DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» »Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Κάθε μαχαίρι με σταθερή λεπίδα, σχεδιασμένο για λειτουργία έξω από το σπίτι, χωρίς θήκη, χάνει σημαντικό μέρος της λειτουργίας του. Είναι άβολο να το αφαιρέσετε από το σακίδιο και στην τσέπη των ρούχων σας γενικά γίνεται τραυματικό. Εάν το μαχαίρι με το οποίο πρόκειται να κάνετε ψάρεμα, το κυνήγι, το μανιτάρισμα ή το κάμπινγκ δεν έχει "ρούχα", μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.
Το καθήκον μου είναι να ράβω μια θήκη για ένα fultang χωρίς ένα εξειδικευμένο εργαλείο και από τα διαθέσιμα υλικά. Το μήκος του μαχαιριού είναι 250 mm και το πάχος στο άκρο είναι 4 mm.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Υλικά


 • Δέρμα. Αποκόμματα βυρσοδεψίας φυτικής προέλευσης 3,5 χιλιοστών - διακοσμητικά από παλιά θήκη εργαλείων. Το κάλυμμα από τέτοιο δέρμα δεν απαιτεί πρόσθετες ενισχύσεις.
 • Νήμα. Το κλωσμένο νήμα παπουτσιών αγοράστηκε σε κατάστημα ψιλικών ειδών.
 • Κερί. Θα επεξεργαστούν τα άκρα του δέρματος. Χρησιμοποιώ το κερί καρναούμπα (φοίνικας) - το πιο ανθεκτικό και μη λιπαρό στην αφή. Πωλείται ως δημητριακά στα καλλυντικά καταστήματα. Εναλλακτικά, η τεχνική παραφίνη (κερί) ή το κερί μέλισσας θα το κάνει.
 • Βίδα της θήκης. Θα παίξει το ρόλο ενός συνδετήρα. Αντί για μια βίδα, ένα κατάλληλο κουμπί από ένα σακάκι ή ένα αδιάβροχο είναι κατάλληλο.
  Τα εργαλεία
 • Μαχαίρι παπουτσιών.
 • Παχύμετρο με ένθετα καρβιδίου για σήμανση. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη πυξίδα σχεδίασης ή μετρητή.
 • Στυλό με σφαιρίδια.
 • Επικοινωνήστε με την κόλλα.
 • Δύο τσιγγάνικες βελόνες.
 • Πένσες.
 • Τρυπάνια με διάμετρο 1,5 - 2, 4 και 5 mm.
 • Bench τρυπάνι.
 • Τριβεία.
 • Κύκλος υφασμάτων.

Σήμανση και κοπή εξαρτημάτων


Με το σχεδιασμό, το προϊόν θα μοιάζει με το περίβλημα του φινλανδικού NKVD. Βάζουμε ένα κομμάτι cheprak bakhtarma και πάνω του ένα μαχαίρι. Αυτό θα είναι το μπροστινό μέρος της σόμπας.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Περάστε προσεκτικά το περίγραμμα με ένα στυλό. Σημειώνουμε τη γραμμή όπου αρχίζει η λαβή και ευθυγραμμίζεται η "βουτιά" από την πλευρά του άκρου. Αφήστε στην άκρη 10 mm το δαγκάνα του vernier και τραβήξτε δύο γραμμές χρησιμοποιώντας το σχεδιαζόμενο περίγραμμα ως φωτοαντιγραφικό. Αξιολογούμε το αποτέλεσμα, περιστρέψτε το στυλό και, εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε το σχήμα χειροκίνητα.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Δώστε προσοχή στη θέση του μαχαιριού! Κάτω από το δεξί χέρι μου μια σφαίρα και αν είστε αριστερόχειρες, γυρίστε τη λεπίδα στην άλλη πλευρά, δηλ. Τον καθρέφτη.
Κόβουμε το εξωτερικό περίγραμμα με ένα μαχαίρι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη γραμμή του στόματος, έτσι ώστε η λαβή να γειτνιάζει με αυτό χωρίς κενό. Στη συνέχεια, κάνουμε τις ίδιες λεπτομέρειες - ένα διαχωριστικό, αλλά σε αυτό κόβουμε τις εσωτερικές γραμμές. Θα σχηματίσει την εσωτερική κοιλότητα της σπάγγας και θα προστατεύσει τη ραφή από το χαμηλότερο κόστος. Κατά την εφαρμογή των τμημάτων, οι "ουρές" του διαχωριστικού πρέπει να προεξέχουν από το στόμα. Κόβονται μετά τη συγκόλληση.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Το μαχαίρι παπουτσιών πρέπει να είναι καλά ακονισμένο! Κόψτε κάθε γραμμή με ελάχιστη πίεση σε πολλά περάσματα. Στις κυρτές τομές, δουλέψτε μόνο με την άκρη. Τοποθετήστε το δέρμα σε ξύλινη βάση.
Συγκόλληση και περιγράμμανση
Συγκροτούμε το μπροστινό μέρος με ένα διαχωριστικό στην κόλλα. Ελέγουμε το πλάτος της κοιλότητας με μια λεπίδα.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Η επόμενη λεπτομέρεια είναι λάθος. Το επισημάναμε έτσι ώστε το bakhtarma να βρίσκεται στην κοιλότητα της σόμπας. Η πλευρά της λεπίδας ακολουθεί το σχήμα των δύο προηγούμενων τμημάτων. Το τμήμα στο οποίο στηρίζεται η λαβή είναι τυχαία επισημασμένο. Το κύριο πράγμα είναι ότι η πλάτη δεν προεξέχει πέρα ​​από το θηκάρι. Στη συνέχεια, υπάρχει αρκετός χώρος στον ιμάντα που θα σταθεροποιήσει το μαχαίρι και στην ανάρτηση.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Κόψτε την λάθος πλευρά.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Το Cheprak είναι ένα παχύ και σκληρό υλικό που είναι σχεδόν αδύνατο να κοπεί χωρίς σφάλματα. Μετά την κόλληση, τα άκρα της θήκης θα είναι ανομοιογενή.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Επεξεργαζόμαστε τα περιγράμματα σε ένα μύλο με ζώνη 60 ή 80 grit.Alternatively, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο ή μια μηχανή λείανσης με ένα πετάλι τροχό. Είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε το δέρμα στην ταινία σκουριάς, καθώς η πέτρα είναι βουλωμένη από τα σωματίδια της και τα "εγκαύματα".Ο στόχος είναι να αφαιρεθούν όλες οι ανωμαλίες από το μαχαίρι και να διατηρηθεί μια ορθή γωνία μεταξύ του άκρου και των πλευρών του θηκαριού. Μετά την επεξεργασία του περιγράμματος, το πλάτος του διαχωριστή είναι περίπου 7 mm.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Χρησιμοποιήστε προστασία ματιών και αναπνευστική προστασία! Λόγω της σκόνης και των συντριμμιών, είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση στο εργαστήριο ή στο δρόμο.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Σήμανση ραφής


Σημειώνουμε τη ραφή στην μπροστινή πλευρά. Τοποθετούμε το δαγκάνα σε μέγεθος 3,5 mm, τραβάμε δύο γραμμές από την άκρη στο στόμα. Το ένθετο τοποθετημένο στη ράγα στηρίζεται στο άκρο και το δεύτερο, τοποθετημένο πάνω στη ράβδο, χρησιμοποιείται ως σφυρηλατητής. Η γραμμή θα αντιγράψει με ακρίβεια το σχήμα της σόμπας και η ποιότητά της εξαρτάται από το πόσο καλά έχει γυαλιστεί το τελικό πρόσωπο.
Ρυθμίσαμε το βήμα της ραφής στο δαγκάνα του βερνιέρου (έχω 7 mm). Σημειώνουμε το πρώτο σημείο για τη διάτρηση στη διασταύρωση των γραμμών (το αιχμηρό άκρο της θήκης). Τοποθετούμε ένα ένθετο της δαγκάνας μέσα σε αυτό, το δεύτερο σημειώνουμε την επόμενη τρύπα. Αλλάζουμε το εργαλείο ένα βήμα κάθε φορά μέχρι να φτάσουμε στο στόμα.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Για να κάνετε τη σήμανση πιο ξεχωριστή και να διορθώσετε τυχόν ανακρίβειες, καλό είναι να περπατήσετε ξανά με ένα τρελό. Προσδιορίζουμε τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί ο ιμάντας (τραβηγμένος από ένα στυλό).
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Διάτρηση οπών


Οι επαγγελματίες που εργάζονται με δέρμα κάνουν τρύπες με ένα εξειδικευμένο εργαλείο - μια γροθιά. Χρησιμοποίησα μια μηχανή γεώτρησης επιφάνειας εργασίας (διάμετρος τρυπανιού 1,8mm).
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με ένα τρυπάνι ή μηχανή χάραξης, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσετε προσεκτικά την κατακόρυφοτητα του άξονα, διαφορετικά τελικά η ραφή από τη λάθος πλευρά θα "περπατήσει". Ενώ βρίσκεστε κοντά στο μηχάνημα, μπορείτε να δημιουργήσετε εγκοπές για το λουρί και την ανάρτηση. Έχω τρυπήσει τρύπες με διάμετρο 5 mm και κόψω ένα μαχαίρι για μπότες μεταξύ τους.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Πραγματοποιούμε ανεφοδιασμό του ιμάντα, τοποθετήστε το μαχαίρι και περιγράψτε το σφιγκτήρα. Αρχικά, τρυπάμε την πάνω τρύπα (κάτω από το κεφάλι, διάμετρο - 5 mm), και έπειτα μέσα από το περιγράφουμε το κάτω μέρος (κάτω από τη βίδα, 4 mm).
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Μετά την εγκατάσταση της βίδας και τον έλεγχο του υπερβολικού μέρους του ιμάντα αφαιρείται. Για να διευκολυνθεί η διέλευση της κεφαλής διαμέσου της οπής, κάνουμε μια τομή 3-4 mm μέσα σε αυτήν.
Παρακαλώ σημειώστε: το χρώμα του δέρματος έχει αλλάξει. Μετά το τρύπημα, το τυφλό περιτύλιγμα επεξεργάζεται σε μηχανή αμμοβολής. Μετά από αυτό, τρίβω τα άκρα με κηρό καρναούβης και πέρασα τις υπόλοιπες επιφάνειες. Ως αποτέλεσμα, οι άκρες έγιναν πιο σκούρες. Για την εφαρμογή κηρού καρναούβας, χρησιμοποιήθηκε ένας τροχός υφάσματος τοποθετημένος σε μία μηχανή λείανσης. Η παραφίνη μπορεί να εφαρμοστεί με το χέρι απευθείας στο τέλος και να καλύψει τις υπόλοιπες επιφάνειες με βερνίκι παπουτσιών.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Firmware


Χρησιμοποίησα μια ραφή σέλας - απλή και αξιόπιστη. Κόβουμε το νήμα από το καρούλι και βιδώνουμε τα άκρα του σε δύο βελόνες. Κάνουμε δύο ραφές: από την πλευρά του άκρου και την κοπτική άκρη του μαχαιριού.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Για να στερεώσετε το νήμα, τοποθετήστε το στο μάτι, τρυπήστε το 3 cm από την άκρη και σφίξτε. Έτσι δεν θα γλιστρήσει όταν τράβηξε μέσα από την τρύπα. Με αυτό το πάχος του περιβλήματος (περίπου 10 mm), το νήμα πρέπει να είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τη ραφή. Δεν πρέπει να κάνετε λιγότερα, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικό να εργαστείτε ή ίσως να μην είναι αρκετό.
Περάστε τη βελόνα μέσα από την οπή στο άκρο της θήκης και ευθυγραμμίστε το σπείρωμα. Για να διευκολύνετε την περιστροφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένσες. Η βελόνα που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά εισάγεται στην επόμενη τρύπα. Τεντώστε το νήμα μέχρι το τέλος, βεβαιώνοντας ότι δεν στρίβει. Περάσαμε την "λάθος" βελόνα στην ίδια οπή προς την κατεύθυνση. Πραγματοποιήστε την τελική σύσφιξη.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Ξεκινάμε κάθε βελονιά από την μπροστινή πλευρά. Προσπαθούμε να μην τρυπώσουμε το νήμα, το οποίο βρίσκεται ήδη στην τρύπα με τη "όρθια" βελόνα.
Στο τέλος, η ραφή πρέπει να σταθεροποιηθεί. Για να το κάνετε αυτό, ξαναγεμίστε την τελευταία βελονιά προς την αντίθετη κατεύθυνση, βάλτε το μπροστινό σπείρωμα στην λανθασμένη πλευρά, κόψτε και κατερίστε.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Το ίδιο το υλικολογισμικό χρειάστηκε 20 λεπτά και χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες για προπαρασκευαστικές εργασίες.
Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού

Πώς να ράψετε μια θήκη μαχαιριού
Σχόλια (5)
 1. Mescal
  #1 Mescal Οι επισκέπτες 29 Μαΐου 2018 14:21
  3
  Η βίδα της θήκης θα αφήσει τώρα γρατσουνιές πάνω στην ξύλινη λαβή του μαχαιριού. Για να αποφευχθεί αυτό από λεπτό δέρμα, κόψτε μια λωρίδα λίγο πιο φαρδιά από τη βάση της βίδας της θήκης και τοποθετήστε την σε κόλλα. Τώρα, η βάση του βιδωτού κοχλία δεν θα συρθεί κατά μήκος της ξύλινης λαβής του μαχαιριού όταν φοριέται πάνω στον ιμάντα.
  1. Επισκέπτης
   #2 Επισκέπτης Οι επισκέπτες 30 Μαΐου 2018 13:14
   0
   Καλό σημείο, ευχαριστώ!
 2. Serg12
  #3 Serg12 Οι επισκέπτες 22 Ιουνίου 2018 19:37
  0
  Master master! Στέφανα τον εξοπλισμό μου. Θα προσπαθήσω να επαναλάβω τέτοιες σκάλες. Σας ευχαριστώ!
 3. Βασίλη
  #4 Βασίλη Οι επισκέπτες 30 Νοεμβρίου 2018 19:14
  0
  Απόλυτα πρωτόγονη, ανεπιτυχής λύση με σχισμές για τη ζώνη. Σε γενικές γραμμές, η σφαίρα φαίνεται πολύ καλή, αν όχι για αυτές τις παράξενες ρωγμές ... Αυτό είναι όταν κουραστείτε από τη διαδικασία κατασκευής ενός αρχικά μεγαλομαχόμενου πράγμα, το τελευταίο τέτοιο είδος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνει όλες τις προσπάθειες για τίποτα ...
 4. Zhora
  #5 Zhora Οι επισκέπτες 22 Μαρτίου 2019 07:47 π.μ.
  0
  ευχαριστώ Θα ήθελα να κοιτάξω τη γροθιά για να αντικαταστήσω τη γεώτρηση.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων