DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι
Πολλές έμπειρες νοικοκυρές παρακάμπτουν το καπελάνο, μην το χρησιμοποιείτε στη διατροφή τους. Περιφρονούν ένα μικρό ψάρι, το οποίο μπορεί να είναι ασυνήθιστα νόστιμο όταν μαγειρεύεται σωστά. Σε οποιαδήποτε μορφή, είναι καλή. Κατάλληλο για τηγάνισμα και ψήσιμο, σούπα ψαριού και πάστες. Και σήμερα θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας και τους επισκέπτες της σπιτικής καπνιστής capelin μαγειρεμένα στο δικό μας καταψύκτη. Η διαδικασία είναι τόσο απλή που ακόμη και οι μικρές οικοδέσποινες μπορούν να το χειριστούν. Ο καθένας σίγουρα θα ήθελε την καυτή καπνιστή συνταγή, θα θέλουν συχνά να επιδοθούν σε μια τέτοια λιχουδιά.
Τα κατεψυγμένα ψάρια είναι πολύ φθηνά, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο προσιτό για κάθε οικογένεια που έχει στη διάθεσή της ένα καπνό. Ωστόσο, υπάρχουν άλλα οφέλη για τα καπνιστά κρέατα που λαμβάνονται στο σπίτι:
 • έλλειψη βαφών, συντηρητικών, ενισχυτών γεύσης, σταθεροποιητών και άλλων επικίνδυνων συστατικών.
 • τη χρήση αποκλειστικά φυσικών προϊόντων.

Το κύριο πλεονέκτημα κάθε σπιτικό φαγητό είναι η υψηλή γεύση του. Προσπαθήστε να μαγειρέψετε καπνιστό καπελάνο μία φορά. Δεν θα το αγοράζετε πλέον στο κατάστημα.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Λίστα Προϊόντων


Για το καυτό κάπνισμα θα χρειαστείτε:
 • 1 kg ψαριού ·
 • περίπου 100 g άλατος.
 • μαύρο πιπέρι.

Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο δάφνινο φύλλο, ζάχαρη ή άλλα καρυκεύματα, αν και για πρώτη φορά είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα τυποποιημένο σετ. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για πολλά χρόνια, προετοιμάζοντας ζεστό καπνιστό capelin στο σπίτι.

Πώς να αλάτι capelin για το κάπνισμα: συμβουλές


Πρώτον, τα αγορασθέντα ψάρια ξεπαγώνονται. Μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων ή άλλες συσκευές. Αφήστε το να ξεπαγώσει φυσικά. Μετά από αυτό, τα σφάγια πλένονται, αφαιρείται η υγρασία. Δεν συνιστάται η εκχύλιση καπελάνου.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Αναδιπλώστε τα παρασκευασμένα ψάρια στο δοχείο, πασπαλίστε με μπαχαρικά, αλάτι. Μπορείτε να το αναμίξετε ελαφρά ώστε το αλάτι να κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ του καπελάνα.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Η αλάτι διαρκεί περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια τα σφάγια πλένονται κάτω από τρεχούμενο νερό, ξηραίνονται και πάλι με χαρτοπετσέτες. Εάν ο χρόνος το επιτρέπει, βάλτε τα ψάρια στις σανίδες κοπής ή στις πλάκες, αφήστε το στον αέρα για να ξεπεράσετε την υγρασία.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Πώς να καπνίζετε καπελάνη: ένας οδηγός βήμα προς βήμα


Κατασκευάζεται ένα καταψύκτη. Στο κάτω μέρος του κουτιού, χύνεται θρυμματισμένα τελικά ξύλα. Η οξιά διαθέτει εξαιρετικές ιδιότητες. Προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία της λιχουδιάς. Ένα στρώμα από ξύλινα τσιπ χύνεται στο κάτω μέρος, ύψους περίπου 1 cm, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Τα μικρά δοχεία εγκαθίστανται απευθείας στις μάρκες. Το λίπος που εκπέμπεται κατά το κάπνισμα ψαριών θα στάζει σε παλέτες.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Το ψάρι είναι τοποθετημένο στην σχάρα, όπως στη φωτογραφία. Λαμβάνοντας ένα κιλό καπελάνα σύμφωνα με τη συνταγή, θα πρέπει να το καπνίσετε σε δύο περάσματα. Το συρτάρι κλείνει σφιχτά στην κορυφή. Μια πυρκαγιά καίγεται από κάτω ή οι κάρβουνοι τσιγαρίζουν, και στο εσωτερικό προετοιμάζεται το καυτό καπνιστό ψάρι.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Θα χρειαστούν 25-30 λεπτά για να γίνει το ψάρι βρώσιμο. Κατά το καθορισμένο χρονικό διάστημα, το χρώμα του δέρματος θα αλλάξει ριζικά. Λαμβάνεται μια χρυσή απόχρωση με την οποία μπορεί κανείς να κρίνει την ετοιμότητα του προϊόντος.
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Το Capelin είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά μην το αφαιρείτε αμέσως από το συρτάρι. Αφήστε να ξεκουραστείτε με ένα ανοιχτό καπάκι 10-20 λεπτά πριν την ψύξη. Εκπληκτικά όμορφο και ταυτόχρονα νόστιμο, αβλαβές, αποδείχθηκε. Δοκιμάστε το πιο γρήγορα! Καλό φαγητό!
Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι

Κάπνισμα καπνιστών στο σπίτι
Σχόλια (4)
 1. winbob
  #1 winbob Οι επισκέπτες 4 Μαΐου 2018 16:47
  5
  Οι συνταγές πάντα ενθαρρύνουν τις συμβουλές, όπως να μην ξεπαγώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων ή την επιθυμία να ξεκουραστεί το μαγειρεμένο φαγητό :) Μου άρεσε ιδιαίτερα η φράση για τα αβλαβή καπνισμένα ψάρια - αυτό μπορεί να γραφτεί με ασφάλεια σε μαργαριτάρια. Το κάπνισμα είναι η διαδικασία επεξεργασίας ενός προϊόντος με καθαρό καρκινογόνο παράγοντα. Αλλά ακόμη και να συνειδητοποιήσουμε αυτό, μπορώ να πω ειλικρινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το καπνιστό ψάρι, το λίπος ή το κρέας στη ζωή. Και εκτός από τη συνταγή για τον πρεσβευτή, θα ήθελα ακόμα να μάθω για τη δομή του ίδιου του καπνού. Το γεγονός ότι πρόκειται για σιδερένιο κουτί είναι εμφανές από πολύ νόστιμες φωτογραφίες, αλλά παραμένουν πολλά ερωτήματα. Πού καίγεται η φωτιά ή τα κάρβουνα που καίγονται; Κάτω από τον καταψύκτη ή θα πρέπει να φωτίσετε πριονίδια στο ίδιο το κιβώτιο; Πού πηγαίνει ο καπνός; Εάν πριονίδια καίγεται στον ίδιο τον κύβο, τότε τι υποστηρίζει την καύση; Λογικά, πρέπει να υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός ή ροή αέρα, διαφορετικά ακόμη και η πιο ποινική αποσύνθεση θα βγει. Γιατί πρέπει να αποθηκεύσετε τα ψάρια σε δύο περάσματα; Είναι μια τέτοια συνταγή ή η απόδοση αυτού του καπνού υπολογίζεται απλώς σε μισό κιλό του προϊόντος; Εάν απαντήσει ο συγγραφέας, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 2. Επισκέπτης Σεργκέι
  #2 Επισκέπτης Σεργκέι Οι επισκέπτες 8 Μαΐου 2018 13:42
  3
  Βάλτε το κουτί σε χαμηλή φωτιά (διαφορετικά το ψάρι μαγειρεύει) και λόγω της θέρμανσης του πυθμένα, τσιπς ξύλου θα τσιγαριστεί μέσα στη δεξαμενή. Το καπάκι είναι κλειστό, ο καπνός είναι μέσα. Εάν υπάρχει μεγαλύτερος καπνιστής, αντίστοιχα, θα ταιριάζουν περισσότερα ψάρια.
  1. winbob
   #3 winbob Οι επισκέπτες 11 Μαΐου 2018 17:53
   0
   Σας ευχαριστώ, αλλά σκέφτομαι πώς να υπολογίσετε πόσες τρύπες πρέπει να τρυπηθούν έτσι ώστε το πριονίδι να μην καίει και να μην βγαίνει)))
 3. Έντουαρντ
  #4 Έντουαρντ Οι επισκέπτες 16 Μαΐου 2018 19:23
  3
  Εάν ρίχνετε τόσα τσιπς και μαγειρεύετε για 30 λεπτά, εγγυώμαι, σίγουρα, ένα προϊόν INEDIENT! Είναι απαραίτητο να πριονίδια όχι περισσότερο από μισό χούφτα και καπνός για μέγιστο 10 λεπτά. Διαφορετικά, πάρτε ένα πικρό και μη βρώσιμο προϊόν.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων