Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Επιδιορθώστε τα ακουστικά μόνοι σας
Αργά ή αργότερα, ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση: τα πρόσφατα αγορασμένα κανονικά ακουστικά για ένα τηλέφωνο ή έναν MP 3 παίκτη ξετυλίγονται ξανά και υπάρχουν περισσότερα από ένα ζευγάρι τέτοιων προϊόντων στο συρτάρι γραφείου ... Κατά κανόνα τα ηχεία σε μια περίπτωση των ακουστικών αποτυγχάνουν, - Το καλώδιο είναι κτυπημένο κοντά στον συνδετήρα και, συνεπώς, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα, αλλά λειτουργεί, από διάφορες ελαττωματικές συσκευές. Η διαδικασία αυτή θα αντικατοπτρίζεται στο προτεινόμενο άρθρο.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Πριν μας υπάρχουν τρία αντίγραφα των ακουστικών. Το πρώτο αντίγραφο είναι πλήρως λειτουργικό και δεν ήταν σε λειτουργία, αλλά δεν είναι εξοπλισμένο με υποδοχή τύπου TRS (ή, όπως λένε, μίνι βύσμα) και είναι ένα εξάρτημα ακουστικών με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Τα ακουστικά που βρίσκονται στη μέση έχουν σπασμένο καλώδιο στην είσοδο του συνδέσμου, στο τελευταίο υπάρχει πρόβλημα με τα ηχεία, αλλά το καλώδιο λειτουργεί και τα καινούρια ακουστικά θα συναρμολογηθούν με βάση αυτό το καλώδιο.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Με τη βοήθεια ενός λεπτού και αρκετά κοφτερού μαχαίρι, ανοίγουμε τις περιπτώσεις των τηλεφώνων κεφαλής. Επειδή στην περιγραφείσα περίπτωση, εκτός από τα ελαττωματικά ηχεία, δεν υπάρχει κάλυμμα για μία από τις θήκες για ακουστικά, οι ίδιες οι θήκες θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Κόβουμε τα ελαττωματικά ηχεία και αφαιρούμε τη μόνωση από τα καλώδια, αφήνοντας τα γυμνά άκρα περίπου ένα εκατοστό μακριά. Καθαρίζουμε και φλέβουμε τα καλώδια των συρμάτων (το μήκος του κονσερβοποιημένου τμήματος μπορεί να είναι εντός 2-3 mm). Χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή, επαληθεύουμε και πάλι ότι το καλώδιο λειτουργεί και ανακαλύψτε ποιο σύρμα θα συγκολλήσει το αριστερό ηχείο και σε ποιον δεξιό ηχείο (εάν υπάρχει αντίστοιχη σήμανση στις θήκες ακουστικών). Το σύνηθες (μαζικό) σύρμα και των δύο καναλιών συνδέεται με μια κυλινδρική επαφή που βρίσκεται ακριβώς στη βάση του σώματος του συνδετήρα, το "+" του δεξιού καναλιού με τη μεσαία επαφή και το "+" του αριστερού καναλιού με την ακραία επαφή.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Όταν επιλέγετε ηχεία από πολλά ακουστικά, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αντίσταση των πηνίων τους θα πρέπει να είναι η ίδια, αλλιώς θα είστε άβολα λόγω της διαφορετικής έντασης των καναλιών και των διαφορών στα χαρακτηριστικά συχνότητας. Αυτή η παράμετρος μπορεί να κυμαίνεται από δώδεκα και μισή έως 50-60 Ohms - η αντίσταση των ηχείων που φαίνονται στη φωτογραφία, για παράδειγμα, είναι 41 Ohms.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Βάζουμε τα καλώδια της θήκης των ηχείων. Για να αποφύγετε τη θραύση του καλωδίου όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά, στερεώνουμε τα καλώδια στις θήκες με κόμπους.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Συνδέστε τα καλώδια στα ηχεία. Η πολικότητα της καλωδιακής σύνδεσης δεν έχει μεγάλη σημασία, αλλά η φάση πρέπει να τηρείται απαραιτήτως, δηλ. τα καλώδια μάζας και σήματος και στα δύο ηχεία θα πρέπει να συγκολληθούν εξίσου. Η μη συμμόρφωση με αυτή την προϋπόθεση θα οδηγήσει στο γεγονός ότι ένα ηχείο θα "κτυπήσει" προς τα εμπρός και το δεύτερο - προς τα πίσω, αυτό δεν θα επηρεάσει την ποιότητα του ήχου με τον καλύτερο τρόπο.

Επισκευάζουμε τα ακουστικά


Κλείνουμε τις περιπτώσεις των ακουστικών και ελέγξουμε την ποιότητα της εργασίας τους.
Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που η αγορά νέων ακουστικών είναι αναπόφευκτη, αλλά μερικές φορές μια τέτοια επισκευή δικαιολογεί τον εαυτό της - για παράδειγμα, σας αρέσουν πολύ οι περιπτώσεις σπασμένων ακουστικών ή ο εξαιρετικός ήχος (σε σύγκριση με άλλους) ...
Σχόλια (2)
 1. Επισκέπτης Michael
  #1 Επισκέπτης Michael Οι επισκέπτες 11 Μαρτίου 2018 12:30
  0
  Παρακαλούμε, αν γνωρίζετε, να δώσετε μια λεπτομερή καλωδίωση των μίνι-συνδέσεων για το τηλέφωνο Samsung. έχει μια διαφορά από άλλα τηλέφωνα (κλειδώνει ένα από τα ηχεία, αλλά όταν πατάτε το κουμπί κλήσης στο ακουστικό (μικρόφωνο), ο ήχος παίζει τέλεια).
  1. Επισκέπτης Michael
   #2 Επισκέπτης Michael Οι επισκέπτες 30 Νοεμβρίου 2018 9:06 μ.μ.
   1
   Το μικρόφωνο και το έδαφος του Samsug ανταλλάσσονται.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων