DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Έχετε δει πιθανώς πολλές φορές ότι οι ενήλικες παίζουν με παιδιά, απεικονίζοντας ένα φίδι στο χέρι τους. Για τέτοιους αγώνες, προτείνω να ράβω ένα παιχνίδι φίδι.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:
- μη παχύ χαρτόνι.
- μολύβι, χάρακας, πυξίδα,
- ψαλίδι ·
- πυκνό ύφασμα διαφορετικών χρωμάτων.
- μια βελόνα, το νήμα στο χρώμα του υφάσματος (για εκείνους που είναι "φίλοι" με το ραπτομηχανή λίγο πιο εύκολο)?
- κόλλα, εφημερίδα, χαρτί υγείας, βούρτσα.
Πρώτα πρέπει να συλλέξετε τη βάση του κεφαλιού του φιδιού. Η κεφαλή αποτελείται από άνω και κάτω στοιχεία. Είναι πολύ παρόμοια, διαφέρουν σε μέγεθος και έχουν λίγο σχήμα. Επομένως, εξετάζουμε λεπτομερώς την κατασκευή μόνο του άνω στοιχείου. Αποτελείται από δύο μέρη - την πλάκα από το στόμα και το ίδιο το κεφάλι.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Η πλάκα στόματος είναι κομμένη από χαρτόνι και είναι η ίδια για τα άνω και κάτω στοιχεία της κεφαλής. Όταν κόβετε δύο πλάκες στόματος, συνδέστε τις με την επίπεδη πλευρά και τις περιστρέψτε σε χαρτί.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Αυτό θα οδηγήσει σε ένα διπλό πρότυπο, το οποίο εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε. Το χαρτόνι πρέπει να είναι μη παχύ - αρκετά μαλακό για να λυγίζει και αρκετά ισχυρό ώστε να μην χάνεται το σχήμα όταν κολλάει. Το άνω μέρος - το πραγματικό κεφάλι - κόβεται σύμφωνα με το σχέδιο.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Οι τομές στο μπροστινό τμήμα είναι κολλημένες (ή ραμμένες) για να αποκτήσουν ένα κυρτό σχήμα. Στη συνέχεια, το άνω μέρος είναι λυγισμένο και κολλημένο στην πλάκα στόματος. Για την ταχύτητα της διαδικασίας, μπορείτε να ράψετε με μεγάλα βελονιά, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να διορθώσετε πιθανά σφάλματα. Τώρα, για δύναμη, κολλάμε την προκύπτουσα φόρμα με μια εφημερίδα στην τεχνολογία χαρτί μασούλα. Σε δυσάρεστες θέσεις - σε μια στροφή, σε μέρη περικοπών - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χαρτί υγείας αντί για εφημερίδα. Καλύπτει καλύτερα τις προσκρούσεις. Κόβουμε το χαρτί σε τετράγωνα μεγέθους περίπου 1,5 x 1,5 cm, λιπαίνουμε τη θέση κόλλας με μια κόλλα με μια βούρτσα, χρησιμοποιούμε μια βούρτσα με κόλλα για να αγγίξουμε ένα κομμάτι χαρτί, να την μεταφέρουμε στην προετοιμασμένη περιοχή, να την εξομαλύνουμε με μια βούρτσα. Εφαρμόστε 2 έως 3 στρώματα χαρτιού-χαρτιού. Για να αφαιρέσετε τη γωνιότητα στους χώρους των τεμαχίων, βυθίζουμε τις προβληματικές περιοχές με νερό με μια βούρτσα και στις δύο πλευρές, μετά από λίγα λεπτά η μορφή θα μαλακώσει ελαφρά και θα δώσει την επιθυμητή ομαλότητα με τα δάχτυλά σας. Κολλήστε άλλα 4 έως 5 στρώματα. Αποδεικνύεται μια αρκετά ισχυρή μορφή του άνω μέρους του κεφαλιού. Με τον ίδιο τρόπο, ετοιμάστε το κάτω στοιχείο.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Οι διαστάσεις υποδεικνύονται με τέτοιο τρόπο ώστε τέσσερα δάχτυλα του χεριού ενός ενήλικα να τοποθετούνται στο πάνω μέρος και ο αντίχειρας να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Συνδυάζουμε τα άνω και κάτω στοιχεία, διασφαλίζουμε ότι δεν υπάρχει λοξή κατεύθυνση, ράβουμε από την ισοβαρή πλευρά. Με ένα κομμάτι από πυκνό ύφασμα (για παράδειγμα, από τζιν) κόβουμε τα εξαρτήματα έτσι ώστε το ύφασμα να καλύπτει ολόκληρη την ομοιόμορφη περιοχή.

Φίδι φιδιού παιχνιδιών


Αφού στεγνώσει η κόλλα, κόβουμε τα νήματα από το στόμα.
Το ύφασμα για το σώμα του φιδιού πρέπει να είναι πυκνό, όχι πολύ παχύ, αν εκτείνεται λίγο (όχι πλεκτά) - ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Ο χρωματισμός μπορεί να είναι διαφορετικός, με μοτίβο ή χωρίς σχέδιο. Στο πάνω μέρος (πίσω) και κάτω (κοιλιά) επιλέγουμε διαφορετικά χρώματα. Για τα μάτια, συμπαγές χρώμα, μαύρο για τους μαθητές. Κόψτε το πάνω μέρος - το πίσω μέρος.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Από τη σκοτεινή ύλη, κόβουμε το σχέδιο και το ράβουμε (κατά προτίμηση σε μια γραφομηχανή).
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Κάνουμε τα μάτια.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Από το μαύρο ύφασμα δημιουργούμε μια ταινία πλάτους 1 cm και το ράφουμε κάθετα στη μέση του ματιού. Για να κάνετε το μάτι κατακόρυφα, ράψτε το πίσω μέρος του ματιού και εισάγετε ένα ένθετο από χαρτόνι που κόβεται σύμφωνα με το σχέδιο.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Τα μάτια είναι συμμετρικά. Ράψτε το σημάδι στο πίσω μέρος.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Δεν ράψτε εντελώς, αφήστε ένα κενό αρκετών βελονιών. Μέσω αυτού του κενού, γεμίστε το μάτι με βαμβάκι. Ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι βαμβακιού και το πιέζουμε με τσιμπιδάκια μέσα. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσετε. Γεμίζοντας το μάτι με το βαμβάκι, τρώμε το κενό.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Κόψτε την κοιλιά.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Βγάζουμε την πλάτη και την κοιλιά από το εσωτερικό, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για το κεφάλι.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Εισάγουμε την κεφαλή στο προκύπτον δέρμα και το στερεώνουμε με μερικές βελονιές στο κολλημένο πυκνό ύφασμα (denim) στις γωνίες του στόματος.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Το δέρμα πρέπει να σφίγγει σφιχτά το κεφάλι σας. Σφίξτε την άνω σιαγόνα με ιστό από την πλάτη. Το ύφασμα και στις δύο πλευρές της σιαγόνας τραβιέται μαζί με σπειρώματα, οι προκύπτουσες πτυχές κόβονται για να επιτευχθεί η ομαλότερη δυνατή επιφάνεια. Σφίξτε τη κάτω σιαγόνα.
Φίδι φιδιού παιχνιδιών

Σύμφωνα με το διπλό πρότυπο της στοματικής πλάκας, το οποίο κάναμε εκ των προτέρων, κόβουμε την στοματική επικάλυψη από πυκνό ιστό ή από δερμαντίνη (δεν συσσωρεύεται γύρω από τις άκρες). Προσπαθήστε, αν είναι απαραίτητο, να διορθώσετε. Ράψτε την στοματική επίστρωση γύρω από την άκρη του στόματος. Το πίσω μέρος του μανικιού - τα δέρματα των φιδιών είναι στριμωγμένα. Βάλτε το χέρι και "μιλήστε" με τα παιδιά.
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων