DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο
Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Το πολυανθρακικό, ως υλικό για το θερμοκήπιο, είναι αναμφισβήτητα η πιο βέλτιστη επιλογή. Ελαφρύ, διατηρεί θερμότητα και είναι σχετικά φθηνό. Σε κάθε περίπτωση, φθηνότερο από το γυαλί. Αλλά το πολυανθρακικό έχει ένα σημαντικό και λιπαρό μείον: είναι πολύ εύθραυστο υλικό. Μπορεί εύκολα να υποστεί βλάβη με τη χρήση ενός φτυάρι ή ένα ελικόπτερο στο θερμοκήπιο. Ή μπορεί να βλάψει κάτι έξω, όπως στην περίπτωσή μου. ένα ξηρό κλάσμα έπεσε από ένα δέντρο και έσπασε από πολυανθρακικό. Επέστρεψα αυτήν την τρύπα αρκετά εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο. Δεδομένου ότι είχα ήδη επιδιορθώσει επιτυχώς την πραγματική τρύπα, πριν αποφασίσω να μοιραστώ αυτή τη μέθοδο, θα δώσω ένα παράδειγμα σε έναν δείκτη.

Θα χρειαστεί


 • Ένα τεμάχιο από πολυανθρακικό για έμπλαστρο.
 • Σιλικόνη στεγανοποίησης υδραυλικών εγκαταστάσεων (καλύτερη διαφάνεια!)
 • Ξύλινες βίδες (4 τεμ.)
 • Phillips κατσαβίδι.
 • Κλειστή μαχαίρι.
 • Αλκοόλ ή διαλύτης.

Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Κλείστε την τρύπα στο θερμοκήπιο


Έτσι, παίρνουμε το προετοιμασμένο κομμάτι πολυπροπυλενίου και με ένα μαχαίρι χαρτικής κόβουμε ένα τετράγωνο έμπλαστρο με ένα περιθώριο περίπου τρία εκατοστά περισσότερο από τις άκρες της τρύπας.
Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και τις δύο κολλημένες επιφάνειες με αλκοόλ ή διαλύτη. Εφαρμόζουμε στεγανωτικά υδραυλικά συνεχώς γύρω από ολόκληρη την περίμετρο της τρύπας.
Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Εφαρμόζουμε το έμπλαστρο στην τρύπα σύμφωνα με τις ταινίες που είναι διαθέσιμες στο πολυανθρακικό και στον τοίχο του θερμοκηπίου και απλά βιδώνουμε με βίδες στον τοίχο του θερμοκηπίου!
Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Το μήκος των βιδών δεν έχει σημασία, αφού από τότε θα τα ξεβιδώσουμε. Τώρα περιμένουμε για το χρόνο που αναγράφεται στην ετικέτα του στεγανοποιητικού υδραυλικών εγκαταστάσεων για πλήρη στερεοποίηση (στην περίπτωση μας, κόλληση). Αφού το στεγανοποιητικό υλικό κολλήσει καλά το έμπλαστρο στον τοίχο του θερμοκηπίου, εφαρμόστε το στεγανωτικό στη σύνδεση μεταξύ του έμπλαστρου και του θερμοκηπίου γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του επιθέματος, ξεβιδώστε τις βίδες και σφραγίστε τις οπές από τις βίδες με σφραγιστικό.
Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Πώς να τοποθετήσετε μια τρύπα σε ένα πολυανθρακικό θερμοκήπιο

Τώρα καμία βροχή δεν θα εισέλθει στο θερμοκήπιο μέσω αυτής της δομής, και πολύτιμη θερμότητα δεν θα αφήσει το φθινόπωρο ή νωρίς την άνοιξη. Εάν οι τρύπες είναι μικρές, μέχρι πέντε χιλιοστά, μπορείτε απλά να τις καλύψετε με το ίδιο σφραγιστικό. Και είναι επίσης δυνατό να κηλιδωθούν οι αρμοί μεταξύ φύλλων από πολυπροπυλένιο, σε κάθε περίπτωση, σίγουρα δεν θα είναι χειρότερο από αυτό. Γιατί αποφάσισα να χρησιμοποιήσω ένα στεγανωτικό υδραυλικών εγκαταστάσεων και όχι κάποια κόλλα; Επειδή το υλικό στεγανοποίησης υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι κατασκευασμένο και προορίζεται για χρήση σε επιθετικά περιβάλλοντα όπως είναι τα λύματα. Έτσι, σε απλές, φυσικές συνθήκες, όχι μόνο θα αντιμετωπίσει τέλεια τα φορτία, αλλά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Σχόλια (5)
 1. alexander
  #1 alexander Οι επισκέπτες 6 Ιουνίου 2018 06:56
  9
  Απλώς κολλάω ένα κομμάτι ταινίας Scotch. Είναι ένα δεύτερο πράγμα και δεν χρειάζεται να γυρίσω τίποτα και να περιμένω.
 2. Επισκέπτης Νικολάι
  #2 Επισκέπτης Νικολάι Οι επισκέπτες 6 Ιουνίου 2018 08:02
  1
  Και στη συνέχεια παρατηρούμε την ανάπτυξη κρυστάλλων κατά μήκος της κηρήθρας του ανθρακικού άλατος και την ανάπτυξη του καλουπιού))
 3. Ιμπραήμ
  #3 Ιμπραήμ Οι επισκέπτες 6 Ιουνίου 2018 11:33
  3
  Κόψτε μια τρύπα σε ένα τετράγωνο, εισάγετε ένα κομμάτι εκεί, κομμένο σε μέγεθος λίγο μικρότερο από την τρύπα (μερικά χιλιοστά)
  το κολλάμε στο εξωτερικό με ταινία, μέσα γεμίζουμε τα κενά με σιλικόνη. Πώς η ταινία σιλικόνης μπορεί να στεγνώσει μπορεί να αφαιρεθεί.
 4. Επισκέπτης Αντρέι
  #4 Επισκέπτης Αντρέι Οι επισκέπτες 6 Ιουνίου 2018 14:15
  0
  Εφόσον δεν ψάχνετε για εύκολους τρόπους, δοκιμάστε κόλλα υπεριωδών ακτίνων αντί για σφραγιστικό. Και αν είναι αγάπη για τα στεγανωτικά, τότε κηλιδώστε ένα διαφανές Kafuter 705 ή κάτι παρόμοιο, αλλά σίγουρα όχι υδραυλικά.
 5. Επισκέπτης Νικολάι
  #5 Επισκέπτης Νικολάι Οι επισκέπτες 13 Ιουνίου 2018 14:29
  5
  Απλά αγόρασα μια ειδική κολλητική ταινία για την επισκευή του πολυανθρακικού άλατος και το έκοψα όσο χρειάζεται και σφράγισε την τρύπα και ξέχασα γι 'αυτό. Αυτή η ειδική κολλητική ταινία δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία, ούτε το νερό ούτε τη υψηλή θερμοκρασία. Το τρίτο έτος είναι ένα έμπλαστρο και τουλάχιστον αυτό.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων