DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» »Αφρόλουτρο από αφρώδες πολυστυρένιο
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα άνετης διαμονής στο διαμέρισμα το χειμώνα, οι ιδιοκτήτες κάλυπταν τα δωμάτια με μονωτικές επιστρώσεις, μεταξύ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν ευρέως φύλλα διογκωμένου πολυστυρενίου.
Τα μικρόβια, οι μύκητες, τα χημικά, οι υπεριώδεις ακτίνες και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες δεν είναι σε θέση να καταστρέψουν την εσωτερική δομή του υλικού τους. Αλλά μετά την κάλυψη των τοίχων με αυτά τα προϊόντα, η αλλαγή θερμοκρασίας του θερμαινόμενου χώρου επιταχύνεται, η υγρασία συμπυκνώνεται και η επιφάνεια του χώρου μειώνεται.

Τεχνολογία αφρού πολυστερίνης από μόνωση τοίχου


Εάν ο ιδιοκτήτης ενός διαμερισμάτων έχει αποφασίσει να μονώσει τους τοίχους του δωματίου με το εν λόγω υλικό, πρέπει να προετοιμάσει προσεκτικά την επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια αυτού του μέτρου, οι μεγάλες ανωμαλίες γεμίζονται με αφρώδες υλικό και οι ρωγμές υφίστανται πιο περίπλοκη επεξεργασία. Αυξάνουν και χάνουν τα εναπομείναντα υπολείμματα, υγραίνονται με ψεκασμό νερού και γεμίζουν με κόλλα πλακιδίων αναμεμειγμένα με γύψο σε αναλογία 1: 1. Μετά την επικάλυψη των ρωγμών, τα τοιχώματα τελικά καλύπτονται με μια ένωση ισοπέδωσης.
Οι σειρές πλακών πολυστυρενίου συναρμολογούνται με τη χρήση αυτοκόλλητων τεχνολογιών σε μια τέλεια προετοιμασμένη βάση και οι εργασίες συνεχίζονται από το επίπεδο του δαπέδου μέχρι το ύψος της οροφής. Για να βελτιωθεί η αξιοπιστία της στερέωσής τους, συνιστάται η χρήση διαλύματος κόλλας πολυουρεθάνης για εσωτερική εργασία. Η πρώτη γραμμή προϊόντων μόνωσης είναι σταθερή σε μικρή απόσταση από το δάπεδο και οι διαστάσεις των φύλλων προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά της βάσης με κοπή του υλικού.
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Η κόλλα χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της περιμέτρου του προϊόντος, η οποία στη συνέχεια εφαρμόζεται στην επιφάνεια 200 mm από την γειτονική πλάκα και, όταν πιεστεί, κινείται μέχρις ότου εμφανιστεί κενό 50 mm. Η ανεξάρτητη κίνηση των πλακών, η οποία λαμβάνει χώρα πριν το σκληρυντικό συγκολλητικό υπό την επίδραση της βαρύτητας, αποτρέπεται από πλαστικούς πείρους με ευρεία κεφαλή. Πριν από την εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων, η τομή των διακένων μεταξύ γειτονικών στοιχείων της θερμομονωτικής επένδυσης είναι εφοδιασμένη με ένα άνοιγμα με πλάτος αργότερα από το πείρο που στρέφεται σε αυτό.
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Το μήκος του στοιχείου στερέωσης θα πρέπει να αντιστοιχεί στο πάχος του φύλλου και οι ραφές μεταξύ του σταθερού αφρού πολυστερίνης θα πρέπει να σφραγίζονται με έναν αφρό στερεώσεως. Μια περίσσεια σκληρυνόμενου στεγανοποιητικού υλικού αποκόπτεται με ένα μαχαίρι βαφής και αρχίζει η εγκατάσταση ενός στρώματος φραγμού ατμών από μία μεμβράνη πολυαιθυλενίου με επικάλυψη αλουμινίου, η οποία εμποδίζει τη συμπύκνωση υγρασίας, τη διάδοση των παθογόνων και την εξάπλωση επιβλαβών μυκήτων.
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Τα υφάσματα αυτού του υλικού με ελάχιστο πάχος 0,2 mm στερεώνονται μεταξύ τους με την πλευρά του φύλλου σε αφρό πολυστερίνης σε ολόκληρη την επιφάνεια της μονωμένης βάσης και τα υπόλοιπα κενά σφραγίζονται με κολλητική ταινία, η οποία είναι εφοδιασμένη με ένα στρώμα φύλλου. Για να βελτιωθεί η ιδιότητα της αισθητικής, μια επιφάνεια εφοδιασμένη με μια μεμβράνη φραγμού ατμών επικαλύπτεται με κονίαμα από γυψομάρμαρο. Πριν από την εργασία, τοποθετείται ένα πλέγμα υαλοβάμβακα με κύτταρα μεγέθους 5 mm, που αυξάνει τη δύναμη συγκόλλησης του διαλύματος με τη βάση.
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Μόνωση από αφρό πολυστερίνης

Τα πανιά αυτού του υλικού στερεώνονται με επικάλυψη 100 mm και συνδέονται με πλαστικά πείρους σε μονωμένους τοίχους. Το πλέγμα επεξεργάζεται με κόλλα, το πάχος του οποίου πρέπει να αντιστοιχεί σε 2 mm και οι γωνίες να είναι εξοπλισμένες με μεταλλικά προφίλ.Για την απόκτηση αισθητικής, τα τοιχώματα που μονώνονται με την εξεταζόμενη τεχνολογία υποβάλλονται σε φινίρισμα και τοποθέτηση διακοσμητικών επιστρώσεων συμβατών με το ύφος του εσωτερικού σχεδιασμού.
Μόνωση από αφρό πολυστερίνης
Σχόλια (7)
 1. Επισκέπτης Anatoly
  #1 Επισκέπτης Anatoly Οι επισκέπτες 14 Σεπτεμβρίου 2018 15:33
  5
  Αγαπητέ συγγραφέα! Στη Ρωσία, όπου υπάρχουν παγετοί, είναι αδύνατο να μονωθούν οι χώροι από το εσωτερικό! Αυτό γίνεται όταν δεν υπάρχουν θερμοκρασίες κάτω από το ορίζοντα στο δρόμο. Δείτε SNIPs.
 2. β
  #2 β Οι επισκέπτες 14 Σεπτεμβρίου 2018 19:14
  6
  Υπάρχει πολυστυρένιο μέσα στο δωμάτιο Δεν χρειάζεστε αρκετό άλογο Lame Δεν ξέρετε τι είναι η διοξίνη Διαβάστε τα χαρακτηριστικά του πολυστυρενίου αλλά όχι στον ιστότοπο του κατασκευαστή Έχετε κάτι ανόητο Μου άρεσε ιδιαίτερα πώς να κόψει τα σταφύλια όπου δεν δείχνουν καν Πίνακας ή κρασί Οι τύποι των σχημάτων ανεμιστήρων δεν υποδεικνύονται, το αεροπλάνο, το κορδόνι, το τόξο κ.λπ., όπου κάθε τύπος έχει τη δική του επένδυση. Μην του δώσετε τις απαραίτητες συμβουλές.
 3. Επισκέπτης Michael
  #3 Επισκέπτης Michael Οι επισκέπτες 14 Σεπτεμβρίου 2018 22:22
  2
  Το διογκωμένο πολυστυρένιο καίει πολύ καλά!
 4. san
  #4 san Οι επισκέπτες 17 Σεπτεμβρίου 2018 12:09
  2
  Έτσι το δωμάτιο δεν είναι ζεστό! Διαφορετικά, ο τοίχος θα βρέξει. Μόνο μόνωση από το εξωτερικό!
 5. δόξα
  #5 δόξα Οι επισκέπτες 21 Σεπτεμβρίου 2018 05:08
  0
  εδώ ο εγκέφαλος των ανθρώπων βρέχεται και το τσιμέντο στα κεφάλια τους καίει, πόσες είναι οι αναλφάβητες παγίδες. Ο τοίχος δεν θα βρέξει, το πρόβλημα είναι ότι δεν θα παγώσει κατά το ήμισυ, αλλά τελείως, που δεν είναι πολύ καλό για τσιμέντο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τρομερό γι 'αυτό, οι δομές τσιμέντου έχουν χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες στο κρύο. Και μπορεί να βραχεί μόνο εάν υπάρχει ένα κενό μεταξύ του τοιχώματος και του πολυστυρενίου, δηλ. Σε περίπτωση παραβίασης της τεχνολογίας κόλλησης
 6. τυχερός
  #6 τυχερός Οι επισκέπτες 5 Οκτωβρίου 2018 1:44 μ.μ.
  0
  Πίσω από την πολυστυρένιο θα υπάρχει σημείο δρόσου. και αυτή είναι η υγρασία, η συμπύκνωση, η μούχλα.
  Νέες επισκευές και μόνωση από το εξωτερικό. Αλλά κέρδισε ανεκτίμητη εμπειρία. :)
 7. Επισκέπτης Ντμίτρι
  #7 Επισκέπτης Ντμίτρι Οι επισκέπτες 23 Οκτωβρίου 2018 9:02 μ.μ.
  0
  Γιατί φορούμε ένα γούνινο παλτό για τον εαυτό μας και μην τρώμε γούνα;

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων