DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Πώς να ελέγξετε τον πυκνωτή εκκίνησης
Εξετάστε τον τρόπο ελέγχου του πυκνωτή εκκίνησης μιας αντλίας κυκλοφορίας. Με αυτήν την αρχή, εξετάζονται όλοι οι πυκνωτές εκκίνησης.
Χρησιμοποιείται ένας ασύγχρονος κινητήρας για την περιστροφή του στροβίλου αντλίας. Για να ξεκινήσετε την άγκυρα, πρέπει να δημιουργήσετε μια μετατόπιση φάσης στο αρχικό στάδιο εκτόξευσης. Αυτή η ενέργεια επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν πυκνωτή που βρίσκεται στο βοηθητικό τύλιγμα.
Αρχή της δράσης.
Ο πυκνωτής αποτελείται από δύο μεταλλικές πλάκες τοποθετημένες παράλληλα, σε σχέση μεταξύ τους, και διασυνδεμένες με ένα διηλεκτρικό παρέμβυσμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια της πλάκας, τόσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητά της, η οποία μετριέται σε microfarads, picofarads κ.λπ. Όταν εφαρμόζεται θετική τάση στις επαφές του πυκνωτή, αυτή η ενέργεια συσσωρεύεται μεταξύ των πλακών και όταν εμφανιστεί αρνητική τάση, μεταφέρεται στο κύκλωμα. Επειδή η εναλλασσόμενη τάση συνίσταται σε συνεχώς μεταβαλλόμενες αρνητικές και θετικές φορτίσεις, λόγω του πυκνωτή, οι ταλαντώσεις ευθυγραμμίζονται με την πλευρά της θετικής τάσης. Αυτό βοηθά στη δημιουργία, στο αρχικό στάδιο της λειτουργίας του επαγωγικού κινητήρα, ενός μαγνητικού πεδίου που περιστρέφει το οπλισμό.
Συμπτώματα
Σε περίπτωση βλάβης ή απώλειας της χωρητικότητας του πυκνωτή κατά περισσότερο από ± 15% της ονομαστικής του τιμής, στην πρώτη έκδοση η αντλία κυκλοφορίας δεν θα ξεκινήσει, στη δεύτερη περίπτωση ο κινητήρας περιστρέφεται σπαστά.
Έλεγχος πυκνωτών.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δοκιμάσετε πυκνωτές. Ασφαλής τρόπος - μια ειδική συσκευή για τον έλεγχο των πυκνωτών ή ένα ωμόμετρο χρησιμοποιείται για επαλήθευση και μια επικίνδυνη μέθοδος είναι ότι συμπεράσματα σχετικά με την απόδοσή της γίνονται με την εκφόρτιση ενός φορτισμένου πυκνωτή. Επίσης, ένας σπασμένος πυκνωτής έχει εξωτερικά χαρακτηριστικά συμπτώματα δυσλειτουργίας: διαρροή ηλεκτρολύτη, διογκωμένο σώμα. Δεν είναι δύσκολο να μετρήσετε την χωρητικότητα ενός πυκνωτή με μια ειδική συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε το μοχλό σε τιμή μεγαλύτερη από την ελεγμένη τιμή, αγγίξτε τους αισθητήρες στις επαφές. Στη συνέχεια, συγκρίνετε την τιμή που αποκτήσατε με τις καθορισμένες πληροφορίες στην περίπτωση.
Πώς να ελέγξετε τον πυκνωτή εκκίνησης

Εάν οι αποκλίσεις είναι μικρές (± 15%), το μέρος είναι λειτουργικό, αν οι τιμές λείπουν ή είναι κάτω από το επιτρεπτό εύρος, τότε ο πυκνωτής εκκίνησης πρέπει να αντικατασταθεί. Δεν θα εξετάσουμε μια επικίνδυνη μέθοδο, καθώς παραβιάζει τις προφυλάξεις ασφαλείας όταν εργάζεται με πυκνωτές.
Ας δούμε την έμμεση μέθοδο προσδιορισμού της κατάστασης της συσκευής αποθήκευσης χρησιμοποιώντας ένα ωμόμετρο.
Η μελέτη της απόδοσης του πυκνωτή με ένα ωμόμετρο.
Για να ελέγξετε την απόδοση του πυκνωτή εκκίνησης:
1. Αποσυνδέστε τις επαφές του από τον κινητήρα.
2. Για ευκολία μέτρησης σε ορισμένες αντλίες κυκλοφορίας, το εξωτερικό κάλυμμα και οι ακροδέκτες πρέπει να αποσυνδεθούν.
Πώς να ελέγξετε τον πυκνωτή εκκίνησης

3. Πριν από τον έλεγχο, εκφορτώστε τον πυκνωτή, για αυτό κλείστε τις επαφές του, για παράδειγμα, με ένα κατσαβίδι με ένα επίπεδο προφίλ.
4. Ανοίξτε το μετρητή σε θέση δοκιμής αντίστασης 2000 kilo-ohm.
5. Επιθεωρήστε τα ευρήματα για μηχανικές βλάβες, οξείδωση. Η κακή σύνδεση θα επηρεάσει δυσμενώς την ακρίβεια μέτρησης.
6. Συνδέστε το μανόμετρο στα καλώδια του πυκνωτή και ακολουθήστε τους αριθμούς.Εάν οι τιμές αρχίσουν να αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο: 1 ... 10 ... 102 ... 159 ... 1, τότε ο πυκνωτής λειτουργεί. Οι αριθμοί μπορεί να είναι διαφορετικοί, το κυριότερο είναι ότι οι αλλαγές από 1 σε 1. Εάν οι τιμές της συσκευής δεν αλλάξουν (ο αριθμός 1 ανάβει στις οθόνες) ή το μηδέν εμφανίζεται, τότε το τμήμα είναι ελαττωματικό. Για να ελέγξετε ξανά, ο πυκνωτής θα πρέπει να αποφορτιστεί και να επαναλάβετε ξανά το βήμα 5.
Πώς να ελέγξετε τον πυκνωτή εκκίνησης

Η παρεχόμενη μέθοδος δεν θα επιτρέψει την πλήρη μέτρηση της χωρητικότητας του πυκνωτή, αλλά θα αποκαλύψει την κατάστασή του χωρίς ειδική συσκευή.
Σχόλια (8)
 1. Αλέξανδρος Solodovnikov
  #1 Αλέξανδρος Solodovnikov Οι επισκέπτες 3 Μαρτίου 2017 06:26
  1
  Ενδιαφέρον άρθρο
 2. Βasya
  #2 Βasya Οι επισκέπτες 5 Δεκεμβρίου 2017 8:17 μ.μ.
  3
  Δεν είναι δύσκολο να μετρήσετε την χωρητικότητα ενός πυκνωτή με μια ειδική συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να το ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε το μοχλό σε τιμή μεγαλύτερη από την ελεγμένη τιμή, αγγίξτε τους αισθητήρες στις επαφές.

  ποια συσκευή; ρυθμίστε το μοχλό; τι τι τι; γράψει πιο σωστά και κατανοητά
  1. Επισκέπτης Σεργκέι
   #3 Επισκέπτης Σεργκέι Οι επισκέπτες 3 Μαΐου 2018 20:53
   1
   Αυτή η συσκευή ονομαζόταν δοκιμαστής. Τώρα, όπως στην φωτογραφία στο άρθρο - ένα πολύμετρο (μετρά διάφορες τιμές, συνήθως άμεση και εναλλασσόμενη τάση, ισχύ ρεύματος, αντίσταση, έλεγχος υγείας τρανζίστορ διαφορετικής πολικότητας και μέτρηση κέρδους Κ, πιο ακριβή μοντέλα μπορούν να μετρήσουν χωρητικότητα και επαγωγικότητα).
   Για τη μέτρηση, ο διακόπτης του τύπου μέτρησης (στο κείμενο - "μοχλός") ρυθμίζεται σύμφωνα με τη μετρούμενη τιμή στο όριο MAXIMUM. Εάν οι μετρήσεις είναι πολύ μικρές, μειώνεται το όριο μέτρησης.
 3. Roman Serov
  #4 Roman Serov Επισκέπτες 25 Σεπτεμβρίου 2018 19:12
  0
  Τώρα υπάρχουν αρκετοί φθηνοί ελεγκτές που μπορούν να μετρήσουν την χωρητικότητα ενός πυκνωτή. Προς το παρόν, μόλις διαπίστωσα ότι η αρχική ταυτότητα αντί 7 microfarads έχει χωρητικότητα 21 nanofarads. Και μου αρέσει. Επειδή οι περιελίξεις είναι ολόκληρες και η αντλία ακόμα κι αν μπορώ ακόμα να το διορθώσω. Και στη συνέχεια ένα ακριβό και σπάνιο μοντέλο (λόγω του τύπου του πλωτήρα).
 4. Denis
  #5 Denis Οι επισκέπτες 7 Δεκεμβρίου 2018 18:43
  1
  και αν το 0.1mF Conder, όταν μετριέται με ένα πολύμετρο 2000kΩ, δίνει μια σταθερή τιμή 497 και δεν κινείται, τότε λειτουργεί ή όχι;
 5. Προσωπικό Vladimir
  #6 Προσωπικό Vladimir Οι επισκέπτες 15 Φεβρουαρίου 2019 00:54
  0
  Η μέτρηση της χωρητικότητας χωρίς μέτρηση της εσωτερικής αντίστασης (ESR) δεν θα δώσει μια καταφατική απάντηση ότι ο πυκνωτής είναι καλός. Για να βεβαιωθείτε ότι ο πυκνωτής (από 1 μF) δεν αυξάνει την ESR, μετά τη μέτρηση της χωρητικότητας, ενεργοποιήστε συνδέεται σε δίκτυο 220 volt σε σειρά με λάμπα πυρακτώσεως 40 W. Εάν η λάμπα λάμπει, ο πυκνωτής είναι καλός.
 6. Επισκέπτης Αλέξανδρος
  #7 Επισκέπτης Αλέξανδρος Οι επισκέπτες 21 Φεβρουαρίου 2019 9:12 μ.μ.
  0
  "Δεδομένου ότι η εναλλασσόμενη τάση αποτελείται από συνεχώς μεταβαλλόμενες αρνητικές και θετικές φορτίσεις, λόγω των πυκνωτών, οι ταλαντώσεις ευθυγραμμίζονται με την πλευρά της θετικής τάσης, γεγονός που βοηθά στη δημιουργία, στο αρχικό στάδιο του ασύγχρονου κινητήρα, ενός μαγνητικού πεδίου που περιστρέφει το οπλισμό" - Ο ίδιος εφευρέθηκε ή αφαιρέθηκε Πού; Λοιπόν, ανοησίες!
 7. Jackson
  #8 Jackson Οι επισκέπτες 13 Αυγούστου 2019 15:50
  0
  Κατά τον έλεγχο του πυκνωτή με ένα πολύμετρο, πρέπει να υπολογίσετε τη διάρκεια της πλήρους φόρτισης. Για έναν πυκνωτή 30 mF, αυτή η φορά πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 δευτερόλεπτα. Διαφορετικά, ο φορέας θα υγειονομική ταφή.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων