Κάνε τον εαυτό σου
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Η κατασκευή ενός πραγματικού γυαλιού από γυαλί, όπως αυτά που βλέπουμε στους καθεδρικούς ναούς ή στα παράθυρα των αρχαίων κτιρίων, είναι ένα επίπονο έργο και δεν είναι όλοι έτοιμοι να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ένα στούντιο εξοπλισμένο με όλα όσα είναι απαραίτητα για αυτό το είδος δραστηριότητας. Πρόσφατα, ένα απλό-γεμάτο βιτρώ παράθυρο κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα, δεν είναι χειρότερα σε θέση να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα ενός συμβατικού βιτρό παράθυρο: να μετατρέψει τα συνηθισμένα γυαλί σε ένα στοιχείο διακόσμησης, μια εικόνα που επιτρέπει το φως μέσω.

Προετοιμασία για εργασία
Πρέπει να ξεκινήσετε το παράθυρο βιτρώ ξεκινώντας από την εικόνα (ή τη φαντασία), δηλαδή το πρώτο πράγμα που αποφασίζετε για την εικόνα είναι να βρείτε στο Internet, να σχεδιάσετε ή να αντιγράψετε ένα βιβλίο. Μπορεί ακόμη και να είναι μια φωτογραφία που έχετε μετατρέψει σε μια εικόνα περιγράμματος.
Στη συνέχεια, πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα έργων τέχνης για βαφές χρώματος γυαλιού. Είναι με βάση το νερό και το αλκοόλ, γεγονός που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το τελικό προϊόν θα ανταποκριθεί στον υγρό καθαρισμό. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι χρειαζόμαστε δύο τύπους χρωμάτων: παχύ περίγραμμα και υγρό, διαφανές για να γεμίζει και να προσομοιώνει την επίδραση του γυαλιού. Το περίγραμμα είναι τυπικά μαύρο, αλλά υπάρχουν και ασημένια, χρυσά ... Σε αυτό το έργο θα χρησιμοποιήσουμε μαύρο χρώμα. Προσδιορίζουμε τα χρώματα εκ των προτέρων, για παράδειγμα, τα ζωγραφίζω στην εικόνα μου. Τι χρώματα χρησιμοποίησα, θα δείτε στις παρακάτω εικόνες στα δεξιά.
Μπορείτε να σας προσφέρονται χρώματα σε ένα σωλήνα που απλώς πιέζονται έξω, ή σε ένα βάζο για εφαρμογή με μια βούρτσα. Κατά τη γνώμη μου, όσοι στο σωλήνα είναι, για αρχάριους, πιο βολικό.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η πραγματική επιφάνεια εργασίας - γυαλί συγκεκριμένου σχήματος και μεγέθους (κομμένο στη μορφή εικόνας). Ο ευκολότερος τρόπος να αρχίσετε να δουλεύετε με το γυαλί είναι μικρός και επίπεδος. Πριν από την εφαρμογή του χρώματος, πλύνετε καλά την επιφάνεια με σαπούνι και νερό και σκουπίστε την ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες και το χρώμα είναι καλύτερο.

Εκτέλεση εργασιών
1. Η επιλεγμένη εικόνα πρέπει να είναι σε αδιαφανές χαρτί και το περίγραμμα πρέπει να είναι ορατό, μπορείτε να περιστρέψετε προαιρετικά το στυλό τζελ.

παράθυρο από βιτρό

παράθυρο από βιτρό


Βάζουμε το γυαλί στην κορυφή της εικόνας και το διορθώνουμε ή προσπαθούμε να ακολουθήσουμε την πορεία της εργασίας έτσι ώστε να μην κινηθεί. Μεταφέρουμε το περίγραμμα της εικόνας στο γυαλί, προσπαθώντας να κάνουμε τις γραμμές ομοιόμορφες σε πάχος. Εάν κάνατε κάποιο λάθος κάπου, δεν είναι τρομακτικό, γιατί μπορείτε πάντα να διαγράψετε το χρώμα από το γυαλί. Γι 'αυτό χρησιμοποιώ έναν αγώνα, ένα κατσαβίδι ή ένα λεπτό ραβδί, το τέλος του οποίου τυλίγω με μια χαρτοπετσέτα, και διαγράφω τα ανεπιτυχή κτυπήματα με αυτό.

παράθυρο από βιτρό


2. Όταν το κύκλωμα είναι έτοιμο, αφήστε το να στεγνώσει για 2-4 ώρες.

παράθυρο από βιτρό


3. Τώρα μπορείτε να γεμίσετε το διάστημα μεταξύ των γραμμών περίγραμμα με υγρό χρώμα. Είναι καλύτερο να αρχίσετε να το κάνετε αυτό από πάνω, έτσι ώστε να μην πιέζετε τυχαία αυτό που έχετε ήδη τραβήξει. Και σε αυτό το στάδιο δεν έχει σημασία αν το χρώμα γίνεται σε λάθος μέρος . Δεδομένου ότι το περίγραμμα έχει ήδη στεγνώσει, μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια με μια χαρτοπετσέτα εκείνα τα σημεία όπου η βαφή είναι χαραγμένη ή έχετε μπερδέψει το χρώμα.

παράθυρο από βιτρό


4. Ένα πλήρως γεμάτο παράθυρο από βιτρό πρέπει να στεγνώσει για περίπου μια άλλη μέρα σε οριζόντια θέση. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ανοίξουν επιπλέον την κορυφή με βερνίκι. Εάν θέλετε επίσης να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει από τον σύμβουλο στο κατάστημα ποιο βερνίκι είναι κατάλληλο για αυτό το είδος χρώματος.
Λοιπόν, ο φάρος μου είναι έτοιμος και φαντάζει στον τοίχο μου.Καλή τύχη στις δημιουργικές σας προσπάθειες!
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων