DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.

Η ακόλουθη πρακτική δείχνει ότι το ψέμα και η απόρριψη της ενοχής από εγκληματίες συνδέονται με διάφορα φυσιολογικά φαινόμενα. Πριν από αυτό, αυτό είναι μια αύξηση της πίεσης του αίματος, μια αλλαγή στην υγρασία του δέρματος, καθώς και η ανεπαρκής κατάποση του σάλιου, καθώς και μικρή υποδόρια. Αυτά τα φαινόμενα χρησιμοποιήθηκαν από φυσιολόγους και ψυχολόγους για την ανάπτυξη ενός πολυγραφικού ή ενός "ανιχνευτή ψεύδους". Οι πρώτες εμπειρίες προς αυτήν την κατεύθυνση ξεκίνησαν τη δεκαετία του 90 του περασμένου αιώνα, οι σύγχρονες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις επιτρέπουν μια σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων σε 85 και περισσότερο.

"Detektop βρίσκεται" coctoit της komplekta chyvctvitelnyx izmepitelnyx ppibopov, podklyuchennyx να cledyyuschim datchikam: bpaclety elactichnomy, zakpeplyaemomy vyshe loktya, dayuschemy nA podvizhnoi lente Rec Αλλαγή Η pylca και davleniya, cictemy, pazmeschaemoi nA ypovne gpydi για pepedachi και καταγραφή pitma dyxaniya και elektponnogo yctpoictva για ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ, τα οποία έχουν την εμφάνιση βραχιόλια, είναι στερεωμένα στα χέρια μιας εικόνας του προσώπου. Η ταχύτητα κίνησης της ταινίας χαρτιού κατά την εγγραφή είναι 160 mm ανά λεπτό.

Η μελέτη βασίζεται σε μια σειρά ερωτήσεων, στις οποίες πρέπει να δοθεί ένας τύπος "ναι" - "όχι" (αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα + ή -). Πρώτον, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε τα θέματα ανοικτά για να διαχωρίσετε το κανονικό τμήμα "αθώων", για να αποφύγετε τυχόν διαταραχές. Αυτό φαίνεται στο σχήμα. 1.


Ο εξορθολογιστικός έλεγχος των αντιδράσεων αυτού του προσώπου είναι μια εμπειρία με τις κάρτες παιχνιδιού. Δείχνουν 10 διαφορετικές κάρτες και προσφέρουν να θυμούνται ένα από αυτά, και στη συνέχεια, με τη μεταφορά τους, αποσυνδέουν το άλλο από το άλλο. Ζητώντας κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει ανά πάσα στιγμή για να πει "όχι", δηλαδή. Μια φορά που βρίσκεται. Αυτό εξασφαλίζεται από την εγγραφή και είναι κατάλληλο για τη σωστή αποκρυπτογράφηση περαιτέρω εγγραφών. Έτσι βασικά το έργο ενός ανιχνευτή ψεύδους μοιάζει, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις καθιστά δυνατή τη διάκριση των κύριων ενοχών, των στρατιωτών και εκείνων που ήξεραν για το πρόβλημα. Ωστόσο, μόνο ένα από τα αποτελέσματα της αποκρυπτογράφησης του καταγεγραμμένου ανιχνευτή ψεύδους δεν μπορεί να αποδειχθεί ένοχος κατηγορίας για εγκληματικότητα. Όχι λιγότερο από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, 19 μεγάλα πειρατικά όργανα (συμπεριλαμβανομένου του apmiya, της αστυνομίας και του FBR), τα οποία είναι επίσης το 1964, χρησιμοποιούνται από ανιχνευτές ψεύδους. Έχουμε 512 παρόμοιες συσκευές. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με τη βοήθεια ανιχνευτών ψεύδους, ερευνάται μέχρι 20.000 άτομα. Πολλές από αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικές εταιρείες, για παράδειγμα, σε μια τράπεζα. Η ακεραιότητα της τράπεζας έχει ελεγχθεί τακτικά με τη βοήθεια ανιχνευτών ψεύδους. Η εταιρεία που κατασκευάζει τους ανιχνευτές ψεύδους δεν θα επιτρέψει σε έναν υπάλληλο πλήρους απασχόλησης εξυπηρέτησης πελατών, ο οποίος θα υποστηρίξει τους ανιχνευτές. Περιλαμβάνει την ψυχολογία, το δίκαιο και άλλα θέματα.

Ο απλοποιημένος ανιχνευτής ψεύδους (σχήμα 2) έχει έναν τόσο υψηλό βαθμό ευαισθησίας που, κατά περίπτωση, πρέπει να θεωρείται ελαφρώς. Εδώ είναι μερικές ενδείξεις του δείγματος (σε μικροδιαστάσεις) ως απάντηση σε εκφράσεις, διεγείροντας τα συναισθήματα και αδιάφορα: ολόκληρο - 73, αγάπη - 59, αγάπη - 58? καρότο - 18, λουλούδι - 16, μολύβι - 15. Χαρακτηριστικά: Α - στα ηλεκτρόδια, Β - στη συσκευή εγγραφής κ.λπ.


Δύο ηλεκτρόδια (σχήμα 3), τα οποία έχουν τη μορφή ενός κλειστού βρόχου από ένα μη μονωμένο σύρμα, είναι στερεωμένα στο πυκί ή στον καρπό. Στην πρώτη περίπτωση, εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να έχει και μια θέση, που προκαλείται από τις κινήσεις του πινέλου. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε τα ηλεκτρόδια πρέπει να στερεωθούν στον καρπό. Εάν η ακεραιότητα είναι κακή, οι πιθανότητες μεταξύ κάθε δύο ή τριών βρόχων είναι παράλληλες. Οι μεντεσέδες συνδέονται στις ταινίες από καουτσούκ ή λάστιχο ή απλά στο λουρί. Τα ηλεκτρόδια μπορούν να ασφαλιστούν και στα πόδια.


Η συντήρηση του δέρματος, η οποία κάτω από κοινές συνθήκες μπορεί να είναι 3 ... 100 kOhm, επηρεάζεται από την αλλαγή της διέγερσης κατά 5%. Η συσκευή θα δώσει πληροφορίες σχετικά με αυτό μέσω 1.7 ... 2.4 μετά την έκθεση στο φως, ήχο ή πόνο σήμα.


Η ευαισθησία της συσκευής (σχήμα 2) ρυθμίζεται από μια μεταβλητή αντίσταση R1. Στους σφιγκτήρες εξόδου, εκτός από το γαλβανόμετρο, είναι δυνατή η σύνδεση του μαγνητοσκόπτη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν προαιρετικό ενισχυτή ισχύος με ένα ρελέ ή έναν προαιρετικό μηχανισμό ή να συνδέσετε όλες τις συσκευές στην είσοδο του ραδιοσυστήματος. Οι αντιστάτες R είναι για την προστασία των μετασχηματιστών μόνο από το κλείσιμο και βραχυκύκλωμα ενώ το σύστημα είναι ενεργοποιημένο ή ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της τροφοδοσίας.

Το δείγμα μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλες εφαρμογές, παραδείγματος χάριν, στην περίπτωση μελετών της διαδικασίας με έναν αισθητήρα ωμής σε μικρή απόσταση.

Στο τέλος της δοκιμής, είναι δυνατόν να διεξαχθούν διασκεδαστικά πειράματα (μέτρηση θερμοκρασίας, ευαισθησίας, αγάπης).Στα χέρια του συνεργάτη και των συνεργατών, ενισχύουν τα ελατηριωτά μεταλλικά κλιπ. Ταυτόχρονα, ο στόχος απορρίπτεται από τον σκοπευτή, η επαφή με το άλλο αποτέλεσμα της δοκιμής είναι διαφορετική.

Πριν πειραματιστείτε με τη συσκευή ως ανιχνευτή ψεύδους, πρέπει να πραγματοποιήσετε μηδενική ρύθμιση. Το κλιπ πρέπει να διορθωθεί για αυτό. Είναι επιθυμητό να έχετε τη συσκευή με οθόνες διπλής όψης.

Ανιχνευτής ψεύδους. 2

Αυτή η πολυλειτουργική συσκευή (εικόνα 1) βασίζεται σε ενισχυτή συχνότητας υπέρυθρου με εύρος ζώνης 0,1 ... 2 Hz και κέρδος τάσης 400 ... 1200. Ανάλογα με τον τύπο του αισθητήρα και της συσκευής εξόδου, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς κατά την καταχώρηση διαδικασιών εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση του ως λεγόμενου "ανιχνευτή ψεύδους".


Όπως γνωρίζετε, η ψυχική δραστηριότητα σχετίζεται στενά με διάφορες φυσιολογικές διεργασίες. Με τον ενθουσιασμό στους ανθρώπους, το εύρος και η συχνότητα του καρδιακού παλμού και η αναπνοή, η αρτηριακή πίεση, η σιελόρροια και ούτω καθεξής αλλαγές. Η ανθεκτικότητα του δέρματος αλλάζει ιδιαίτερα αισθητά - μετά από 1 ... 2 δευτ. Μετά από μια συναρπαστική ερώτηση, μνήμη, πόνο, φως, έκθεση στο ήχο, αλλαγές στην αντίσταση του δέρματος κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες. Η συσκευή καταγράφει αξιόπιστα αυτή την αλλαγή στην αντίσταση ακόμη και όταν χρησιμοποιεί τους απλούστερους αισθητήρες (δύο πλάκες επαφής που φοριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού). Ένα χαρακτηριστικό της συσκευής είναι μια αδύναμη απάντηση στις παρεμβολές που προκαλούνται από την κίνηση των δαχτύλων.


Αφού έχετε τοποθετήσει τους αισθητήρες στις άκρες οποιωνδήποτε δύο δακτύλων του ενός χεριού και έχετε ενεργοποιήσει τη συσκευή, πρέπει να περιμένετε 5 ... 10 s μέχρι να τελειώσει η διαδικασία μετάβασης και να σβήσουν και τα δύο LED. Το θέμα πρέπει να καθίσει άνετα με το χέρι του στηρίζεται και χαλαρή. Για την επιτυχία είναι πολύ σημαντικό το χέρι με τους αισθητήρες να είναι ζεστό.
Μετά από κάθε ερώτηση που ζητήθηκε για το θέμα, θα πρέπει να σταματήσετε για 2 ... 3 s έως ότου η ένδειξη σβήσει τελείως. Εάν η ένδειξη αναβοσβήνει από οποιεσδήποτε ερωτήσεις, θα πρέπει να μειώσετε την ευαισθησία με τον ρυθμιστή ή απλά να ηρεμήσετε λίγο. Ως προπόνηση, μπορείτε να προσκαλέσετε το θέμα να θυμάται μία από τις διάφορες κάρτες παιχνιδιού και, στη συνέχεια, ανακατεύοντας, να τους δείξει ένα κάθε φορά, ερωτώντας αν αυτή η κάρτα προορίζεται. Το υποκείμενο της δοκιμής πρέπει να απαντήσει σε καμία περίπτωση σε όλες τις περιπτώσεις. Σε μια περίπτωση, η συσκευή πρέπει να διορθώσει το ψευδές.
Μια άλλη επιλογή είναι ότι λέγονται αργά διάφορες λέξεις, τα ονόματα των γνωστών και τα συναφή, και το θέμα αντιδρά σιωπηρά σε μερικές λέξεις πιο έντονα, το οποίο καταγράφεται επίσης. Έτσι είναι δυνατόν να βρεθούν οι εθισμοί και οι αντιπαθείς του θέματος.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η αξιοπιστία της ανίχνευσης δεν είναι εκατό τοις εκατό, τα αρχικά θέματα είναι πολύ ανήσυχοι και οι έμπειροι μπορούν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και να διαστρεβλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη στιγμή από τη βούληση. Η αξιοπιστία της ανίχνευσης ψεύδους είναι υψηλότερη αν το θέμα δεν βλέπει την ένδειξη.


Η συσκευή συναρμολογείται σε πλακέ τυπωμένου κυκλώματος μίας όψης (Εικ. 3). Ως εκ τούτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πιάτο σαπουνιού. Τρόφιμα - από το "Crown" ή το "Corundum". Πυκνωτές C1, C5, C6 - οποιοδήποτε κεραμικό, το υπόλοιπο - τύπος K50-6. Αντίσταση R τύπου SPZ-1B ή, με κάποια αλλαγή στον πίνακα, οποιοδήποτε μικρό. Τρανζίστορ VT1 - οποιοδήποτε p-p-p (KTZ15, KTZ12, MP37) και VT2 - οποιοδήποτε p-n-p (KT361, KT209, MP42). LEDs HL1, HL2 - τύπου AL307, AL102, κ.λπ. Η συσκευή που συναρμολογείται από εξαρτήματα που δεν μπορούν να επισκευαστούν δεν χρειάζεται ρύθμιση.


Σχόλια (3)
 1. Leonid
  #1 Leonid Οι επισκέπτες 9 Ιουνίου 2013 17:33
  1
  Ποιο τσιπ;
 2. Dasha
  #2 Dasha Οι επισκέπτες 5 Σεπτεμβρίου 2014 10:10
  0
  : προσφυγή: κάπως περίπλοκη ...
 3. Στέπαν
  #3 Στέπαν Οι επισκέπτες 20 Μαρτίου 2016 01:41
  0
  Συγκεντρωμένα, στο έργο - πλήρες μαλακίες. Μη χάσετε χρόνο. Δοκιμάστηκε για τη σύζυγο, στους γείτονες, δεν υπάρχει ανίχνευση της λιτότητα. Αν και οι κόμβοι σχήματος λειτουργούν σωστά.

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων