DIY το κάνετε μόνοι σας
Μάστερ μαθήματα, οδηγίες, χρήσιμες συμβουλές, συνταγές.
Πρόσφατα, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και προαστιακών περιοχών, κουρασμένοι από τις πανταχού παρούσες πλαστικές διακοσμήσεις, προτιμούν να σχεδιάζουν τα υπάρχοντά τους με εθνοτικές, λαϊκές και μερικές φορές υπέροχες μορφές. Μια τέτοια κατάσταση επιτρέπει στους ενήλικες να απαλλαγούν από το τεχνολογικό στρες και να αποπνέουν τη φαντασία των παιδιών, συμβάλλοντας σε πλήρη οικογενειακές διακοπές.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του παραμυθένιου στυλ είναι ένα γλυπτό κήπου από ξύλο. Τα τελικά προϊόντα είναι αρκετά ακριβά και δεν είναι πάντα κατάλληλα για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά με ένα απλό εργαλείο, μια επιθυμία και δύο βραδιές ελεύθερου χρόνου, ο καθένας μπορεί να κάνει ένα γλυπτό κήπου από ξύλο με τα χέρια του.

Στο παράδειγμά μας, μια σοφή και έντονη κουκουβάγια θα είναι παραμύθι χαρακτήρα. Διαθέτοντας εύκολα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, η γλυπτική εικόνα μιας κουκουβάγιας φαίνεται εντυπωσιακή τόσο στη βεράντα όσο και στον κήπο.

Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε τη φλούδα ως υλικό. Κατάλληλο ξύλο, που βρίσκεται σε ξηρό μέρος για τουλάχιστον έξι μήνες, με ελάχιστο αριθμό κόμβων, ρωγμών και άλλων ελαττωμάτων.

• Καταρχήν, κόβετε ένα τεμάχιο με μήκος 40-50 εκατοστά και στερεώστε το για ευκολία με μια βίδα με αυτοκόλλητη τομή σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Με τη βοήθεια ενός τσεκούρι και, εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, ενός ειδικού δίσκου για ξύλο σε γωνιακούς λειαντήρες, θα διαμορφώσουμε τα περιγράμματα μιας μελλοντικής γλυπτικής.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Ακολουθεί η ανάπτυξη μικρών τμημάτων. Μπορείτε να προκαθορίσετε τις κύριες γραμμές ή να βασιστείτε στο δικό σας μάτι. Οι εργασίες θα πρέπει να ακονίζονται με κανονικό μαχαίρι ή μαχαίρι. Θα είναι υπέροχο αν υπάρχει ένα ή δύο ημικυκλικά σμίλες στο οπλοστάσιο. Η άκρη διορθώνεται περιοδικά σε δερμάτινη ζώνη με πάστα γυαλάδας. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη τραυματισμών. Εάν είναι δυνατόν, κρατήστε το εργαλείο και με τα δύο χέρια και ασφαλίστε το κομμάτι εργασίας με ασφάλεια στο τραπέζι.

Ένα κατά προσέγγιση αποτέλεσμα αυτού του βήματος εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Τώρα πρέπει να φροντίσετε το φινίρισμα. Το προκύπτον προϊόν είναι επεξεργασμένο χρωματισμένες προστατευτικές ενώσεις σχεδιασμένες για εξωτερική χρήση. Το χρώμα επιλέγεται καλύτερα από το φυσικό.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Για να αφαιρέσετε το ανυψωμένο σωρό και να αναζωογονήσετε το φτέρωμα, επεξεργαστείτε ελαφρά το προϊόν με γυαλόχαρτο με λεπτόκοκκο σπόρο.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Το γλυπτό καθαρίστηκε καλά από τη σκόνη που σχηματίστηκε κατά την άλεση καλύπτεται με δύο στρώματα ανθεκτικών στις καιρικές συνθήκες βερνίκι.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


• Όταν το βερνίκι είναι εντελώς στεγνό, εφαρμόζονται τελειώματα: γεμίστε τις κόρες με μαύρη βαφή και καλύψτε την πολύ περιφέρεια των ματιών με μια σύνθεση που λάμπει στο σκοτάδι, για παράδειγμα, το βερνίκι Firefly.

Κουκουβάγια από ένα παραμύθι


Αφού τοποθετήσατε το γλυπτό έτσι ώστε να φωτίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν άγγιξε αμέσως το μάτι, μπορείτε να είστε αρκετά έκπληκτος.
Σχόλια (0)

Διαβάστε επίσης

Κωδικοί σφαλμάτων για πλυντήρια ρούχων