DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Τώρα γίνεται μοντέρνα να διακοσμήσετε ένα σπίτι με προϊόντα που κατασκευάζονται ανεξάρτητα. Μοναδικά αντικείμενα, εσωτερικά αντικείμενα κατασκευασμένα σε vintage στυλ ή διακοσμημένα με τη βοήθεια φωτογραφιών, αποκόμματα από το στήθος της γιαγιάς θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δωμάτιο ασυνήθιστο. Το αντικείμενο είναι αφιερωμένο στη διακόσμηση ενός παλιού πλαστικού αμπαζούρα μιας επιτραπέζιας λάμπας χρησιμοποιώντας την τεχνική "decoupage».
Συχνά, πριν από τη διακόσμηση κάτι, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η επιφάνεια. Ας μιλήσουμε για το πώς να ενισχύσει και να ευθυγραμμίσει το πλαστικό αμπαζούρ για την επακόλουθη διακοσμητική διακόσμηση.

Αποκατάσταση αμπαζούρα decoupage


Μόλις έκανα ήδη την αποκατάσταση και αποσύνδεση του αμπαζούρ, τότε το προϊόν ήρθε σε μένα με πολύ μικρότερες ατέλειες από τώρα. Επιπλέον, το σκούρο χρώμα του επιλεγμένου κινήματος απέκρυψε όλες τις ανωμαλίες του φωτός. Αλλά ένα αμπαζούρ είναι ένα αντικείμενο που μεταδίδει το φως, εξ ορισμού.
Πρόσφατα, μια λάμπα γραφείου έπεσε στα χέρια μου. Η σακάκι της είχε σαφή σχέδια, λουλούδια στολίδια. Οι ιδιοκτήτες κατόρθωσαν να βαρεθούν με το σχέδιο και συν όλα είχαν ελαττώματα: γραμμές από ένα στυλό που σκαρφάλωσε ένα παιδί. Κατά την προσεκτικότερη επιθεώρηση, έγινε αντιληπτό ότι σε ορισμένα σημεία η πλαστική έκρηξη.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Για να αποσπάσω αυτό το αμπαζούρ, αποφάσισα να φτιάξω ελαφρά μοτίβα. Η επιλογή έπεσε στο λεπτό τουλίπες με φόντο ένα ξύλινο στολίδι, το πράσινο και η τρυφερότητα των λουλουδιών με κέρδισαν.
cfkatnrf

Στο χρώμα των γκρίζων αποχρώσεων της χαρτοπετσέτας εξέτασα τη δαντέλα από βαμβάκι (δαντέλα) για την επεξεργασία του κάτω μέρους του αμπαζού.
Θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο για την αποκατάσταση αυτού του εσωτερικού αντικειμένου.

Αφαίρεση της παλιάς επίστρωσης


Το πόδι του λαμπτήρα είναι λευκό έτσι ώστε να μην πάρει χρώμα, καλύπτουμε με εφημερίδες.
περιτυλίξτε

Πριν ξεκινήσετε οποιουδήποτε είδους διακόσμηση, θα πρέπει να καταλάβετε τι είδους αντικείμενο είναι και από τι είναι κατασκευασμένο. Είδα ότι το ίδιο το αμπαζούρ ήταν πλαστικό, σχεδόν διαφανές και στην κορυφή ήταν καλυμμένο με ύφασμα που κόπηκε σύμφωνα με το μοτίβο και ήταν σταθερά κολλημένο στην επιφάνεια.
Μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί το ύφασμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν οδήγησε σε τίποτα, μόνο σκόνη και βρωμιά παρέμεινε στο βαμβακερό μαλλί.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποδείχθηκε ότι τα σχέδια εκτυπώθηκαν σε ύφασμα, το ίδιο το πλαστικό δεν έχει σχέδιο.
Επίσης, εφαρμόζοντας χαρτοπετσέτες και κομμάτια παλιάς ταπετσαρίας, συνειδητοποίησα ότι τα λουλούδια λάμψουν καθ 'οιονδήποτε τρόπο.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Έγινε σαφές ότι το ύφασμα έπρεπε να αφαιρεθεί. Είτε ήταν μόνο λευκό ή κρέμα, θα μπορούσε κανείς να δοκιμάσει decoupage απευθείας πάνω από αυτό.
Έτσι, ξεφορτώνουμε το παλιό ύφασμα. Βρήκα τη ραφή και άρχισα απαλά να διαχωρίζω το ύφασμα από την επιφάνεια στην οποία είναι κολλημένη. Από καιρό σε καιρό, η κόλλα έχασε τις κολλητικές της ιδιότητες και το ύφασμα χωρίστηκε εύκολα, αλλά όχι παντού.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά: σε πολλά σημεία όπου υπήρχαν ρωγμές, ο αμπαζωτός κατάφερε να σκάσει.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Ήμουν έτοιμος να ολοκληρώσω τη δουλειά και να πάρω τα πράγματα εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στα σκουπίδια, αλλά το ενδιαφέρον για δημιουργικότητα εξουδετερώθηκε. Έτσι, οι ρωγμές έπρεπε να αποκατασταθούν.

Αποκατάσταση, εργασία με ρωγμές


Όπως και την προηγούμενη φορά, ξεκίνησα την αποκατάσταση από μέσα (κόλλησα μικρά μπαλώματα) και από μπροστά (κόλλησα λευκές χαρτοπετσέτες).
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Την τελευταία φορά χρησιμοποίησα λευκό χρώμα αντί για αστάρι: ο αμπαζωτός ήταν καλυμμένος με ομοιόμορφο χαρτί του ίδιου χρώματος. Άρχισα να ζωγραφίζω πλαστικό και τώρα.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Και εδώ είναι αυτό που πήρα όταν ενεργοποίησα τον λαμπτήρα:
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Όλες οι ανωμαλίες, οι ρωγμές, τα μπαλώματα ήταν ορατά στο φως. Γίνεται σαφές ότι η σερβιέτα δεν θα τους κρύψει.Ήταν απαραίτητο να κάνουμε κάτι. Μερικές μέρες αντανάκλασης με οδήγησαν στο γεγονός ότι το χρώμα πρέπει να ξεπλυθεί (είναι καλό ότι δεν ήταν αδιάβροχο).
Κάτω από ένα ρεύμα ζεστού νερού, πολύ προσεκτικά, σκούπισα όλο το χρώμα με ένα σφουγγάρι, χωρίς να αποκλείω μια ρωγμή. Τα έμπλαστρα ήταν όλα ξεπλυμένα. Και η εργασία ξεκίνησε και πάλι.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Για κάποιο χρονικό διάστημα επέλεξα το στόκο (αστάρι). Η επιλογή έγινε με τη συλλογή ακρυλικού ανθεκτικού στην υγρασία "στόκου" της εταιρείας συλλογής: ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι είναι ιδανικά κατάλληλος για διακοσμητικές επιστρώσεις και ποιο είναι το μοτίβο χαρτοπετσετών, αν όχι διακοσμητικό επίχρισμα;
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Συνέχισα τα πειράματα αποκατάστασης, τα οποία έγιναν με τη λάμπα ενεργοποιημένη, προκειμένου να εκτιμηθεί ο βαθμός διαφάνειας. Οι ρωγμές από το εσωτερικό και το μέτωπο (αν όχι κοίλες) καλύφθηκαν με αρκετά στρώματα κολλητικής ταινίας (κομμένα σε μικρά τετράγωνα και κολλημένα, προσπαθώντας να αποφύγουν φυσαλίδες).
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Το δεύτερο βήμα ήταν η πρώτη επίστρωση αστάρι στη λάμπα. Αρχικά, έκλεισα μεγάλες ρωγμές και άρχισα να εφαρμόζω τη σύνθεση σε ολόκληρη την επιφάνεια.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Και τότε το πρόβλημα: ακριβώς αυτό που καθορίζεται μόνο σε ορισμένα μέρη, σε ορισμένα σημεία έγινε παχύτερο, σε μερικούς - άφησε στο φως. Δεν απογοήτευσα, έκανα την πάστα και άφησα να στεγνώσει για μερικές ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα προσπάθησα να χαράξω την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Νο. 60 και διαπίστωσα ότι όλα τα χτυπήματα είναι πολύ εύκολο να εξομαλυνθούν.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση, εγώ (με την λυχνία ενεργοποιημένη!) Άρχισε να εφαρμόζει το αστάρι παχύτερο και πιο τολμηρό, με ευρείες κτυπήσεις, προσπαθώντας να σιγουρευτεί ότι το φως μεταδόθηκε ομοιόμορφα. Αφού στεγνώσει η επιφάνεια, μπορεί να γυαλιστεί και θα είναι έτοιμη για περαιτέρω εργασία.
Αφού στεγνώσει το κύριο μέρος, μπορείτε να προσθέσετε παστέλ σε εκείνους τους χώρους όπου είναι εμφανή σημεία, ρωγμές ή άλλα ελαττώματα. Αυτό είναι κατάλληλο για χαρτόνι, χρησιμοποιώντας το ως σπάτουλα. Αφήστε ξανά να στεγνώσει ή μπορείτε να το στεγνώσετε με στεγνωτήρα μαλλιών.
ξηρό

Εδώ είναι το αμπαζούρ μετά την εφαρμογή "στόκος" και λείανση της επιφάνειας:
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Τώρα είναι σαφές ότι το μοτίβο ιστών θα είναι σαφώς ορατό όταν η λάμπα είναι αναμμένη και σβηστή.

Χρωματισμός


Μετά την προετοιμασία, ζωγραφίζω μόνο το αμπαζούρ με γκρι χρώμα. Υπάρχει ένα ακόμη μικρό μυστικό: I tint (προσθέστε χρώμα) το χρώμα σε κανονική ακουαρέλα. Φυσικά, δεν το αναπαράγω με νερό, αλλά προσθέτω ένα κομμάτι ακουαρέλας στο χρώμα και ανακατεύω για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Το χρώμα θα πρέπει να δοκιμάζεται στη γωνία: είναι σκοτεινό; Εάν είναι σκοτεινό, προσθέστε λευκό χρώμα και ανακατέψτε ξανά.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Τώρα είναι πολύ απλό: ζωγραφίζω με μια μεγάλη βούρτσα, ευθυγραμμίζοντας το στρώμα χρώματος, αν σε κάποια σημεία υπάρχει υφή με τη μορφή μικρών γρατζουνιών, τότε αυτό δεν είναι τρομακτικό και ακόμη και ενδιαφέρον. Είναι ακόμα επιθυμητό να ζωγραφίζετε σε μία επιλεγμένη κατεύθυνση (είτε από πάνω προς τα κάτω είτε μέσα σε έναν κύκλο).
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αυτό είναι όλο, τώρα το αμπαζούρ είναι έτοιμο για διακόσμηση με οποιονδήποτε τρόπο! Μπορείτε να εκτελέσετε decoupage, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες, ή να βάψετε με ακρυλικά χρώματα, προκαλώντας το επιλεγμένο μοτίβο.

Νομίσματα προσφοράς: decoupage αμπαζούρ


Οι νοικοκυρές που αγαπούν και ξέρουν πώς να κάνουν όμορφα μικρά πράγματα και εσωτερικά αντικείμενα με τα δικά τους χέρια, θα ενδιαφέρονται να μάθουν για μια τέτοια μέθοδο διακόσμησης ως decoupage. Αυτό είναι το σχέδιο οποιασδήποτε επιφάνειας που χρησιμοποιεί χρωματικά μοτίβα από χαρτοπετσέτες τριών στρωμάτων. Πράγματι, υπάρχουν μερικές φορές φωτεινά, όμορφα σχέδια για την εξυπηρέτηση των πετσετών που κάποιος θα ήθελε να μεταφέρει, για παράδειγμα, σε ένα αμπαζούρ. Ένας τέτοιος επιτραπέζιος λαμπτήρας θα φαίνεται καλός τόσο στην κρεβατοκάμαρα όσο και στο σαλόνι, και τα μοτίβα αποσύνθεσης μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με το γενικό εσωτερικό του δωματίου.
Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, εξετάσαμε ήδη λεπτομερώς τα στάδια της προετοιμασίας της επιφάνειας για διακόσμηση. Ας συνοψίσουμε.
Το χρώμα δεν είναι κατάλληλο ως αστάρι και η αποκατάσταση με λευκές πετσέτες δεν είναι κατάλληλη, καθώς είναι ορατή μέσω πλαστικού. Κλείσαμε τις ρωγμές από μέσα με μια διαφανή κολλητική ταινία και στη συνέχεια τοποθετήσαμε στόκο πάνω στην επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια γυαλίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με γυαλόχαρτο Νο 60.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Το επόμενο βήμα θα είναι η λεπτομερής αντιμετώπιση των μικρών ρωγμών και παρατυπιών με αυτήν την επικόλληση.
Μετά το τρίψιμο, εφαρμόστε δύο στρώσεις χρώματος και το αμπαζούρ μετά το στέγνωμα θα είναι έτοιμο για διακόσμηση.

Παρασκευή σερβιετών και αποσύνθεση


Αφού στεγνώσει η επιφάνεια και είναι έτοιμη για διακόσμηση, πρέπει να επιλέξετε και να φτιάξετε χαρτοπετσέτες. Η ποιότητα της εικόνας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τελική εμφάνιση του έργου που έχει συνταχθεί.
Συστάσεις για την επιλογή των πετσετών:
τα στρώματα τριών στρωμάτων είναι καλύτερα από τα δύο στρώματα.
επιλέξτε κίνητρα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι θα πρέπει να κοπεί, δηλαδή χωρίς μικρές λεπτομέρειες.
τα φωτεινότερα τα χρώματα, τόσο καλύτερα, μην πάρετε πολύ φως και πολύ σκοτεινά χαρτοπετσέτες.
Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση της λυχνίας, διαχωρίστε το πολύχρωμο στρώμα από την χαρτοπετσέτα, σιδερώστε τις πτυχές από τη λάθος πλευρά με ένα σίδερο. Μετά από αυτό, κόψτε τα κίνητρα.

Προσοχή! Μπορείτε πρώτα να κόψετε τα κίνητρα, στη συνέχεια να διαχωρίσετε τα στρώματα και μόνο μετά να τα σιδερώσετε. Επιλέξτε μια βολική επιλογή.

Ως κόλλα, απλώστε την κόλλα ταπετσαρίας λίγο πιο λεπτή από ό, τι για την τοποθέτηση των τοίχων.
Σκεφτείτε τη σύνθεση: προσαρτήστε τις χαρτοπετσέτες στο αμπαζούρ, φανταστείτε το τελικό προϊόν. Εάν βρεθεί λύση και εμφανίζεται μια ιδέα, μπορείτε να προχωρήσετε σε decoupage.
Εφαρμόστε κόλλα με μια μεγάλη βούρτσα στο σημείο όπου θα υπάρχει το κίνητρο. Στη συνέχεια, επισυνάψτε το μοτίβο με την πολύχρωμη πλευρά προς τα επάνω, προσπαθώντας να το κολλήσετε στη μέση και, στη συνέχεια, να εξομαλύνετε τις άκρες. Εάν όλα γίνονται σωστά, η ίδια η χαρτοπετσέτα θα πάει στο κρεβάτι ομοιόμορφα, θα χρειαστεί να την βοηθήσετε λίγο. Αυτό το χαρτί είναι πολύ λεπτό και πρέπει να το χειριστείτε με ευκολία. Μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για σφάλμα.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Σταδιακά καλύψτε με μοτίβα ολόκληρη την επιφάνεια ή μέρος της, σύμφωνα με την ιδέα σας. Ανάλογα με το κίνητρο, ο αριθμός πρέπει να συνδυαστεί εν όλω ή εν μέρει. Ορισμένα μοτίβα δεν απαιτούν αντιστοίχιση.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Σε αυτό το παράδειγμα, άρχισα να γεμίζω την επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω: πρώτα - ένα γκρίζο φόντο με μοτίβα δέντρων, κάτω - λουλούδια και ακόμη χαμηλότερα - και λουλουδιακά μοτίβα. Αποδεικνύεται κάτι σαν ένα λουλούδι με κρίνους.
Το προκύπτον πρότυπο μπορεί πραγματικά να παρατηρηθεί μόνο μετά το στέγνωμα. Ταυτόχρονα, είναι δυνατόν και ακόμη και απαραίτητο να το στεγνώσετε με στεγνωτήρα μαλλιών, καθώς ταυτόχρονα μπορείτε ακόμα να εξαλείψετε μικρές παρατυπίες και άλλα ελαττώματα. Ενεργοποιήστε τη λάμπα και δείτε τι συμβαίνει.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Τελικές πινελιές


Διακοσμήστε (κόψτε) το επάνω μέρος της λάμπας.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Κοιτάξτε την εικόνα που προκύπτει: ίσως απαιτεί κάποιο στοιχείο που πρέπει να σχεδιαστεί. Σε αυτή την περίπτωση, σημείωσα με ένα απλό μολύβι τα λουλούδια που έπεσαν σε ένα ελαφρύ φόντο.
Ένα στρώμα διαφανούς κόλλας ταπετσαρίας θα χρησιμεύσει ως βερνίκι. Στεγνώνει σε μερικές ώρες.
Για να χειριστώ το κάτω μέρος της λάμπας, πήρα μια γκρι ταινία που ταιριάζει με το στυλ. Το διορθώσω σε μερικές σταγόνες κόλλας από ένα όπλο κόλλας.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Ως τελική χορδή έβαλα υφαντά λουλούδια στη διασταύρωση.
Έτσι, μπορείτε τώρα να αφαιρέσετε την προστατευτική επίστρωση από το πόδι της λάμπας, να την σκουπίσετε με μια φανέλα και να πάρετε την τελική φωτογραφία.
Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

Αποκατάσταση και αποσύνδεση αμπαζούρ

App


Κατάλογος των απαραίτητων υλικών για την εργασία αυτή:
1. Λάμπα.
2. Αστάρωμα ή στόκος που δηλώνει: "κάτω από το διακοσμητικό επίχρισμα".
3. Γυαλιστερό χαρτί.
4. Βούρτσες.
5. Χρώματα ακουαρέλας.
6. Αδιάβροχο λευκό χρώμα.
7. Χαρτοπετσέτες με κατάλληλα μοτίβα.
8. Η πλεξούδα.
9. Ψαλίδι.
10. Πυροβόλο όπλο.
11. Κολλητική ταινία.
Σχόλια (2)
 1. Μίρα
  #1 Μίρα Οι επισκέπτες 10 Αυγούστου 2017 12:58
  0
  Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο, αποκατέστησε όλα όσα ήταν δυνατά και τώρα όλα φαίνονται πολύ τακτοποιημένα και τακτοποιημένα.
 2. Βασιλίνα
  #2 Βασιλίνα Οι επισκέπτες 10 Δεκεμβρίου 2018 09:49
  0
  Καλή αποκατάσταση. Αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι το αμπαζούρ αποδείχθηκε αδιαφανές ((

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων