Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Φροντίδα και ακόνισμα ενός επικίνδυνου ξυραφιού
Σήμερα, μοντέρνα, πολλαπλών λεπίδων, ηλεκτρικών και ακόμη και ηλεκτρονικών (έξυπνων) ξυραφιών, η μόδα για ένα τέτοιο όργανο σαν ένα επικίνδυνο ξυράφι επιστρέφει.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Μετά την απόκτηση του, όσοι θέλουν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτό το εξαιρετικό προϊόν ξυρίσματος για πρώτη φορά έχουν πρόβλημα να κρατήσουν και να φροντίσουν αυτό το λεπτό και ιδιότροπο εργαλείο. Και αυτό είναι μια δύσκολη και ενοχλητική επιχείρηση, που απαιτεί συνεχή προσοχή. Ένα επικίνδυνο ξυράφι πρέπει να λιπαίνεται συνεχώς με ειδικό λάδι. Το μέταλλο από το οποίο κατασκευάζεται η ξυράφι έχει την δυσάρεστη ιδιότητα του σκούρου, και όταν παραμείνει για μεγάλες περιόδους, σκουριάζει εντελώς! Από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, άλλα κράματα, ένα καλό ξυράφι δεν θα λειτουργήσει. Η φροντίδα για ένα επικίνδυνο ξυράφι, εκτός από την ταλαιπωρία, θα σας κοστίσει επίσης μια αρκετά δεκάρα, δεδομένου ότι τα ειδικά, αδειοδοτημένα μέσα για τη φροντίδα της κοστίζουν πολλά χρήματα. Περιλαμβάνει μια ποικιλία από λειαντικά, έλαια, υγρά καθαρισμού και συναφή αξεσουάρ. Ως εκ τούτου, προτείνω να τους βρω μια φθηνότερη, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματική αντικατάσταση, την οποία προσωπικά χρησιμοποιώ με επιτυχία για αρκετά χρόνια και η ξυριστική μηχανή μου δεν υποφέρει από αυτό και δεν επιδεινώνεται. Ας αρχίσουμε λοιπόν με λειαντικά.
 • Το λειαντικό για την ισοπέδωση της κοπτικής άκρης του ξυραφιού μπορεί να αντικατασταθεί με τη συνηθισμένη σκόνη τάλκης σε σκόνη που αγοράστηκε στο φαρμακείο.
 • Το λειαντικό λειαντικό αντικαθίσταται με κιμωλία. Μια απλή, γραφική κιμωλία συνθλίβεται στη σκόνη.
 • Λειαντικά για την ακμή κεφαλαίου, η οποία πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, goy πάστα είναι πολύ κατάλληλο.
 • Καθαριστικό για τη λεπίδα μετά τη χρήση, αντικαταστήστε με ιατρικό αλκοόλ.
 • Διαβρωτικό πετρέλαιο για ένα επικίνδυνο ξυράφι, το αντικαθιστούμε με παιδικό πετρέλαιο, το οποίο επίσης αγοράστηκε σε φαρμακείο.

Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Ξυράφιση


Ένα νέο ξυράφι που αγοράσατε σε ένα κατάστημα δεν είναι εντελώς ακονισμένο και δεν είναι κατάλληλο για το ξύρισμα, επομένως πρέπει πρώτα να το ακονίσετε. Για να γίνει αυτό, βάζουμε μια εντελώς επίπεδη άκρη του τραπεζιού (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!) Ένα φύλλο γυαλόχαρτου P 400 (μηδέν), βάζετε τη λεπίδα ξυρίσματος στο φύλλο με όλο το επίπεδο και σε κυκλικές κινήσεις, δεξιόστροφα, ακονίστε τη λεπίδα. Το πτερύγιο έχει τέτοιο σχήμα ώστε, όταν το τοποθετεί σε επίπεδη επιφάνεια με ολόκληρο το επίπεδο, η επιφάνεια θα αγγιχτεί μόνο από το άκρο της λεπίδας και την κοπτική άκρη του ξυραφιού με μια ορισμένη γωνία, έτσι ώστε να αποκλείονται σφάλματα κατά τη διάρκεια αυτής της ακονίσματος. Ακόνισμα από τη μία πλευρά συνεχίζεται συνεχώς για πέντε έως επτά λεπτά. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά της λεπίδας. Αφού ακονίσουμε, ισιώνουμε τη λεπίδα στη ράβδο με το δέρμα και την πάστα, κρατώντας το ξυράφι με την λεπίδα που κατευθύνεται προς το μέρος μας, τουλάχιστον πενήντα κινήσεις από τον εαυτό μας στη μία πλευρά.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία στην άλλη πλευρά της ράβδου, όπου βρίσκεται ο ιστός HB με πασπαλισμένη σκόνη τάλκης.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Παρακάτω θα σας δώσω πώς να κάνω ένα τέτοιο μπαρ. Τώρα υπάρχει η τελική πινελιά: ψεκάστε την κιμωλία με σκόνη σε ένα κομμάτι μαλακού υφάσματος και, απαλά, χωρίς να αγγίξετε την άκρη κοπής, σκουπίστε τη λεπίδα.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Μετά από αυτό, αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, απλά σκουπίστε απαλά τη λεπίδα με λάδι και βάλτε το σε ένα στεγνό μέρος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιώ ένα κουτί με μικρές σακούλες αλατιού που απορροφά την υγρασία από τον περιβάλλοντα αέρα.
Και τώρα θα φτιάξουμε μια ράβδο για να ισιώσει το ξυράφι πριν ξυριστεί. Για να το κάνετε θα χρειαστείτε:
 • Ξύλινο μπλοκ (περίπου 30 × 5 × 2 εκ.)
 • Γνήσιο δέρμα. Καλύτερα από την παλιά ζώνη.
 • Μαλακό αλλά παχύ ύφασμα HB.
 • Κόλλα PVA.

Αρχικά, θα επεξεργαστούμε τη ράβδο με γυαλόχαρτο σε δέντρο ή σε αεροπλάνο. Για να γίνει ομαλή. Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε κάποια λαβή στη ράβδο, έτσι ώστε να είναι πιο βολικό να το κρατάτε κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Πήρα τη λαβή από τη σπάτουλα. Τώρα, αφού προηγουμένως εφαρμόσατε κόλλα στο μπαρ, το τυλίγουμε με ένα παχό βαμβακερό ύφασμα. Κόβουμε και καταρρέουμε τις γωνίες, έτσι ώστε να μην ξεφύγει τίποτα. Και αμέσως, χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα, κολλάμε ένα δερμάτινο πτερύγιο σε όλο το ράφι μιας από τις πλευρές. Το βάλαμε ολόκληρο κάτω από τον Τύπο. Μπορεί να πατηθεί με βαριά βιβλία. Περιμένουμε να στεγνώσει εντελώς ο χρόνος που αναγράφεται στην αυτοκόλλητη ετικέτα. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα

Επεξεργαστείτε το ξυράφι όχι μόνο πριν το ξυλοδαρμό, αλλά και μετά. Και τουλάχιστον μία φορά το μήνα, πραγματοποιήστε ένα κεφάλαιο ακονίζοντας το μηδέν γυαλόχαρτο P 400. Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε με κιμωλία και λάδι. Τηρώντας όλους αυτούς τους απλούς κανόνες, η επικίνδυνη ξυριστική μηχανή σίγουρα θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.
Επικίνδυνη ξυριστική φροντίδα και ακόνισμα
Σχόλια (3)
 1. Επισκέπτης Αντρέι
  #1 Επισκέπτης Αντρέι Οι επισκέπτες 19 Μαΐου 2019 09:49
  0
  Ο Θεός απαγορεύει σε οποιονδήποτε να ακολουθήσει τον συγγραφέα αυτού του "αριστουργηματικού" και να επαναλάβει αυτό που μεταφέρει εδώ ... 😩
  1. J.D.
   #2 J.D. Οι επισκέπτες 20 Μαΐου 2019 9:33 μ.μ.
   0
   Ο ίδιοςσύκαέφαγε από τις ενέργειες του "θαύματος του κυρίου" ...
 2. Tagir
  #3 Tagir Οι επισκέπτες 27 Μαΐου 2019 14:22
  0
  Χάρη στον "κύριο" που είναι, από την εταιρεία Gellett.

  Μετά από όλα αυτά τα βήματα, ο χρήστης θα στείλει το ξυραφάκι στο συρτάρι και θα χρησιμοποιήσει τα choppers :)

  Και νομίζω, τι για μένα ακριβές πέτρες για ακόνισμα. Μετά από τέτοιες ενέργειες, οι πελάτες μου. θα με στείλει σε ....

  Και θα έχουν δίκιο

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων