DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» »Αφαίρεση λεκέδων από το σώμα του αυτοκινήτου
Ασφαλτικά σημεία στο βαφή του αυτοκινήτου είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Το σώμα είναι ιδιαίτερα ενεργά μολυσμένο από πίσσα με την έναρξη της θερμότητας, όταν οι εργαζόμενοι στο δρόμο αρχίζουν την αγαπημένη τους "επισκευή λάκκων".
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Είναι καλό αν τα σημεία είναι μικρά, και πέταξαν μακριά από τους τροχούς τους. Στο παράδειγμα, η φωτογραφία παρουσιάζει μια πιο σοβαρή περίπτωση. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κοντά στο λάκκο. Οι εργαζόμενοι στο δρόμο έριχναν πίσσα και έφυγαν. Σύμφωνα με το νόμο της κακίας, ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου που ένα άλλο αυτοκίνητο σάρωσε παρελθόν, χτύπησε τον τροχό κατευθείαν σε μια νέα λακκούβα πίσσας. Τα σημεία είχαν πόρτες, περβάζια, πτέρυγα, γυαλί και μικρή οροφή ...

Πώς και πώς να αφαιρέσετε λεκέδες άσφαλτος;


Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Το φθηνότερο, προσιτό και εντελώς ασφαλές μέσο για αποτελεσματικό αγώνα με ρητίνη σε ένα σώμα αυτοκινήτου είναι η κηροζίνη. Μπορείτε να το αγοράσετε σε καταστήματα κατασκευών. Συνήθως βρίσκεται σε φιάλες μεταξύ των διαλυτών. Με την ευκαιρία, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των μολυσματικών υλικών ασφάλτου. Αλλά οι διαλύτες είναι ακριβότεροι από την κηροζίνη.
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Ως εναλλακτική λύση, οι οδηγοί χρησιμοποιούν άλλα μέσα που κατά λάθος κατέληξαν στο γκαράζ στο χέρι. Μιλάμε για βενζίνη, ντίζελ και, φυσικά, το WD-40 (ή παρόμοιο). Όλα αυτά τα υγρά κάνουν επίσης εξαιρετική δουλειά με τη ρητίνη, αλλά, πάλι, είναι πιο ακριβά από την κηροζίνη.
Εκτός από τα μέσα για τη διάλυση των λεκέδων ασφάλτου, θα χρειαστείτε επίσης ένα σαμπουάν αυτοκινήτου. Τα ίχνη κηροζίνης θα πρέπει να ξεπλυθούν και το συνηθισμένο νερό δεν θα αντιμετωπίσει αυτό. Προκειμένου να προστατευθεί το χρώμα στο μέλλον, συνιστάται η επεξεργασία του σώματος με ειδικό κερί.
Για τον καθαρισμό, θα χρειαστείτε επίσης ένα κομμάτι από πυκνό αφρό, καθαρά πανιά και σκεύη για κηροζίνη.
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Η διαδικασία απομάκρυνσης των λεκέδων ασφάλτου αρχίζει με το γεγονός ότι πρέπει να υγραίνονται άφθονα με τον παράγοντα που επιλέγεται. Το σκληρό τρίψιμο με ένα πανί δεν θα βοηθήσει εδώ. Το κύριο καθήκον είναι να σκληρύνει τη ρητίνη.
Μετά την ύγρανση, οι λεκέδες πρέπει να διαγραφούν εύκολα με κουρέλια εμποτισμένα με κηροζίνη. Δεν είναι σκόπιμο να τρίβετε σκληρά, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει το ματ βερνίκι.
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Εάν ένας λεκές δεν προσφέρεται, είναι καλύτερα να επιστρέψετε σε αυτό μετά από μερικά δευτερόλεπτα, όταν διαλύεται καλύτερα.
Μετά από αυτά τα μέτρα, λαμβάνεται ένα καθαρό πανί και με τη βοήθεια του όλα τα υπολείμματα πίσσας και κηροζίνης σκουπίζονται. Η περιοχή που υποβλήθηκε σε επεξεργασία ελέγχεται προσεκτικά. Εάν χάσετε κάποια σημεία, η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου

Μετά την αφαίρεση των μολυσματικών υλικών άσφαλτου, είναι απαραίτητο να πλένετε καλά το σώμα του αυτοκινήτου. Με τα λιπαρά ίχνη κηροζίνης, ένα πρότυπο σαμπουάν αυτοκινήτου μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμβουλές για τους αυτοκινητιστές


Οι παρακάτω απλές συστάσεις θα είναι χρήσιμες σε πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για το θέμα που περιγράφεται:
 • Τα ασφαλτικά σημεία πρέπει να αφαιρούνται έγκαιρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ρητίνη στο βαφή, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί.
 • Μην τρίβετε με προσοχή τους λεκέδες από πίσσα. Το κλειδί για την επιτυχία έγκειται στη διάλυση, και όχι στη μηχανική δράση.
 • Μην βιαστείτε να αγοράσετε ένα "ειδικό" προϊόν αφαίρεσης λεκέδων από άσφαλτο σε κατάστημα αυτοκινήτων. Η αποτελεσματικότητά του είναι ανάλογη με την κηροζίνη και η τιμή μπορεί να είναι δέκα φορές υψηλότερη.
 • Για να προστατεύσετε το χρώμα στο μέλλον, χρησιμοποιήστε τα κεριά τακτικά.Η ρητίνη, η βρωμιά, η σκόνη και τα περιττώματα των πουλιών κολλούν σε αυτά χειρότερα.
 • Μην επιχειρήσετε να πλύνετε τη ρητίνη με υπερβολικά επιθετικούς διαλύτες. Αυτό μπορεί να βλάψει το χρώμα.

Περίληψη


Γενικά, η αφαίρεση των λεκέδων από πίσσα είναι ένα αρκετά απλό έργο που δεν απαιτεί πολύ χρόνο, προσπάθεια ή χρήμα. Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι να αναβληθεί αυτό το γεγονός.
Αφαίρεση λεκέδων ασφάλτου από ένα σώμα αυτοκινήτου
Σχόλια (4)
 1. Secsb
  #1 Secsb Οι επισκέπτες 2 Ιουνίου 2018 19:16
  1
  Τοποθετούμε την κηροζίνη στο ψεκαστήρα, ψεκάζουμε το στο μηχάνημα, σκουπίζουμε το σε 10 λεπτά, δεν υπάρχουν λεκέδες και το μηχάνημα λάμπει.
 2. Επισκέπτης Alex
  #2 Επισκέπτης Alex Οι επισκέπτες 3 Ιουνίου 2018 8:07 μ.μ.
  1
  Το φθηνότερο και πιο ισχυρό εργαλείο είναι το WHITE SPIRIT. Τα σημεία διαλύονται σχεδόν αμέσως, και το LCP δεν υποφέρει. Αλλά θα πρέπει να ξεπλύνετε τα σημεία πριν από το πλύσιμο αυτοκινήτων, διαφορετικά ολόκληρο το σώμα θα είναι σε λεκέδες πετρελαίου.
 3. Επισκέπτης Αλέξανδρος
  #3 Επισκέπτης Αλέξανδρος Οι επισκέπτες 12 Ιουνίου 2018 21:25
  2
  Το καλύτερο εργαλείο είναι η αντι-σιλικόνη, χρησιμοποιείται στη βαφή αυτοκινήτων, για την απολίπανση της επιφάνειας πριν από τη βαφή και μια σερβιέτα από απαλή ίνα απομακρύνει απόλυτα κάθε βρωμιά από το αυτοκίνητο, είναι κατάλληλη για καινούρια αυτοκίνητα καθώς και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Στην αγορά, η αντι-σιλικόνη αντιπροσωπεύεται από διαφορετικές εταιρείες, υπάρχουν σε δοχεία σιδήρου και σε πλαστικό, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, έτσι η επιλογή είναι δική σας. Καλή τύχη ...
 4. Κωνσταντίν
  #4 Κωνσταντίν Οι επισκέπτες 1 Φεβρουαρίου 2019 07:56 π.μ.
  1
  συνηθισμένο ηλιέλαιο για να σας βοηθήσει να υγραίνετε ένα βαμβάκι με λάδι, στη συνέχεια να σκουπίσετε τα σταγονίδια ασφάλτου, να περιμένετε λίγα λεπτά και απλά να τα σκουπίσετε με ένα στεγνό δίσκο.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων