DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Υπερήχων πλυντήριο ρούχων


Ένα υπερηχητικό πλυντήριο προορίζεται για το πλύσιμο ρούχων με τη βοήθεια ηχητικών δονήσεων που δημιουργούνται στο διάλυμα πλύσης, η συχνότητα των οποίων είναι κοντά στην υπερήχων. Τα χαρακτηριστικά της σκανδάλης είναι ότι κατά την πλύση δεν υπάρχει μηχανική τριβή του πλυντηρίου, το πλυντήριο μετά το πλύσιμο της σκανδάλης απολυμαίνεται πλήρως, η κατανάλωση ρεύματος της συσκευής δεν είναι μεγαλύτερη από 15 Watt.

Η συσκευή ενός υπερηχητικού πλυντηρίου αποτελείται από μια τροφοδοτική μονάδα που κατασκευάζεται σύμφωνα με ένα διάγραμμα χωρίς μορφή, μια παλμογεννήτρια σε ένα τρανζίστορ VT1, έναν πιεζοκεραμικό πομπό σε ένα σφραγισμένο αδιάβροχο περίβλημα. Η τάση παλμού από τη γεννήτρια αυξάνεται σε 50 - 55 V χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή Tpl. Ο ρυθμός επανάληψης παλμών κυμαίνεται από 18-30 KHz. Το LED VD5 έχει σχεδιαστεί για να δείχνει τη λειτουργία της γεννήτριας.


Κατασκευή

Το διάγραμμα κυκλωμάτων της συσκευής φαίνεται στο Σχ. 1, σχέδιο ενός πίνακα τυπωμένου κυκλώματος με τη διάταξη στοιχείων - στο σχ. 2. Ο μετασχηματιστής παλμών τυλίγεται σε κλειστό πυρήνα σχήματος Γ, κατασκευασμένο από μαλακό μαγνητικό φερρίτη τύπου 600 PV, το οποίο είναι κολλημένο από δύο πυρήνες σχήματος Ш Ш бхб. Η περιέλιξη I περιέχει 70 σπείρες σύρματος PEV-0.3, η περιέλιξη II περιέχει 10 σπείρες σύρματος PEV-0.3. Sh winding - 450 στροφές του ίδιου καλωδίου.
Η περιέλιξη γίνεται σε πλαίσιο δύο τομών κατασκευασμένο από ηλεκτρικό χαρτόνι, πηνίο σε πηνίο: η περιέλιξη III βρίσκεται σε ένα τμήμα. I και P - σε ένα άλλο, και το τύλιγμα II τυλίγεται πάνω από το τύλιγμα I. Μετά την περιέλιξη, το πλαίσιο τοποθετείται στον μεσαίο πυρήνα του πυρήνα Ш бхб, ο δεύτερος πυρήνας Ш бхб είναι κολλημένος στην κορυφή με την κόλλα BF-2, σχηματίζοντας ένα κλειστό μαγνητικό κύκλωμα. Η πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος είναι κατασκευασμένη από λεπτό φύλλο υαλοβάμβακα μονής όψης SF πάχους 1,5 ... 2 mm.
Μετά τη συναρμολόγηση και την προσαρμογή του USM Tpl, συνιστάται να γεμίζετε με εποξική ρητίνη ή στεγανοποιητικό. Όταν χρησιμοποιείτε επισκευάσιμα μέρη και σωστή συναρμολόγηση, το κύκλωμα αρχίζει να λειτουργεί αμέσως. Σε περίπτωση απουσίας γενιάς (από το αυτί), είναι απαραίτητο να εναλλάσσονται τα άκρα της περιέλιξης Ι. Ο πιεζοκεραμικός εκπομπός Z1 στο σχέδιο του δημιουργού χρησιμοποιεί μια βιομηχανική μορφή δίσκου (Σχήμα 3) κατασκευασμένη από κεραμικά τύπου ZTS-9. Ως αντικατάσταση, μπορεί κανείς να συστήσει πιεζοηλεκτρικούς μορφοτροπείς τύπου ZI-19 και παρόμοια, συνδεδεμένους όπως φαίνεται στο Σχ. 4.
Η οπή στο πλαστικό κέλυφος του πομπού εκτοξεύεται προσεκτικά σε διάμετρο 20 mm. Ο πιεζοηλεκτρικός εκπομπός (εικόνα 3) τοποθετείται στο περίβλημα (σχήμα 5), κολλημένο από τρία φύλλα πλεξιγκλάς, στερεωμένο στο μεσαίο φύλλο με κόλλα: μετά το ράψιμο με σύρμα, γεμίζεται με σφραγιστικό για να σφραγίσει τις αρθρώσεις. Γεμίστε με τις επιφάνειες των εξωτερικών φύλλων. Το κανάλι για τη διέλευση του σύρματος στο περίβλημα είναι επίσης γεμάτο με στεγανωτικό. Το διάγραμμα κυκλωμάτων της συσκευής στεγάζεται σε ένα περίβλημα από μια παλιά τροφοδοτική μονάδα (για παράδειγμα, από έναν μικροϋπολογιστή) και συνδέεται με το ψυγείο με περίβλημα βινυλίου-χλωριούχου μήκους 2500 mm. Η χρήση δυναμικών κεφαλών τύπου 4GDV υψηλής συχνότητας ως πομπού στο σχεδιασμό είναι επιτρεπτή, αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή.
Κατά την τοποθέτηση της κεφαλής σε περίβλημα παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στο σχ. 5, πρέπει να είναι μονωμένο (τυλιγμένο) με λεπτό ελαστικό με τάση (ειδικά πάνω από το κέρατο της κεφαλής), και στη συνέχεια να γεμίζει με στεγανωτικό.


Λειτουργία συσκευής

Πλύνετε πολύ λερωμένα πλυντήρια 2-3 ώρες πριν από το πλύσιμο. Να πλένετε σε δοχεία με όγκο που δεν υπερβαίνει τα 15-20 λίτρα με την ακόλουθη σειρά:
1. Προετοιμάστε ένα δοχείο πλυσίματος με αναλογία πλάτους πυθμένα έως ύψος τουλάχιστον 1: 1,5 (κάδος, βαθιά λεκάνη κ.λ.π.)
2. Γεμίστε το δοχείο με νερό σε θερμοκρασία 40-50 ° C για συνθετικά ή 60-65 ° C για βαμβάκι και λινά. Ελέγξτε τη θερμοκρασία στην ετικέτα του σβησμένου υφάσματος.
3. Βάζετε το απορρυπαντικό σε νερό.
4. Χαμηλώστε τον πομπό στο μέσον της δεξαμενής.
5. Βυθίστε τα ρούχα (όχι περισσότερο από 1,5 κιλά ξηρού βάρους). Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα επιπλέουν ελεύθερα στο διάλυμα πλύσης. Καθαρίστε σαπουνάδα με σαπούνι.
6. Συνδέστε τη συσκευή στο δίκτυο.
7 Ο χρόνος πλύσης είναι 30-90 λεπτά · κατά τη διαδικασία πλύσης, γυρίστε τα ρούχα γύρω μία φορά κάθε 10-15 λεπτά. Η διαδικασία πλύσης είναι αόρατη. Το USM είναι επίσης αποτελεσματικό στο πλύσιμο των ρούχων πριν από το πλύσιμο σε ένα συμβατικό μηχάνημα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η επίδραση της απολύμανσης.
8. Αφού πλύνετε τη σκανδάλη, αποσυνδέστε τη σκανδάλη από το δίκτυο, ξεπλύνετε και στεγνώστε τον πομπό.
9. Ξεπλύνετε τα ρούχα.
Η χρήση της σκανδάλης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν πλένετε λεπτές λινάτες λεπτών λινών κ.λπ. Τα πράγματα ταυτόχρονα δεν στρίβουν, δεν τεντώνουν και δεν χάνουν σχήμα.


Σχόλια (2)
 1. Είμαι
  #1 Είμαι Οι επισκέπτες 19 Αυγούστου 2016 22:03
  5
  Από πότε έγινε το σφραγιστικό θηλυκό; Πού, σε ποια τοποθεσία, στους κυλίνδρους γράφεται "σφραγιστικό" και ονομάζεται έτσι στην καθημερινή ζωή; Μπορείτε να γράψετε στο διαδίκτυο για χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πραγματικά δύσκολο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ορθογραφικού ελέγχου;
 2. Επισκέπτης Αλέξανδρος
  #2 Επισκέπτης Αλέξανδρος Οι επισκέπτες 14 Οκτωβρίου 2018 19:25
  0
  Περίπου 15 χρόνια πριν, ένας μανιακός. 561LA7, στην έξοδο του CT927, που τροφοδοτεί 400 W trans, οι δευτερεύουσες μόνο 2 περιελίξεις των 30 V έκαστη, είναι παράλληλες.
  Στην τάση ελέγχου (σταγόνα), ρεύμα (3A = 1/5 της κλίμακας, έφυγε κλίμακα), συχνότητα (μετρητής συχνότητας 8 bit ασύγχρονη, έως και 50 MHz, δική του). Ο πομπός είναι ισχυρός, όπως το καταλαβαίνω, 100 βολτ. Παράλληλα 2 CT 827, σε ένα ψυγείο με ένα βιβλίο. Κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, μερικές φορές η γενιά αποτυγχάνει και παρουσιάζεται βραχυκύκλωμα, με τάση trans (!) Προσγείωσης και δεύτερη θέρμανση με τρανζίστορ εξόδου (κουμπί OFF). Έχω δει πολλές επιπτώσεις (βασικά, καθαρά τσιγάρο τέφρα στο νερό, σε ένα βάζο, ένα κενό όταν ενεργοποιείται, πετάξει μακριά, η χαοτική αστραπή-όπως κίνηση των σωματιδίων τέφρας σε ένα βάζο, ...). Πειραματίστηκαν σε βάζα 3 λίτρων, με κορυφαία επιφάνεια. Ο πομπός είναι το μέγεθος ενός καπακιού από ένα κουτί και δεν ταιριάζει στο κουτί.
  Έτσι, ένα μαύρο, αποξηραμένο κουρέλι (πετσέτα), σε 5, ίσως ακόμη και 4 λεπτά (έβγαλαν τον καφέ, μισή πετσέτα, σε καθαρό, κρύο καλοκαιρινό νερό, σε μια λεκάνη.) Όπως έφυγα από το σπίτι, άρρωστος ... Μισή πετσέτα υγρή ήταν στη λεκάνη - μόνο ξέβγαλμα ...) γίνεται ιδανικό, καινούριο. Από το σχολείο ήξερα και δεν προσθέσαμε απορρυπαντικά, δεν το θεώρησα - θα έπρεπε να σκιστεί έτσι. Ίσως και πώς! Σε 5 λεπτά - τέλεια, νέα κατάσταση, κουρέλια πετρελαίου. Το CT 827 εργάστηκε για τη Ferr. δακτύλιο με αύξηση τάσης 3 φορές (έως 100 V). Στη διαμορφωμένη κατάσταση, κατανάλωσε περίπου 150 W (όχι ένα συντονισμένο ελάχιστο), κατά τη διάρκεια βλαβών - βραχυκύκλωμα. Επομένως, με τις ρυθμίσεις - ένας μετασχηματιστής με περιθώριο. 827ο - ονομάζεται αξιοπρεπώς. Σε ισχύ 24 V - δεν υπήρξε καμία επίδραση. Πομπός (η φωτογραφία δεν μπορεί να τοποθετηθεί) 70x4mm, εποξειδική 80x4mm. Τα αποτελέσματα που λυγίζουν την τράπεζα ήταν σε συχνότητες περίπου 24, 40 και 70 kHz.
  Π / Σ Πήγα στον καφέ, αφήνοντας λίγη δύναμη. Δυσκολία η συχνότητα της γεννήτριας, οι περιελίξεις του δακτυλίου φερρίτη, το κύκλωμα εξόδου, όπως ο πομπός, είναι μια σημαντική χωρητικότητα και σε υψηλή συχνότητα απαιτεί υψηλά ρεύματα. Όπως το καταλαβαίνω, το βάθος εμβάπτισης του υπερηχητικού πομπού επηρεάζει την ανισορροπία συχνότητας και θα πρέπει να είναι σταθερή, αν το πιάσω ...
  Ίσως !!! Σε κρύο νερό, χωρίς απορρυπαντικά! Σε 5 λεπτά! Δεν υπήρχαν θορύβους.
  Και το σχέδιο είναι το απλούστερο.Η γεννήτρια στο 561LA7, ενδιάμεσο 3102 ή 3107, 827, δακτύλιος 44x8, vtr 25, 50 στροφές του πρωτεύοντος και 150 δευτερόλεπτα, 0,4 (επίσης καμένα)), με την ίδια διάμετρο. Απλά συλλέγετε τους συντονισμούς των συχνοτήτων της γεννήτριας, του δακτυλίου και του κυκλώματος εξόδου με τον πομπό σε ένα σωρό ... Και, όταν αλλάζετε τη συχνότητα, το βάθος, λίγο, το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατό, στη συνέχεια περιμένετε ένα λεπτό ή δύο και το εύρος είναι μεγάλο, υπάρχουν πολλά εφέ ... Εβδομάδες ...
  Μη καλέστε τη σύζυγό μου για καφέ - δεν θα έγραφα ... θα είχα αφήσει τη συχνότητα ..
  Από το ασυνήθιστο - το νερό στον κάδο μπορεί να γυρίσει αμέσως, χωρίς επιτάχυνση, ανάδευση. Μια μικρή περιστροφή, αλλά, αμέσως, ολόκληρη η μάζα. Η μετακίνηση σωματιδίων στο νερό κατά μήκος μιας χαοτικής διακεκομμένης γραμμής, με 2 ... 4 κατάγματα, μέχρι 20 cm σε ένα δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο, σχεδόν σε αδιάλλακτο νερό, μεταξύ των υπόλοιπων στατικών σωματιδίων συντριμμάτων (συνήθως τέφρας). Αυτή η κίνηση έχει κάποιο όνομα, δεν θυμάμαι. Ήταν το 2002 ...

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων