DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
» » »Εκσυγχρονισμός των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στο LED αριθ. 2
Το θέμα της μετατροπής ή του εκσυγχρονισμού των λαμπτήρων φθορισμού (εξοικονόμησης ενέργειας) που αποτυγχάνουν σε LED έχει αυξηθεί επανειλημμένα. Συγχωρήστε μου τους συντάκτες αυτών των άρθρων, αλλά οι περισσότερες από τις προτεινόμενες επιλογές είναι αναποτελεσματικές και σίγουρα όχι αισθητικές. Ο λόγος για αυτό είναι η δυσκολία με τη βασική βάση και τα συστατικά, καθώς και τη νοοτροπία μας, όταν προσπαθούμε να κάνουμε καραμέλα από ...
Αλλά χάρη στους Κορεάτες που κυκλοφόρησαν πέρυσι την υπέροχη μονάδα LED Seoul Semiconductors Acrich2 LED, η οποία συνδέεται σε 220 V AC χωρίς πρόσθετη πηγή ενέργειας. Ο κατασκευαστής εγγυάται ότι, υπό τις συνθήκες λειτουργίας (συνιστώμενη θερμοκρασία λειτουργίας όχι μεγαλύτερη από 70 ° C), η ενότητα αυτή θα λειτουργεί ειλικρινά για τουλάχιστον 50.000 ώρες. Δεν θα πάμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, όλα είναι ξεκάθαρα από το σχήμα.

εργάζονται τουλάχιστον 50.000 ώρες


Ως σχόλιο
Από τη φύση της δραστηριότητάς μου, έχω πλούσια εμπειρία που δουλεύει με διάφορες πηγές ενέργειας. Έτσι, ο πόρος τροφοδοσίας που υποδεικνύουν οι Κορεάτες στις 15.000 ώρες υπερεκτιμάται περίπου 2 φορές, αυτό εξαρτάται από τη χρήση ηλεκτρολυτών υψηλής ποιότητας. Τα κινεζικά καταναλωτικά αγαθά, τα οποία είναι τώρα διαθέσιμα σε μεγάλη πώληση, δεν περιλαμβάνονται σαφώς στην κατηγορία των αγαθών ποιότητας.

Έτσι, καταλάβαμε την πηγή φωτός. Το επόμενο βήμα είναι πώς να το ψύξετε. Για να φτιάξετε ένα κανονικό ψυγείο δεν είναι αισθητικά ευχάριστο και άβολο. Και εδώ η τύχη δεν ήταν χωρίς. Αποδεικνύεται ότι το προφίλ καλοριφέρ AP888, ειδικά σχεδιασμένο για τις ενότητες αυτής της σειράς, έχει αναπτυχθεί και παραχθεί στη Ρωσία.

Γενικό προφίλ


Το προφίλ είναι καθολικό και έχει σχεδιαστεί για να εγκαταστήσει τρεις τύπους μονάδων Acriche: AW3221 (4 W) και Acrich2 για 8 και 12 watt.

Μονάδα Acriche


Περαιτέρω εργασίες για τον εκσυγχρονισμό της καμένης λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας δεν ήταν δύσκολες και χρειάστηκαν 15-20 λεπτά για τη δύναμή της.

1 Κόψτε την ψύκτρα στο μέγεθος που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε την αποτελεσματική ψύξη της μονάδας. Ο προμηθευτής προφίλ συνιστά τα ακόλουθα μεγέθη για να εξασφαλίσει θερμοκρασία λειτουργίας όχι μεγαλύτερη από 70 ° C:
- 4 W - 10-15 mm.
- 8 W - 30-35 mm.
- 12 W - 40-45 mm.
Σε αυτή την περίπτωση, "δεν θα χαλάσετε το κουάκερ με λάδι", και για 8 W πήρα ένα ψυγείο 50 mm.

2 Αφαιρέστε τη λυχνία εξοικονόμησης ενέργειας.

αναβαθμίζοντας μια λυγισμένη λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας

Αφαιρέστε τη λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας


3 Τρυπήστε τις οπές στο καπάκι της βάσης για να τοποθετήσετε το ψυγείο.

Τρυπήστε τρύπες στο κάλυμμα


4 Όλα τα εξαρτήματα - καλοριφέρ, δομοστοιχείο και φίλτρο σε μονάδα, έτοιμα για συναρμολόγηση.

Όλα τα εξαρτήματα


5 Τότε όλα είναι απλά. Εγκαθιστούμε το δομοστοιχείο στο ψυγείο, μην ξεχνάτε τη θερμοστατική πάστα (συστήνω KTP-8). Τοποθετούμε το καπάκι της βάσης στο ψυγείο. Συνδέστε σύρματα στη μονάδα και το φίλτρο. Τότε κολλάμε τα πάντα στη βάση.

Συνδέστε καλώδια στην υπομονάδα


6 Απομένει μόνο να βάλουμε τα πάντα μαζί.

Τοποθετήστε τη μονάδα στο ψυγείο

εκσυγχρονισμός αποτυχημένης φωταύγειας


7 Και συνδεθείτε στο δίκτυο.

Και συνδέστε το στο δίκτυο


Με βάση την προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο φωτισμός από έναν τέτοιο αναβαθμισμένο λαμπτήρα είναι υψηλότερος από έναν λαμπτήρα φθορισμού ενέργειας εξοικονόμησης 13 Watt.

Συγγραφέας υλικού:
Πουζόφ Βίκτωρ Σεργκέιεϊτς
Σχόλια (2)
 1. Σεργκέι
  #1 Σεργκέι Οι επισκέπτες 27 Σεπτεμβρίου 2014 18:38
  0
  Στα 350 ρούβλια μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο LED
 2. Έντουαρντ
  #2 Έντουαρντ Οι επισκέπτες 22 Φεβρουαρίου 2019 5:31 μ.μ.
  0
  Και τι, στην πραγματικότητα, είναι ο εκσυγχρονισμός; Είναι μόνο αυτή η βάση από αυτήν που χρησιμοποιείται; Έτσι, η βάση μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε ...

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων