μετασχηματιστή τάσης, για να τροφοδοτήσετε το LED από το ιονιστή. Θα χρησιμοποιήσουμε το τρανζίστορ 2N5551, KT315, S9014 ή οποιοδήποτε παρόμοιο τρανζίστορ χαμηλής ισχύος. Ο μετασχηματιστής TR1 αποτελείται από δύο περιελίξεις, 1-σετ και 2-δύναμη με ένα μέσο. Το κύκλωμα λειτουργεί λόγω ριπών αυτο-επαγωγής του επαγωγέα, η τάση αυτο-επαγωγής μπορεί να είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από την τάση τροφοδοσίας. Τυλίγουμε το μετασχηματιστή σε δακτύλιο φερρίτη, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε λαμπτήρες παλαιάς οικονομίας (το μέγεθος του δακτυλίου δεν είναι κρίσιμο). Και οι δύο περιελίξεις έχουν 20 στροφές με ένα καλώδιο 0,3 mm., Το τέλος της πρώτης περιέλιξης συνδέεται με την αρχή του δεύτερου, αυτό είναι το μέσον μας. Δείτε το παρακάτω διάγραμμα και την αρχή της περιέλιξης. Βρήκατε ένα διάγραμμα εργασίας στο βίντεο του blogger AKA KASYAN
Αιώνιος φακός στο Kinder

Δοκιμή μαρκαρίσματος κατασκευής βίντεο


Σχόλια (5)
 1. Σεργκέι Κόσιακοφ
  #1 Σεργκέι Κόσιακοφ Επισκέπτες 16 Σεπτεμβρίου 2018 21:01
  1
  για αρχάριους - μια προσβάσιμη αναθεώρηση, ωραία να ακούσετε, 5 βαθμούς
  1. DellaiSam
   #2 DellaiSam Επισκέπτες 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:07
   1
   Σας ευχαριστώ, πολύ ωραία, θα προσπαθήσουμε ...
 2. Kizimov Αλέξανδρος
  #3 Kizimov Αλέξανδρος Οι επισκέπτες 16 Σεπτεμβρίου 2018 23:01
  0
  η περιέλιξη ενός κατσαβιδιού είναι βέβαια ευκολότερη ... απλώς μετράμε την ταχύτητα που δεν έχει πληγεί ...
 3. Κ. Χ
  #4 Κ. Χ Οι επισκέπτες 17 Σεπτεμβρίου 2018 10:16
  0
  Από πού βγάζουμε τους μαγνήτες; Δεν κατάλαβα
  1. DellaiSam
   #5 DellaiSam Επισκέπτες 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:06
   1
   Πήραμε μαγνήτες από κουτιά με μαγνητικά μάνδαλα, για παράδειγμα, σε τηλεφωνικές θήκες και παρόμοιο σύστημα ή από παλιά ακουστικά ...

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων