Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο
Σχεδόν όλοι έχουν το συνηθέστερο συγκολλητικό σίδερο με ένα χάλκινο τσίμπημα. Αυτό το απλό και χρήσιμο εργαλείο είναι απαραίτητο όχι μόνο για τους ειδικούς που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά ραδιόφωνα. Στο νοικοκυριό, είναι επίσης συχνά απαραίτητη, για παράδειγμα, για τη συγκόλληση δύο καλωδίων ή για την επισκευή κάποιων απλών οικιακών συσκευών με τα χέρια του.
Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι αρχάριοι χρήστες να έχουν ακόμη και την απλούστερη λειτουργία - να επικαλύψουν ένα συγκολλητικό σίδερο.

Γιατί να κρατάτε ένα συγκολλητικό σίδερο;


Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έγκειται στο γεγονός ότι κατά τη διαδικασία συγκόλλησης υπάρχει ανάγκη να ληφθεί συγκολλητικό (κράμα μολύβδου και κασσίτερου) με θερμαινόμενο τσίμπημα, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρεται στον σύνδεσμο. Αλλά αν δεν το κρατάτε, τότε αυτή η διαδικασία καθίσταται αδύνατη. Η συγκολλητική ουσία δεν κολλά στο συγκολλητικό σίδερο, αντίστοιχα, είναι αδύνατο να ληφθεί η σωστή ποσότητα κράματος και να μεταφερθεί στη θέση συγκόλλησης.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Με την επαφή της θερμαινόμενης κορυφής με τη συγκόλληση, το τελευταίο τήκεται και προσκολλάται στην επιφάνεια. Αλλά μόνο όταν υπάρχει ένα στρώμα κασσίτερου σε αυτό, το οποίο ονομάζεται "επιμεταλλωμένο συγκολλητικό σίδερο". Συνεπώς, εάν χρωματίζεται με κολοφώνιο, ροή ή πλαστικό, αυτή η αλληλεπίδραση δεν λειτουργεί. Το συγκολλητικό απλώς λιώνει, σταγονίδια μεταλλικής μορφής, αλλά αυτό το πράγμα δεν κολλάει στο τσίμπημα.
Ένας κατάλληλα κονσερβοποιημένος συγκολλητικός σίδηρος είναι ένα εργαλείο στο οποίο το τμήμα εργασίας καλύπτεται με ένα πολύ λεπτό στρώμα συγκόλλησης. Το κασσίτερο κολλά εύκολα σε μια τέτοια επιφάνεια και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε έναν αγωγό, στην πλακέτα κυκλώματος, στο ραδιόφωνο και ούτω καθεξής.

Υλικά για την κονιοποίηση ενός συγκολλητικού σιδήρου


Για να στερεώσετε σωστά ένα συγκολλητικό σίδερο με ένα χάλκινο τσίμπημα, χρειάζεστε ένα ελάχιστο σύνολο υλικών:
 • πεύκο κολοφώνιο;
 • συγκόλληση.
 • χαρτί άμμου?
 • σφουγγάρι για πλύσιμο πιάτων.

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερα αν λάβετε υπόψη τις συστάσεις που περιγράφονται παρακάτω.
Μην χρησιμοποιείτε το κολοφώνιο, το οποίο έχει λήξει. Σκουρόχρωμο και μολυσμένο με ξένες ουσίες είναι επίσης καλύτερο να μην ληφθεί. Κατά κανόνα, το τυπικό κολοφώνιο είναι κατάλληλο για χρήση εντός δύο ετών από την ημερομηνία κατασκευής.
Το συγκολλητικό συνιστάται να αγοράσετε ένα που έχει την πιο ελαφριά σκιά. Αυτό σημαίνει ότι το κράμα έχει περισσότερο κασσίτερο και οδηγεί, αντίστοιχα, λιγότερα. Τέτοια συγκόλληση λιώνει καλύτερα και είναι ευκολότερο για τον αρχάριο χρήστη να χειρίζεται.
Το σμυριδόχαρτο πρέπει να είναι τέτοιο ώστε μετά την τοποθέτησή του να μην υπάρχουν βαθιές αυλακώσεις στο χάλκινο τσίμπημα. Για τον ίδιο λόγο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται άλεση πέτρες για απογύμνωση. Εξαιρετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τη χρήση γυαλόχαρτου με χαλίκι P150.
Το σφουγγάρι για πλύσιμο πιάτων πρέπει να έχει ένα σκληρό μαξιλάρι, δεδομένου ότι αυτή η πλευρά χρησιμοποιείται στην εργασία. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό από πιλήματα. Υπάρχουν επίσης ειδικά σφουγγάρια για τον καθαρισμό του συγκολλητικού σιδήρου.

Η διαδικασία κονιοποίησης ενός συγκολλητικού σιδήρου με ένα άκρο χαλκού


Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Αμέσως αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος που περιγράφεται κατωτέρω μπορεί να προκαλέσει συγκόλληση σίδερα μόνο με ένα χάλκινο τσίμπημα. Αν γυαλίετε την κεραμική άκρη, τότε θα χάσει αμετάκλητα τις ιδιότητές της και το ακριβά ακροφύσιο θα πρέπει να απορριφθεί.
Εάν ο στερεοποιημένος κασσίτερος παραμένει στην επιφάνεια εργασίας του τσίμπημα, τότε μπορεί να αφαιρεθεί ως εξής. Ο συγκολλητικός σίδηρος πρέπει πρώτα να θερμανθεί. Στη συνέχεια, το τσίμπημα χαμηλώνει σε κολοφώνιο και καθαρίζεται σε ένα συρματόσχοινο χαλκού που βυθίζεται σε ροή.
Στη συνέχεια, το τμήμα εργασίας του εργαλείου πρέπει να καθαρίζεται από αιθάλη. Αυτό γίνεται με γυαλόχαρτο.Ο ιδιαίτερος ζήλος δεν είναι απαραίτητος, αφού ο χαλκός είναι ένα αρκετά μαλακό μέταλλο.
Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε εκείνο το τμήμα της άκρης συγκόλλησης.
Αμέσως μετά τον καθαρισμό, ο συγκολλητικός χάλυβας συνδέεται και θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία λειτουργίας. Δεδομένου ότι ο χαλκός οξειδώνεται πολύ γρήγορα, συνιστάται η μείωση της κορυφής σε κολοφώνιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης. Αυτό περιορίζει την πρόσβαση του οξυγόνου και η επιφάνεια δεν καλύπτεται με οξείδια σε δευτερόλεπτα. Σε υψηλές θερμοκρασίες, η διαδικασία αυτή επιταχύνεται σημαντικά.
Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Όταν ο συγκολλητικός σίδηρος θερμαίνεται σωστά, αφαιρείται από το κολοφώνιο και φέρεται στο συγκολλητικό υλικό. Αφού συλλεχθεί επαρκής ποσότητα κράματος (ο κασσίτερος θα πρέπει να προσκολλάται τέλεια στην καθαρισμένη επιφάνεια), το τσίμπημα πρέπει να βυθιστεί και πάλι σε κολοφώνιο αρκετές φορές. Λόγω της μεγάλης επιφανειακής τάσης, ο κασσίτερος διασκορπίζεται ομοιόμορφα κατά μήκος της επιφάνειας εργασίας του συγκολλητικού σιδήρου.
Μπορείτε να βελτιώσετε το αποτέλεσμα με χαρτόνι που έχει προηγουμένως επενδυθεί με κολοφώνιο. Εάν μετακινήσετε το τσίμπημα με συγκολλητικό υλικό σε μια τέτοια επιφάνεια, ο κασσίτερος θα είναι καλύτερα κατανεμημένος και θα βρίσκεται σε λεπτότερο στρώμα.
Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε το συγκολλητικό σίδερο από το περίσσεια λιωμένου μετάλλου. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε αρκετές φορές ένα κονσερβοποιημένο τσίμπημα σε ένα υγρό σφουγγάρι. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην ξανακάνετε ξανά το εργαλείο. Αμέσως μετά τον καθαρισμό, η άκρη κατεβαίνει στο κολοφώνιο για να προστατεύσει την εφαρμοζόμενη επικάλυψη.
Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο

Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας θα πρέπει να είναι ένας τελείως κονσερβοποιημένος συγκολλητικός σίδηρος με το λεπτότερο στρώμα κασσίτερου στην επιφάνεια εργασίας. Εάν όλα γίνονται σωστά, τότε η επόμενη διαδικασία συγκόλλησης θα είναι απλή ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη.
Σχόλια (9)
 1. Επισκέπτης Νικολάι
  #1 Επισκέπτης Νικολάι Οι επισκέπτες 1 Ιουνίου 2018 9:02 μ.μ.
  1
  Προφανώς, ο αιώνας του γραμματισμού στη Ρωσία έχει περάσει. Απαιτείται ένας συγκολλητικός χάλυβας. όχι καλουπώματος, αλλά καλουπώματος, παρά όλα τα τελευταία λεξικά.
  1. Mazay
   #2 Mazay Οι επισκέπτες 2 Ιουνίου 2018 8:06 μ.μ.
   2
   Ωστόσο, το νόημα, νομίζω, έγινε κατανοητό από όλους.
   1. Ραδιοσταθμός
    #3 Ραδιοσταθμός Οι επισκέπτες 3 Ιουνίου 2018 2:59 μ.μ.
    2
    Θα προσθέσω ότι συνήθως το μισό προέρχεται από την υπερθέρμανση του συγκολλητικού σιδήρου. Κρατήστε την άκρη του συγκολλητικού σιδήρου στο ψυγείο για να αφαιρέσετε τη θερμότητα ή για να ενεργοποιήσετε τη λυχνία πυρακτώσεως 60 W σε σειρά με τη δύναμη του συγκολλητικού σιδήρου. Θα εξυπηρετήσετε 20 φορές λιγότερο.
  2. Επισκέπτης Σεργκέι
   #4 Επισκέπτης Σεργκέι Οι επισκέπτες 3 Ιουνίου 2018 2:44 μ.μ.
   0
   Καθώς οι χρήστες αναζητούν στο διαδίκτυο (εισάγετε ένα ερώτημα στην αναζήτηση), γράφουμε)
 2. Επισκέπτης Αλέξανδρος
  #5 Επισκέπτης Αλέξανδρος Οι επισκέπτες 3 Ιουνίου 2018 3:11 μ.μ.
  1
  Πώς να κρατήσετε ένα συγκολλητικό σίδερο με δίδαξε στην πράξη Yuri Ivanovich Balanev (Irkutsk Aviation College 1972)
  Το 1 άκρο στο άκμονα λαμβάνει την απαραίτητη διαμόρφωση (παρόμοια με το δόντι), το τσίμπημα γίνεται πυκνότερο και διαρκεί περισσότερο χωρίς τα όστρακα. Δεν προτείνω γυαλόχαρτο.
  2 Αφού σφυρηλατηθεί το τσίμπημα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα κτυπήματα χρησιμοποιώντας την αμβλύ πλευρά του μαχαιριού (απλώς αποξέστε).
  3 τότε αρχίζουμε να υπηρετούμε.
 3. Τιμπούρ Ρακματουλάεφ
  #6 Τιμπούρ Ρακματουλάεφ Οι επισκέπτες 5 Ιουνίου 2018 00:44
  1
  Μετά την επεξεργασία με γυαλόχαρτο, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί το εργαζόμενο τμήμα του τσίμπημα με ένα μαχαίρι, φέρνοντας το σε "καθρέφτη" κατάσταση, αφού το γυαλόχαρτο αφήνει μικρές αυλακώσεις και το συγκολλητικό δεν υγράνει εντελώς τον χαλκό, πράγμα που οδηγεί σε μάλλον γρήγορη οξείδωση του τσίμπημα.
 4. ραντάρ
  #7 ραντάρ Οι επισκέπτες 13 Μαρτίου 2019 14:48
  1
  Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ότι ο συγκολλητικός σίδηρος δεν είναι κατάλληλα κονσερβοποιημένος. Μόνο οι επιφάνειες εργασίας πρέπει να είναι κονσερβοποιημένες. Συνήθως καθαρίζω το τσίμπημα αφού τον πιέζω από όλες τις πλευρές, το θερμαίνω και το βυθίζω στο αλκοόλ για ένα δευτερόλεπτο, αυτό διαλύει το φιλμ οξειδίου. Στη συνέχεια, ο συγκολλητικός σίδηρος διατηρείται στην κατάσταση ενεργοποίησης έως ότου η άκρη οξειδωθεί ομοιόμορφα (μαυρισμένη). Στη συνέχεια, σε μια καυτή κατάσταση, με ένα μεσαίου μεγέθους αρχείο, αφαιρείται μια λεπτή μεμβράνη οξειδίου στην επιφάνεια εργασίας, αμέσως στο συγκολλητικό κολοφωνίου. Το οξείδιο στις πλευρικές μη εργαζόμενες επιφάνειες τους προστατεύει από τη βροχή. Αποδεικνύεται ένα μεγάλο τσίμπημα.
  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χάλκινο τσίμπημα, απαιτεί λιγότερο κασσίτερος πολύ λιγότερο συχνά, τα κοχύλια επάνω του πρακτικά δεν σχηματίζονται από τη διάλυση στη συγκόλληση.
 5. Επισκέπτης Γιούρι
  #8 Επισκέπτης Γιούρι Οι επισκέπτες 21 Μαρτίου 2019 5:02 μ.μ.
  0
  Η άκρη του συγκολλητικού σιδήρου, στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ξυλοκοπείται με ένα σφυρί, δίνοντάς του το επιθυμητό σχήμα (που σας αρέσει, γεύση και χρώμα ...). Έτσι συμπυκνώνεται και λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να διορθώσετε εντελώς το αρχείο. Αν χρησιμοποιήθηκε ένα τσίμπημα, πρέπει να καθαριστεί έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η κλίμακα σε χαλκό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα σίδερα συγκόλλησης είναι συνήθως τρομερά θερμαίνονται. Επομένως, απαιτείται ρυθμιστής ισχύος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρυθμιστή για τους λαμπτήρες. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κασκόλ Ali για την ενσωμάτωση σε φώτα της νύχτας, κλπ. - φθηνή και ενεργητική. Παίρνουμε ένα διπλό καλώδιο επέκτασης, κόβουμε το μισό τμήμα επαφής, τοποθετούμε τον ρυθμιστή σε ελεύθερο χώρο. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα καλώδιο δικτύου με ρυθμιστή εγκατεστημένο σε αυτό. Είναι καλό να έχετε έναν ελεγκτή με ένα θερμοστοιχείο στο κιτ, μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θερμοκρασία. Επειδή η άκρη σε τέτοια συγκολλητικά σίδερα είναι πολύ πιο μαζική από ό, τι στο σταθμό, η θερμοκρασία κατά τη συγκόλληση είναι αρκετά σταθερή.
 6. ραντάρ
  #9 ραντάρ Οι επισκέπτες 30 Απριλίου 2019 1:25 μ.μ.
  0
  Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ότι ο συγκολλητικός σίδηρος δεν είναι κατάλληλα κονσερβοποιημένος. Μόνο οι επιφάνειες εργασίας πρέπει να είναι κονσερβοποιημένες. Συνήθως καθαρίζω το τσίμπημα αφού τον πιέζω από όλες τις πλευρές, το θερμαίνω και το βυθίζω στο αλκοόλ για ένα δευτερόλεπτο, αυτό διαλύει το φιλμ οξειδίου. Στη συνέχεια, ο συγκολλητικός σίδηρος διατηρείται στην κατάσταση ενεργοποίησης έως ότου η άκρη οξειδωθεί ομοιόμορφα (μαυρισμένη). Στη συνέχεια, σε μια καυτή κατάσταση, με ένα μεσαίου μεγέθους αρχείο, αφαιρείται μια λεπτή μεμβράνη οξειδίου στην επιφάνεια εργασίας, αμέσως στο συγκολλητικό κολοφωνίου. Το οξείδιο στις πλευρικές μη εργαζόμενες επιφάνειες τους προστατεύει από τη βροχή. Αποδεικνύεται ένα μεγάλο τσίμπημα.
  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χάλκινο τσίμπημα, απαιτεί λιγότερο κασσίτερος πολύ λιγότερο συχνά, τα κοχύλια επάνω του πρακτικά δεν σχηματίζονται από τη διάλυση στη συγκόλληση.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων