DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» »Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Λόγω της πολύ πυκνής ανάπτυξης και της διαθεσιμότητας της περιοχής που καλλιεργείται για τη συγκομιδή, το φορτηγό αποβλήτων δεν θα μπορεί να οδηγήσει σε οποιοδήποτε κτίριο σε χωριό εξοχικού σπιτιού και τα απόβλητα θα πρέπει πάντα να στραγγίζονται κάπου. Όλα είναι καθαρά με την τουαλέτα: μια ξύλινη καμπίνα με ένα λάκκο κάτω. Αλλά τι γίνεται με τα απόβλητα όπως το νερό μετά το πλύσιμο, το πλύσιμο των χεριών ή το πλύσιμο πιάτων; Το να το ρίχνεις στον κήπο είναι γεμάτο με δυσάρεστες συνέπειες για την καλλιέργεια, λόγω της χημείας μέσα από απορρυπαντικά και σκόνες. Ακόμα και το συνηθισμένο γρασίδι, ανθεκτικό σε κάθε είδους ρύπανση, γίνεται κίτρινο και πεθαίνει από αυτό. Το να χύνεται στην τουαλέτα δεν είναι επίσης επιλογή. Έτσι πρέπει να σκάβετε μια σηπτική δεξαμενή!

Θα χρειαστεί


 • Βαρέλι δύο λίτρων (μέταλλο ή πλαστικό).
 • Τρυπάνι
 • Οποιοσδήποτε ισχυρός πίνακας.
 • Νύχια
 • Σφυρί με κοπίδι.
 • Φτυάρι.
 • Ξυλάνθρακας για μπάρμπεκιου (ένα ζευγάρι μεγάλων σακουλών).
 • Ruberoid.
 • Καλύψτε για μια σηπτική δεξαμενή (στην έκδοση μου είναι μια πόρτα μαζί με τον μπροστινό τοίχο από ένα σπασμένο πλυντήριο).

Κάνουμε μια δεξαμενή σηπτικής


Η σηπτική δεξαμενή θα έχει ένα κατώτατο σημείο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το αποβάλει. Η γη είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φίλτρο για υγρά απόβλητα με μικρό και όχι επικίνδυνο χημικό περιεχόμενο, όπως απορρυπαντικά ή απορρυπαντικά. Αυτή η δομή δεν θα βλάψει τη φύση με κανέναν τρόπο. σχεδόν όλη αυτή η χημεία θα φιλτραριστεί σε άνθρακα και θα αποθηκευτεί σε ένα μέρος, χωρίς να δηλητηριάσει τη γύρω γη και χωρίς να χαλάσει την καλλιέργειά σας.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Έτσι, για εκκινητές, με ένα τρυπάνι, θα τρυπώ περισσότερες τρύπες στον πυθμένα του βαρελιού με διάμετρο περίπου δέκα χιλιοστών. Με συχνότητα περίπου δύο οπών ανά τετραγωνικό δεκαδικό. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα. Εάν το βαρέλι είναι πλαστικό, τότε μπορείτε να το κάψετε μόνο με μια θερμή ράβδο. Τώρα το πιο χρονοβόρο μέρος της εργασίας είναι να σκάβουμε μια τρύπα. Το λάκκο πρέπει να σκάψει δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά βαθύτερα από το βαρέλι, λαμβάνοντας υπόψη το φίλτρο άνθρακα. Αφού ο λάκκος είναι έτοιμος, ρίξτε τον προετοιμασμένο άνθρακα στον πυθμένα του λάκκου.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Συνιστάται να το σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια προτού το κάνετε αυτό. Εγκαθιστάμε ένα βαρέλι στον άνθρακα.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Γεμίζουμε την άμμο με ρωγμές μεταξύ του βαρελιού και του εδάφους, γεμίζοντας προσεκτικά με ένα στέλεχος από ένα φτυάρι ή κάτι τέτοιο.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο από τις σανίδες, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το βαρέλι. Περάστε το πλαίσιο με μια σανίδα, καλύψτε το με υλικό στέγης και στερεώστε το με συρραπτικό, αφήνοντας μια τρύπα για το κάλυμμα. Θα στερεώσουμε το πλαίσιο πάνω από τον κύλινδρο στις σανίδες που οδηγούνται στο έδαφος με παχύ, εμποτισμένο με αντιμυκητιασική σύνθεση ελαίου.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Εάν εσείς ή οι γνωστοί σας έχετε σπασμένο πλυντήριο ρούχων που δεν έχετε ακόμη αναγκαστεί να μετατρέψετε σε απορρίμματα ή να στείλετε σε χώρο υγειονομικής ταφής, χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι, ένα μύλο και γυαλιά ασφαλείας για να διαχωρίσετε τον μπροστινό τοίχο με την πόρτα από αυτό. Είναι εύκολο - το μέταλλο δεν είναι πολύ παχύ. Βγάλτε ό, τι είναι υπερβολικό και βγαίνετε από αυτό, τρυπήστε τρύπες γύρω από την περίμετρο αυτού του τοίχου, σε βήματα δέκα εκατοστών, και βιδώστε (ή βιδώστε) τη θέση του καλύμματος. Θα αποδειχθεί ένα πολύ βολικό σχέδιο.
Μίνι σηπτική δεξαμενή για κηπουρική

Δεν υπάρχει μυρωδιά και, το πιο σημαντικό, κανείς δεν θα μπεί μέσα και θα αποτύχει με το πόδι του. Για την έλλειψη μιας τέτοιας πόρτας, βάλτε μαζί μια σανίδα. Βιδώστε από τη μια πλευρά μια λωρίδα από παχύ ελαστικό, το οποίο θα αντικαταστήσει τους βρόχους και ένα μάνδαλο από την άλλη. Αυτό, γενικά, είναι όλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Επίσης, μια τέτοια σηπτική δεξαμενή είναι αρκετά κατάλληλη για μπάνιο ή ντους. Αυτό είναι αρκετό για την καλοκαιρινή περίοδο. Και για να αποφύγετε την αποξήρανση του πυθμένα της δεξαμενής, μην ρίχνετε τίποτα εκτός από πλύσιμο, πλύσιμο πιάτων και άλλα υγρά χημικά απόβλητα.
Σχόλια (4)
 1. Στυπά
  #1 Στυπά Οι επισκέπτες 8 Ιουνίου 2018 2:34 μ.μ.
  1
  Έτσι, και το πιο σημαντικό, γεμίζοντας, πώς πηγαίνει; Πού αποτυγχάνει ο σωλήνας αποστράγγισης, με ποια γωνία;
 2. Είναι
  #2 Είναι Οι επισκέπτες 27 Ιουνίου 2018 11:31 μ.μ.
  0
  Από την άποψη των σημερινών απαιτήσεων για τουαλέτες και σηπτικές δεξαμενές. μια τέτοια σηπτική δεξαμενή δεν θα λειτουργήσει. - μια σαφής παραβίαση.
  1. Επισκέπτης Igor
   #3 Επισκέπτης Igor Οι επισκέπτες 6 Σεπτεμβρίου 2018 08:58
   0
   Σας λέω τους αγρότες στο χωριό.
 3. Επισκέπτης Igor
  #4 Επισκέπτης Igor Οι επισκέπτες 6 Σεπτεμβρίου 2018 08:51
  0
  Βγάζει ένα κουβά από το σπίτι από κάτω από το νεροχύτη και το ρίχνει μέσα από αυτή την καταπακτή.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων