DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» "" Nul "og" jord ": hvad er den grundlæggende forskel?
Historisk set skete det, at i Den Russiske Føderation såvel som i nabolandene anvendes jordforbindelsesprincippet, når den neutrale leder er tilsluttet jordforbindelseskredsløbet. Mange mennesker har muligvis et "legitimt" spørgsmål: Hvis de er i kontakt med hinanden, hvorfor skulle man trække så mange ledninger - det er nok at føre en dobbelt kerne overalt (fase og nul linje), og det vil være muligt at jordes gennem en nulkerne! I en sådan formulering af spørgsmålet skjules der imidlertid en teknisk nuance, der ikke kun gør denne løsning til et nytteløst legetøj, men i nogle tilfælde til et ret farligt tilsagn.
Nul og jord, hvad er den grundlæggende forskel

For dem, der ikke kan vente, og som kan lide at "se tilbage", a priori vil jeg sige "hemmelig" - den grundlæggende idé er, hvor jordledningen forbindes til jorden. Muligheden for at tilslutte dem direkte inde i stikkontakten og tilslutte jordlederen (gulgrøn ledning) til nulet (blå ledning) vil ikke være sandt. Et sådant jordforbindelse vil være i konflikt med kravene i PUE. Som et resultat vil der ikke være nogen beskyttelse for mennesker mod elektrisk stød, derudover tilføjes endnu flere sikkerhedsproblemer.
I PUE er der uden valgmuligheder entydigt foreskrevet, hvad jordingslederen skal være. Det skal være en kontinuerlig ledning uden afbrydende elementer - relæer, sikringer, afbrydere og også, lad os sige, ved at afbryde det elektriske stik fra stikkontakten.
Det er værd at overtræde dette grundlæggende krav, der er fastsat i EMP - og grundlæggende fra pålidelig beskyttelse af en person mod elektrisk stød bliver til en ubrugelig fiktion. Men problemerne med dette, som teorien lærer, og praksis viser, slutter ikke der! Hvis du stadig prøver at give jordforbindelsesfunktioner til nultråden, er muligheden ikke udelukket, at tilfældet med køleskab, mikrobølgeovn eller andre husholdningsapparater får strøm. Dette skyldes det faktum, at en elektrisk strøm flyder med et tilsvarende spændingsfald gennem en nultråd, hvis værdi kan bestemmes ved at multiplicere strømstyrken med lederens modstandsindeks i afstanden mellem det målte sted og det ægte jordingspunkt. Endvidere kan størrelsen på en sådan spænding karakteriseres af titusind volt, dvs. den kan være farlig for mennesker (i grænsen - dødbringende!).
Nul og jord, hvad er den grundlæggende forskel

Det gjenstår at drage nogle konklusioner og lægge vægt på. Hvad er den grundlæggende forskel mellem "nul" og "jord"? Det faktum, at strøm flyder gennem den neutrale ledning og kontakterne er forbundet til den, er de samme inputmaskiner. Det vil sige, hvis vi ønsker at have "land" i form af en kontinuerlig blodåre, skal vi:
 • i fleretages lejlighedsbygninger: forbindes til en speciel jordleder i en elektrisk tunnel;
 • for et individuelt hus: forbindelsespunktet skal være en automatisk automatisk maskine, mere præcist, dens nultråd ved indgangen, der strækker sig gennem luften eller det underjordiske kabel fra den nedtrappende transformator, der er tættest på huset, og tværsnittet af nultråden skal være mindst ti kvadratmillimeter for kobbertråd og 16 mm2 - for aluminiumskerne (se det relevante afsnit i PUE).

Ethvert andet sted bag introduktionsmaskinen kan ikke bruges som "jorden", derfor kan intet betragtes som sådan fra metalindgreb, der er gravet nær huset til kroppen på selve det elektriske panel.
Glem aldrig reglerne i PES.Ifølge dem skal man ledes af en elementær, men rigtig regel: når der ikke er sikkerhed for, at denne netværk er "jord", skal du ikke tilslutte noget undtagen en 30 mA reststrømsanordning, som Det fungerer med det samme, i modsætning til en strømafbryder. Gud ved, hvordan man holder sig!
Kommentarer (144)
 1. Gæst Alexander
  #51 Gæst Alexander gæster 25. januar 2019 11:34
  0
  Forfatteren er så forvirret, at det er meget vanskeligt at forstå hans tanker.
  Det ser ud til, at forfatteren - ikke-elektriker eller selvlært, startede sin egen virksomhed.
 2. Sergey Shamarin
  #52 Sergey Shamarin gæster 25. januar 2019 2:16 p.m.
  2
  Tja, vrøvl, forfatteren begyndte klart at læse PUE, og han afsluttede "PES". Den grundlæggende forskel mellem "0" - ledning (neutral) og jord i deres formål. Jordforbindelse - beskyttelse, der forbinder apparatets hus med jordsløjfen, som beskytter en person mod fatalt elektrisk stød i tilfælde af isolationssvigt og fasekontakt på huset. 0-ledning, et strukturelt element, der er involveret i produktionen af ​​vekselstrøm med en spænding på 220V (fase 380V og 0 giver disse samme 220V.) Der er andre funktioner i den neutrale ledning, der er forbundet med dens designfunktioner (isoleret neutral, jordet neutral osv.) , men dette gælder ikke for dette spørgsmål.
  1. Andrew
   #53 Andrew gæster 27. januar 2019 1:20 p.m.
   0
   Den grundlæggende forskel mellem jordledningen og den neutrale ledning i deres potentiale i forhold til jorden.
   For at forstå dette er det nødvendigt at tælle ledere mindst en gang i livet på en luftledningsledning (VL) med en spænding på 0,4 kV og eventuel højspændings VL. For at reducere den samlede masse af OHL, højspændings-OHL indeholder ikke nul ledning generelt - på teknisk sprog kaldes dette "strømforsyning med reduceret neutral." VL-0.4 har fire eller fem ledere - tre faser, nul og valgfrit en fasetråd til betjening af gadebelysning. VL-6 (nu VL-10), VL-35 og videre - trefasetråde (plus en jordledning ovenfra, undertiden forkert for en neutral ledning - nej, dette er ikke "nul", dette er beskyttelse mod lyn). Og den nedtrappende transformer 10 (tidligere - 6) kV / 0,4 kV, ud over funktionen af ​​underspænding, har også funktionen neutral genvinding - med et vist design af transformerens magnetiske kredsløb, hvis du forbinder dens sekundære viklinger med en "stjerne", så - på grund af et faseskift i trefaseledere på 120 grader i midten af ​​"stjernen", vil potentialet være nul - dette er den "gendannede neutral".
   Men!
   Så vil det være, når en betingelse er opfyldt - ligheden af ​​magnetiske fluxer i de sekundære viklinger, og den vil kun blive opfyldt, hvis strømmen i dem er ens, det vil sige med en strengt identisk belastning på hver fase.
   Der er et problem - det er umuligt at levere. :)
   Som et resultat kan det neutrale potentiale i forhold til jordpotentialet være fra nul (med lige strømme) til 30-40 volt. Med en stærk fase ubalance - op til 80 volt, men dette vil allerede forårsage en alarm.
   Forestil dig selv, hvad der vil ske, hvis du rører ved det ugyldige tilfælde af køleskabet og på det - 40 volt. Du vil genere. Og hvis du ikke er heldig (du blev våd ud af bruser og klatrede efter en kold øl), så vil han dø. 40 volt er meget, tro mig. Al menneskelig modstand er hudbestandighed, hvis du gennemborer fingrene med en nål, kan man få en dødbringende strøm på 100 mA fra “Krona” med en spænding på 9 volt.
   I denne henseende alle husholdningsapparater skal have en forbindelse af metaldele i kontakt med den menneskelige krop, med den såkaldte "elektroteknisk jord". Dette er ikke nøjagtigt det samme som "radiojord" for detaljer - i EMP.
 3. Gæst Vladislav
  #54 Gæst Vladislav gæster 25. januar 2019 18:30
  0
  KG / AM
 4. Ivan
  #55 Ivan gæster 27. januar 2019 15:59 kl.
  1
  I Sovjetunionen forbindelsesordninger til boligbygninger med den såkaldte "død jordet neutral" er, når den neutrale bus fra strømforsyningstransformatoren var jordet på undergrundsbanens kredsløb. Så i USSR var der neutrale og jordledninger, som om de var sammen. Dette blev gjort, ja, mest sandsynligt ud fra økonomi, blev aluminiumstråde fremstillet af intet andet sted de bruges ikke i verden (i DDR så jeg en aluminiumtråd kobberbelagt ovenfra, det var ikke let at arbejde med sådanne, de var meget sprøde) Generelt kan jeg sige, at USSR havde de mest pålidelige elektriske netværk i verden, for når de beregner disse netværk tog de hensyn til 200% .. .
 5. Sanya
  #56 Sanya gæster 28. januar 2019 kl. 09:58
  0
  Åh bl ... hvor mange tvister der er, med enkle ord, det vil være. Forbrug til huse kommer fra transformatoren. 3 ledninger er velegnede til transformeren (alle faser, der er ingen nul) i transformeren spændingen falder til 380 volt (3 faser), spørgsmålet er, hvor kommer 220 fra? ? Og dette er jordsløjfen omkring transformeren. Her viser det sig med hensyn til denne jord 220. Men først efter at have gået gennem huse er denne nul delvis tabt, og den får lidt spænding på den, hvis du skaber god jordforbindelse i nærheden af ​​huset og kontrollerer spændingen mellem din jord og nul, vil spændingen være være til stede.
 6. Anton
  #57 Anton gæster 28. januar 2019 3:13 p.m.
  0
  Jeg er ikke enig i grundlæggelsen af ​​private huse. At skabe jorden fra bunden er noget tull. I det mindste indtil åbningsmaskinen, i det mindste efter. Jorden kaldes ”jord” for det. "Jorden" skal gøres ved at begrave "emnerne" i jorden! Men gør alt med omhu.
  Det er nødvendigt at begrave, så modstanden mellem jordledningen og nultråden som følge heraf ikke ville være mere end 40 ohm. Ideelt set 29 ohm. Så anses ”jorden” for at virke, og strømmen vil ikke strømme gennem det menneskelige legeme, men ind i ”jorden”. Derfor fungerer RCD'en korrekt.
 7. Alexander Efimovskikh
  #58 Alexander Efimovskikh gæster 30. januar 2019 17:11
  1
  Jeg er ikke en cool elektriker, elektriker eller elektriker, eller endda et eller andet sted ... godt, men fra praksis ved jeg, at det for at skælde ud over scoop er det bedre at kigge i spejlet. Konturerne i komfortable huse blev udført i henhold til projektet, selvom der senere var projekter, hvor kredsløbet var fraværende, bortset fra gag. Og bygherrer, betonarbejdere og andre rykkede og ikke syge. Da det ikke er spænding, der dræber, hvis jeg ikke tager fejl, men strømmen og værktøjet, når arbejdsnulet er brudt, mislykkes. Og de taler mere korrekt om arbejder nul og nul beskyttelse, som i skjoldene har forskellige n LANKI. Nu for nye, selvom der i lang tid trækkes fem ledninger, og kablerne skal bruges, også femtråd og tre ledninger på 380v, til ledninger rundt om huset ved 220v. Men, så kun en fase føres ind i huset, er dette nyheder for mig selvom kolymerne ofte bruger denne metode, når de stjæler elektricitet, tvungent eller bevidst.Ja, og ofte var nødt til at beskæftige sig med en moralsk installation, når afbryderne arbejdes på nul, som skulle sidde i fase og udelukke elektrikeren og andre fra at komme under spænding, når afbryderen er slået fra.
 8. sergej-49
  #59 sergej-49 gæster 2. februar 2019 11:01 kl.
  0
  Strøm flyder gennem "Nul", din sikkerhed gennem jordforbindelse.
 9. Gæst Nikolay
  #60 Gæst Nikolay gæster 3. februar 2019 14:58 kl.
  0
  Den eneste VIRKELIGE JORD kan kun betragtes som et jordforbindelse, der består af mindst 2 elektroder, der er drevet i jorden mindst 2 meter og forbundet med en stålbånd på 3 mm x 15 mm ved elektrisk svejsning. Og en jordingsleder er skruet fast på den på et synligt sted, som ideelt er fastgjort til apparatets krop også med en bolt og møtrik. For forbrugere med lav effekt (computer, tv osv.) Er det tilladt at bruge tretrådsforbindelser, hvor jordelektroden på udgangen er tilsluttet jordsløjfen. Tilslut aldrig IKKE jordelektroden på stikkontakten til den neutrale ledning.I min praksis var der et tilfælde af nederlag af en e-mail. strøm, når en elektriker blandede fase og nul, når huset blev tilsluttet netværket igen, og tidligere foretog en anden elektriker en "nulstilling" i en tretrådsudgang. I mit hus bruger jeg et tretrådsnetværk og et jordforbindelse på 4 ben, 2,5 meter tilstoppet i jorden. Den målte modstand mod strømspredning er mindre end 0,1 ohm (normen er ikke mere end 4 ohm).
 10. Gæst Alexander
  #61 Gæst Alexander gæster 7. februar 2019 10:39
  0
  Jeg har en elektronisk måler. Spændingen i netværket er 180 volt. Og for at øge spændingen lavede jeg et kredsløb og kastede en nultråd på det. Spændingen steg, jeg var tilfreds, men da jeg tog måleraflæsningen den 1., faldt min kæbe. Tælleren fik mig ekstra 1000 kW. Og jeg måtte betale. Det viser sig, at den elektroniske måler, når der skiftes til jorden, begynder at svinge lyset flere gange hurtigere.
  1. Gæst Roma
   #62 Gæst Roma gæster 6. marts, 2019 10:28 p.m.
   0
   Brad. Spændingen steg lige, og med det blev alle dine forbrugers magt. Og da strømmen er steget, betyder det, at det energiforbrug, som måleren tog højde for, også er steget.
   1. Constantin
    #63 Constantin gæster 9. marts, 2019 00:24
    0
    generel elektriker. intet problem. bare sætte jorden på tælleren, og de mennesker, der brændte, er ikke skylden bare reparationerne sætter fasen på det tidligere nul. hvad er argumentet?
Upload mere
1 2

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner